Afrika Lor bisa dadi ijo amarga perubahan iklim

Gurun Aljazair

Nalika kita mikir babagan Afrika, utamane ing sisih lor, ara-ara samun langsung dadi pikiran; bisa uga oasis, nanging ora liya. Wilayah sing urip wis angel, ora muspra, awan awan luwih saka 45ºC, lan udan arang banget, mula ora ana cara kanggo tuwuh tanduran. Nanging iki bisa diganti.

Miturut panaliten sing ditindakake dening tim sing dipimpin dening Jacob Schewe lan Anders Levermann, sing wis diterbitake ing Earth System Dynamics, dheweke ngandhakake mundhak mung 2 derajat Celcius bisa ndadekake Afrika Lor dadi kebon.

Peningkatan curah hujan ing wilayah sing garing biasane dadi warta sing apik, nanging luwih becik yen pangowahan kasebut kedadeyan kanthi alami lan dudu akibat saka pembakaran bahan bakar fosil. Ya, manungsa duwe kekuwatan lan katrampilan kanggo ngowahi iklim, lan akibate, kita mbebayani tumrap panen. Nanging, ing wilayah tengah Mali, Niger lan Chad, udan bisa mbantu dheweke luwih adaptasi karo perubahan iklim, nanging ora bakal mandheg dadi tantangan kanggo wilayah sing wis ana masalah liyane, kayata perang utawa paceklik.

Miturut ilmuwan, wilayah kasebut bisa nampa udan kaya Kamerun lor, yaiku wilayah kanthi iklim tropis sing akeh vegetasi. Iki tegese bakal ana kenaikan antara 40 lan 300% udan, sing bakal nggawe Afrika Lor dadi kebon.

Ara-ara samun Maroko

Nalika ora dingerteni kapan pangowahan kasebut, Levermann nerangake bisa enggal teka: »Sawise suhu nyedhaki ambang lawang - loro derajat Celcius - pola curah udan bisa diganti sawetara taun.

Sampeyan bisa maca sinau lengkap kanthi nindakake klik ing kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.