DANA, Depresi Isolasi ing Tingkat Tinggi

DANA

Ing artikel sadurunge, kita nganalisa babagan apa lan apa akibate gulung adhem. Kita minangka kesimpulan yen konsep jatine kadhemen disalah gunakake karo sawetara pernyataan sing salah sing ditindakake. Lan yaiku konsep jatine adhem sacara teknis depresi diisolasi ing level dhuwur. Sampeyan luwih dikenal minangka DANA. Iki minangka fenomena meteorologi sing kedadeyan saben taun lan ditondoi dening kahanan cuaca sing ala sing nyebabake kerusakan.

Ing artikel iki, sampeyan bakal sinau babagan DANA. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Sampeyan mung kudu terus maca.

Apa DANA?

Fenomena DANA

Kaya sing kasebut ing artikel babagan penurunan musim dingin, iku sawijining fenomena sing nyerang kanthi lengkap ing sisih Mediterania Semenanjung Iberia. Kedadeyan kaya sing diandharake jenenge yaiku depresi sing ana ing level dhuwur. Hawa ngalami pangowahan sing drastis ing tingkat tekanan atmosfer lan mbentuk udan deres sing bisa dideleng ing wektu iki. Konsep gulung adhem mung nuduhake konsekuensi sing disebabake dening depresi iki sing diisolasi dhuwur lan digunakake kanthi basa kanggo ngumumake manawa kita bakal duwe kedadeyan udan sing mbebayani.

Nanging, para ahli ing lapangan, lan mulane sing ngerti cara kedadeyane, milih jeneng DANA kanggo nerangake proses asale.

Kepiye carane diprodhuksi

Latihan DANA

Kanggo mbentuk DANA, kudu ana macem-macem jinis kahanan sing luwih bisa ditindakake ing taun iki. Amarga iku, umume, yen dina-dina cedhak musim panas San Martín ana dina nalika udan udan mbebayani, nyebabake karusakan gedhe.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing dibutuhake kanggo pembentukan fenomena meteorologi iki yaiku hawa saka stream jet sirkulasi saengga mbentuk dorsal. Banjur, peregangan arus udara ing sisih kidul dibentuk amarga tekanan tekanan atmosfer mudhun. Bagéyan tekanan sing endhek katon minangka akibat saka gerakan hawa menyang kidul.

Kaya sing wis kasebut ing artikel liyane kayata tekanan atmosfer, area tekanan sing kurang nuduhake arah arah angin. Aliran udhara mandhuwur jam ing belahan langit sisih kidul lan jarum jam ing belahan langit sisih lor. Sirkulasi udhara iki sing ndadekake pembentukan mega saka jinis gugus nimbus ngasilake badai kuwat.

DANA pancen diisolasi saka jembatan sing ana ing kono lan wiwit mangidul. Saliyane, asring kedadeyan kedadeyan kasebut jembatan tekanan tinggi ing sisih lor DANA. Iki minangka kahanan cuaca sing apik sing ditondoi tekanan atmosfer sing dhuwur. Kanggo sing durung ngerti, jembatan minangka area swasana sing tekanan luwih dhuwur tinimbang ing wilayah sekitar liyane.

Endi lan kapan DANA diproduksi

Efek DANA

Umume, DANA kedadeyan nalika musim gugur. Iki amarga hawa sing isih sirkulasi ing wilayah maritim wiwit musim panas. Wilayah sing paling rentan karo jinis acara kasebut yaiku Mediterania. Ana ing semenanjung kita, ing endi kedadeyan adu hawa kutub sing maju ing saindenging Eropa Kulon lan kanthi hawa anget lan lembab sing asale saka Laut Mediterania.

Saka aliran jet, iki minangka massa udhara adhem sing kuwat saka stratosfer (ing suhune sithik banget), sumebar ewonan kilometer nganti jembar atusan kilometer. Bukaan gedhe iki mengaruhi kabeh Peninsuka sing pungkasane udan deres kanthi kekuwatan ing meh kabeh papan kanthi bebarengan.

Langkah paling umum DANA duwe iku sirkulasi orientasi mangulon-wetan, sanajan ing sawetara kesempatan bisa arah arah kidul-kidul, nyebabake jisime hawa bengkok nganti pecah. Nalika pamindhahan massa udhara iki kedadeyan, salah sijine tetep independen nanging adhem banget lan terisolasi. Iki minangka massa udara sing bakal nyebabake udan deres kanthi angin lan badai, sing diarani asring adhem.

Efek saka fenomena meteorologi iki luwih kuat, luwih gedhe tinimbang bedane suhu ing antarane massa hawa adhem sing diisolasi lan suhu hawa sing asale saka segara. Yen segara anget, massa udhara bakal cepet nguap lan bakal kembung nalika tekan jisime adhem, nggawe mega gedhe lan ngasilake udan sing gedhe banget.

Akibat saka DANA

udan lan badai dening DANA

Masalah sing digawe yaiku jinis curah hujan yaiku kutha-kutha sing tiba ora siyap kanggo banyu kaya ngono ing wektu sing sithik. Lan selokan lan jaringan distribusi banyu wis tekan wates lan kedadeyan banjir kondhang.

Efek saka endapan kasebut ing kutha tartamtu yaiku amarga perencanaan lan tata ruang. Saben kutha duwe PGOU (Rencana Urban lan Rencana Manajemen) sing ngemot kabeh aspek sing dibutuhake kanggo nyegah karusakan saka udan sing paling deres. Cuaca lan ciri-cirine kalebu ing PGOU sawijining wilayah. Contone, yen kutha ngalami akibat serius saka DANA saben taun, sing paling normal yaiku nyoba nggawe utawa supaya prasarana sing dibutuhake kanggo nyuda kerusakan.

Banjir nyebabake kerusakan materi sing akeh lan sawetara nyawa diklaim saben taun ing negara kita. Umume wong sing kepepet ing kendharaan, klelep utawa digawa arus lan / utawa kebanjiran kali.

Kaya sing sampeyan ngerteni, jatuhe kadhemen ora liya yaiku konsekuensi utawa jeneng colloquial sing diwenehake kanggo depresi terisolasi sing kedadeyan ing dhuwur sing diarani DANA.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.