74% pedunung ing donya bisa kena gelombang panas nganti 2100

Peta papan sing rentan karo gelombang panas sing nyebabake

Skenario bisa kanggo taun 2100 sing emisi durung dikurangi. Werna kuning nggambarake 10 dina panas agawe, lan ireng 365 dina. Gambar - Screenshot.

Gelombang panas minangka fenomena meteorologi sing bakal diprodhuksi luwih asring maju amarga suhu rata-rata global terus mundhak. Saiki, sapa maneh sing paling ora ngelingi kedadeyan ing taun 2003, sing nyebabake korban tiwas 11.435 wong ing Prancis, miturut data saka Institut Statistik Nasional.

Saiki, 30% populasi donya kena gelombang panas sing bisa nyebabake fatal suwene 20 dina setaun utawa luwih. Yen emisi ora dikurangi, ing taun 2100 persentase iki bisa dadi 74% miturut panliten sing digawe ing Universitas Hawaii (Manoa, USA) lan diterbitake ing jurnal Perubahan Iklim Alam.

Panulis panaliten nggunakake telung jinis skenario sing dikembangake dening Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) kanggo nggawe peta interaktif ing endi sampeyan bisa ndeleng risikone. Saben kasebut dikenal minangka Jalur Konsentrasi Perwakilan utawa CPR.

Dadi, kita bisa ndeleng manawa njaga emisi ing level sing padha karo dina iki (skenario RCP 2.6), ing taun 2050 ing papan kaya Panama 195 dina panase nyebabake taun; ing Bangkok (Thailand) 173 dina, lan ing Caracas (Venezuela), 55 dina. Nanging yen ana paningkatan emisi (RCP 4.5), ing pungkasan abad ing papan kaya Malaga bakal ana 56 dina gelombang panas sing bisa mbebayani.

Termometer

Sing paling sedhih yaiku sanajan negara nindakake langkah sing dibutuhake kanggo nyuda polusi lingkungan wong bakal mati amarga panas banget. Panas sing, yen ana asor dhuwur, awak ora bisa ngeculake.

Sampeyan bisa maca sinau Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.