Apa sing diarani banjir

Banjir ing Costa Rica, Oktober 2011

Banjir ing Costa Rica, Oktober 2011

Sampeyan bisa uga wis tekan wilayah sing banjir. Ing papan dununge aku ing wulan November 2013, kita duwe keruwetan sing luwih gedhe tinimbang sing wis kita alami nganti saiki. Dalan kasebut malih dadi kali kanthi udakara udakara kaki. Nanging, mesthine, iki ora liya yen mbandhingake karo pedunung iklim tropis, kayata Costa Rica utawa Hawaii, sing kudu urip utamane, sing ora mung lurung-lurung sing mlebu banyu, nanging uga kabeh kutha.

Nanging, Apa sing diarani banjir? Lan apa sebabé?

Banjir ora liya yaiku banyu sing ngenggoni wilayah sing garing, kayata dalan. Bisa uga disebabake macem-macem sebab: udan deres, cair, ombak pasang, utawa kali sing akeh banget.

Kedadeyan alami ing tlaga lan kali, ing endi banjir nggawe kali iki kebanjiran, kaya kedadeyan nalika kita nyelehake ember ing sangisore tunyuk sing mbukak. Bakal tekan wektu, nalika ora duwe kapasitas sing cukup kanggo nglumpukake cairan, mula bakal rampung. Sampeyan uga bisa ndeleng kedadean iki ing kebon nalika udan banget: yen bumi kepeksa ngemot akeh banyu, kanthi ora duwe kapasitas sing dibutuhake, banyune mung bisa mbukak ing lumahing.

Banjir ing Minatitlán (Veracruz) ing taun 2008

Banjir ing Minatitlán (Veracruz) ing taun 2008

Sampeyan kudu nduwe sistem levee ing kahanan sing sampurna kanggo ngindhari kerugian, nanging ora gampang para meteorologis prédhiksi kanthi percaya dhiri nalika ana kedadeyan gempa bumi utawa angin topan sing bisa nyebabake banjir.

Wilayah sing paling beresiko yaiku wilayah sing manggon ing sacedhake pesisir, nanging kita uga bisa kena pengaruh yen urip ing cedhak kali utawa rawa. Ing Amerika Serikat, rata-rata sepuluh badai tropis kedadeyan setaun, negara-negara kayata Kentucky, California utawa Virginia bisa ngalami banjir sing signifikan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.