5 kasunyatan babagan pemanasan global

Planet pemanasan global

Sayang, Saiki ora ana kesadaran populer babagan kabeh babagan revolusi iklim lan pemanasan global. Akeh wong sing ora gelem mikir babagan efek serius sing nyebabake perubahan iklim ing saindenging jagad.

Banjur dakkandhani 5 kasunyatan babagan pemanasan global saengga sampeyan ngerti sejatine serius lan pentinge golek solusi kanthi cara sing paling penting.

  • Wiwit taun 1880, suhu ing saindenging planet iki saya mundhak meh sak derajat. Apike banget yen ing wektu sing cendhak, suhu mundhak akeh banget. Sing paling ala yaiku prediksi kasebut ora cukup njanjeni lan ujar yen kenaikan bisa uga luwih gedhe.
  • Permukaan segara wis munggah ing taun-taun pungkasan amarga loro cagak lan glasier lebur. Tambah iki kalebu 8 sentimeter sajrone 20 taun kepungkur lan para ahli prédhiksi manawa ing pungkasan abad iki, levele dhewe bakal mundhak nganti sak meter.
  • Wektu saya ekstrim lan yaiku yen mangsa adhem saya adhem lan musim panas saya panas. Kasunyatan iki bakal saya tambah saya suwe saya suwe.

Anget global

  • Pemanasan global nyebabake spesies sing wis punah. Data kasebut pancen kaget lan Udakara sayuta spesies kewan sing diarepake bakal sirna saka pasuryan Bumi ing tengah abad kasebut. 
  • Ing pungkasan taun 50, massa es Kutub Lor wis tuwuh wiwit area 15 yuta kilometer persegi dadi 13 yuta kilometer persegi. Es meh 2 yuta kilometer es ilang.

Muga-muga 5 bebener babagan pemanasan global iki mbantu sampeyan ngerti babagan pentinge ngurus planet kanthi sabisa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.