Hunde jakarta

Jakarta tilelep

Kami terang yén parobihan iklim mangrupikeun bencana global paling bahaya anu disanghareupan ku manusa dina abad ieu. Jakarta parantos janten salah sahiji kota anu mimiti tilelep langkung gancang tibatan kota-kota sanés di dunya. Numutkeun ka para ahli, diperkirakeun sapertilu tina populasi tiasa beuleum ku 2050 upami tingkat naékna permukaan laut ayeuna teras-terasan. Kusabab kitu, dipikanyaho ampir kalayan pasti pisan yén Jakarta tilelep.

Dina tulisan ieu, urang badé nyarioskeun naon akibat tina parobihan iklim anu négatip mangaruhan naékna permukaan laut sareng naha Jakarta tilelep.

Naha Jakarta tilelep?

Jakarta tilelep dina cai

Kami terang yén parobihan iklim ningkatkeun suhu rata-rata dina sadaya planét kusabab pemanasan global. Puluhan taun kakurangan bahan bakar fosil sareng seueur teuing pasokan cai jero taneuh, ogé naékna permukaan laut sareng pola cuaca anu beuki nyusahkeun di daérah basisir. Témbong yén sagala rupa daérah Jakarta beulah wétan mimiti ngaleungit kusabab naékna permukaan laut.

Émut yén Jakarta diwangun dina zona gempa sareng lahan rawa. Di daérah ieu 13 walungan patepung di pertemuan, janten taneuhna langkung rentan. Urang ogé kedah nambihan kanyataan ieu ayana patalimarga anu beurat, jumlah penduduk anu ageung sareng perencanaan kota anu goréng. Jakarta tilelep sabab henteu ngagaduhan sistem cai pipa di belah kalér, janten industri lokal sareng sababaraha jutaan warga sanésna ngamangpaatkeun akuarium bawah tanah.

Dina eksploitasi cai laut jero taneuh ieu aranjeunna parantos ngagaduhan sababaraha épék anu nyababkeun Jakarta tilelep. Upami urang ngaluarkeun cai bawah tanah ku cara anu teu kabendung, urang bakal nyababkeun kaleungitan pangrojong ku taneuh. Permukaan darat bakal masihan jalan henteuna pangrojong anu tiasa ngadukung beurat awak. Maka, ékstraksi cai anu réa sareng ageung bakal nyababkeun lahanna tilelep. Ieu ngajadikeun Jakarta kadua dugi ka 25 séntiméter sataun dina sababaraha daérah anu paling rentan. Nilai handapna dua kali rata-rata dunya pikeun kota-kota basisir utama.

Masalah

gedong tilelep

Sabemos que sababaraha bagéan Jakarta sakitar 4 méter handapeun permukaan laut. Ieu ngarobah bentang anu teu tiasa dibalikkeun sareng jutaan jalma rentan ka sagala rupa bencana alam anu aya. Upami urang nyandak perhatosan yén parobihan iklim lebur és glasier di dunya, permukaan laut bakal naék sababaraha taun ka pengker. Beuki lila ngalirkeun deui seueur masalah anu bakal aya sareng Jakarta tilelep.

Nyanghareupan kaayaan sapertos kitu, banjir janten langkung umum, khususna nalika usum hujan nagara tropis. Ramalan perkiraan yén akibat tina banjir beuki parah nalika permukaan laut naék kusabab pemanasan global. Taneuh handapna aya kaitannana ka permukaan laut sareng naékna naék, langkung ageung balukarna sareng langkung bahaya. Henteu ngan ukur perekonomian bakal dirobih, tapi bakal aya éksodoasi paksa penduduk ka daérah pedalaman.

Aya daérah Jakarta anu parantos diilikan kusabab naékna permukaan laut sareng nyababkeun tilelep di sababaraha daérah kota.

Jakarta tilelep sareng kamungkinan ubar

parobihan iklim sareng banjir

Diantara remedies anu diusulkeun pikeun meredihkeun kaayaan ieu, kami mendakan persetujuan skéma anu tujuanana ngawangun pulau-pulau buatan di Teluk Jakarta. Pulo-pulau ieu bakal bertindak salaku jinis panyangga ngalawan Laut Jawa sareng ngajantenkeun naékna permukaan laut teu pati dadakan. Éta ogé parantos diusulkeun pikeun ngawangun témbok basisir anu lega. Nanging, dina kaayaan ieu teu aya jaminan yén proyék diperkirakeun anggaran 40 milyar dolar tiasa méréskeun masalah kota tilelep.

Kami terang yén Jakarta tilelep tapi proyék ieu parantos ditunda ku taun-waktos tunda anu bakal ngajantenkeun konstruksi langkung sesah. Pangwangunan halangan pikeun ngirangan pangaruh naékna permukaan laut parantos diusahakeun sateuacanna. Tembok beton diwangun sapanjang pantai di distrik Rasdi sareng sababaraha anu sanés anu résiko tinggi. Nanging, témbok ieu parantos retak sareng nunjukkeun tanda-tanda karendutan. Henteu mungkin pikeun nyegah cai tina nembus sareng mimiti nyiptakeun retakan. Cai ngembus ngalangkungan témbok ieu sareng nyiramkeun sadaya labirin jalan sempit sareng gubuk di lingkungan anu paling miskin di kota. Sadaya ieu akibat tina kurangna kabersihan sareng anggaran.

Kusabab tindakan lingkungan anu aya teu saeutik pangaruhna, otoritas milarian tindakan anu langkung drastis. Ukuranana nyaéta yén bangsa kedah milari modal anyar sanés. Lokasina tiasa diumumkeun sakedap, anu paling aman nyaéta mindahkeun sakumna kota ka Pulo Kalimantan.

Éta mangrupikeun tangtangan pikeun mindahkeun jantung administrasi sareng politik nagara, tapi tiasa dianggo salaku pelestarian nasional. Émut yén rencana ieu picilakaeun sareng siga anu maotna Jakarta.

Tilelep kota

Henteu ngan ukur Jakarta tilelep, tapi ogé aya pusat kota anu sanés. Di sakumna dunya aya kota-kota basisir kalayan tingkat kerentanan anu luhur kana masalah permukaan laut sareng perubahan iklim. Kota-kota mimitian ti Venice sareng Shanghai, ka New Orleans sareng Bangkok. Sadaya kota ieu aya résiko ambruk, tapi kedah dicatet yén Jakarta henteu ngalakukeun sakedik kanggo ngatasi masalah ieu.

Hayu urang tong hilap yén parobihan iklim henteu ngan ukur naékkeun permukaan laut, tapi ogé frekuensi badai tropis anu nyababkeun bencana ageung di kota-kota basisir.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan panorama tilelep Jakarta.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.