Ekuador wis ilang 54% gletser wiwit taun 1980

Gletser mundur

Gletser ing saindenging jagad iki ilang amarga global saya anget. Saiki, tutup gletser Ekuador wis dikurangi 54% wiwit taun 1980, wiwit saka 92 km persegi nganti saiki 43 kilometer persegi.

Penyelidikan sing ditindakake dening Ekuador Bolívar Cáceres ing Quito sajrone kerangka rapat para ahli Panel Antarpemerintahan tentang Perubahan Iklim (IPCC) nuduhake data sing nyengsemake babagan leleh glasier. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki?

Pangurangan tutup glacier

Gletser Ekuador dadi rusak

Keseimbangan glasial ing Ekuador diukur kanthi cara kaya mangkene. Ana 7 tutup glasial sing dipasang ing gunung geni. Iki tegese ana 110 basa glasial. Perubahan Iklim duweni efek negatif liyane ing macem-macem papan ing Bumi, yaiku ora kena pengaruh ing kabeh papan kanthi merata.

Ing Ekuador, tandha-tandha lumaku saka perubahan iklim luwih katon jelas yen wilayah iki ing taun 80-an duwe glacier 92 kilometer persegi, lan saiki mung 43 kilometer persegi.

"Kita wis kapitunan udakara 54 persen tutup glasier sajrone 60 taun. Iki minangka indikator sing jelas lan ringkes babagan carane gletser nanggepi perubahan iklim ", negesake, sanajan dheweke menehi wates kanggo nyuda proses geologis alami sing dialami glasier gunung, sing" aktivitas manungsa wis cepet ".

Rapat IPCC

Amarga kahanan peleburan glasier sing bakal teka lan akibate munggah ing permukaan segara ing skala global, Ahli IPCC saka luwih saka 30 negara ing saindenging jagad Dheweke wis ketemu ing ibukota Ekuador kanggo nuduhake pasinaon lan riset sing wis ditindakake ing segara lan cryosfera, minangka indikator perubahan iklim.

Rapat kasebut dadi tuan rumah 125 ilmuwan saka IPCC lan para peserta wis nampilake riset sajrone samodra lan cryosfer minggu iki. Cryosfera minangka bagean saka permukaan bumi ing endi banyu ana ing kahanan padhet kayata es laut utawa glasier, lan minangka ekosistem penting kanggo analisis iklim lan gumantung saka manungso.

Masalah samodra lan cryosphere wis dadi dhasar kanggo akeh investigasi ing saindenging jagad, amarga kasunyatane nggambarake kanthi jelas pangowahan iklim kanthi cara sing negatif.

Laporan kasebut diarepake bakal diterbitake ing wulan April taun iki lan bakal mbantu pamrentah nggawe keputusan nalika nggawe kabijakan adhedhasar ilmu pengetahuan sing mbantu ngoptimalake sumber daya sajrone ngadhepi kahanan perubahan iklim.

Kemajuan pemanasan global sing luwih cepet

Gletser lebur ing Ekuador

American Ko Barret, wakil administrator Riset Administrasi Laut lan Atmosfer Nasional (NOAA) lan suwene limalas taun, anggota aktif IPCC sing dadi wakil presiden, negesake manawa pemanasan global kabukten lan nalika iki ora ana gunane nolak. .

"Mesthi wae ana anget, kabeh studi ing seri suwene telung puluh taun kepungkur katon proses pemanasan bertahap ing kabeh Bumi", Dheweke ujar sadurunge sawetara ilmuwan sing ujar manawa ana wilayah sing kedadeyan kedadeyane ngelawan.

Masalah sing ditindakake para ilmuwan babagan pemanasan global nyoba nutupi sabisa-bisa, wiwit saka pucuk gunung glasial nganti jerone samodra.

Sawetara wilayah sing paling rentan ngalami perubahan iklim, kayata sawetara wilayah ing wilayah Arktik lan pegunungan sing dhuwur, kudu ditliti kanthi luwih jero, amarga pengurangan glasier bisa dadi masalah amarga kenaikan permukaan laut ing skala global. Iki minangka wilayah ing saindenging jagad sing pancen ngalami pangowahan nyata sing ngowahi kabeh skenario sing katon nganti 50 taun kepungkur.

Kaya sing sampeyan ngerteni, gletser Ekuador lebur kanthi laju sing luwih cepet lan iki bakal nyebabake akibat serius ing wektu sing cedhak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.