Kumaha bentukna topan

kabentukna topan

Ayeuna kumaha topan koppu parantos ngajantenkeun headline sababaraha dinten ka pengker di panjuru dunya pikeun nyababkeun sahenteunas 4 maot di Pilipina kalér sareng ngantunkeun langkung ti 200.000 jalma anu kapangaruhan di sakumna nagara, penting pikeun terang sareng terang naon diwangunna fenomena cuaca anu dahsyat ieu sareng kumaha kabentukna.

Entong kaleungitan jéntré sabab di handap kuring bakal nyaritakeun sadayana perkawis topan.

Topan éta ngan ukur a siklon tropis Éta lumangsung di daérah anu tekananna lemah teuing. Dina prakna éta sami tibatan topan, naon anu lumangsung nyaéta anu disebut topan upami éta lumangsung dina zona pasipik kulon. Dina acara éta di Pasipik wétan éta disebut badai.

Panilitian nunjukkeun yén topan didamel, iraha gelombang atmosfir kapanggih di Pasifik muterkeun kieu rotasi planét sorangan. Ieu bakal ngahasilkeun tekanan tinggi di luar na tekanan handap di tengah. Upami fénoména ieu teras muterkeun kalayan gancang sakitar 120 km / jam tiasa disebatkeun yén éta téh topan.

philippines topan

La paling usum nguntungkeun pikeun topan pikeun ngabentuk nyaéta ti tungtung sasih Juni dugi ka awal September. Salami sasih-bulan ieu panas bakal nyababkeun aranjeunna kabentuk runtuyan spiral anu teras nimbulkeun topan. Kukituna aya hubungan antara pembentukan topan sareng suhu laut, éta sababna pemanasan global planét éta ngarah kana paningkatan pembentukan siklon tropis.

Sanaos topan mangrupikeun fénoména asal alami, parobihan iklim nyababkeun fenomena ieu beuki nambahan langkung sering kana waktos sareng gaduh pangaruh pisan paling dahsyat sngeunaan populasi sareng planét éta sorangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.