Ciudadanos ngajukeun parobihan dina PHN pikeun adaptasi sareng perubahan iklim

kaayaan usum halodo di Spanyol

Nyanghareupan kaayaan usum halodo anu Spanyol sangsara, grup parlemén Ciudadanos parantos nampilkeun usulan anu henteu hukum (NLP) pikeun ngarobih sareng adaptasi Rencana Hidrologis Nasional pikeun perubahan iklim. Réformasi ieu ngagaduhan prosés partisipasi sosial anu lega.

Kumaha anjeun badé ngarobih Rencana Hidrologis Nasional dina nyanghareupan kaayaan usum halodo anu disababkeun ku parobihan iklim?

Adaptasi kana perubahan iklim sareng kaamanan cai

waduk

Penting pisan pikeun ngajamin kaamanan cai pikeun sakumna nagara. Nyanghareupan kaayaan anu ditimbulkeun ku perubahan iklim kalayan kanaékan frékuénsi sareng intensitas halodo (kami parantos ningali yén 2017 mangrupikeun taun anu garing sareng paling haneut kadua ti saprak 1965), Ciudadanos ngajukeun serangkaian padoman pikeun adaptasi Rencana Hidrologi Nasional.

Juru bicara perdebatan di Komisi Parobihan Iklim, Melisa Rodríguez, Anjeunna parantos mastikeun yén pemanasan global mangrupikeun ancaman anu kedah diperhatoskeun, sabab urang parantos ningali hasilna. Dina raraga meta pikeun kapentingan sadaya warga Spanyol, penting pikeun nyiptakeun sareng ngembangkeun pendekatan pembaruan kana kabijakan cai anu parantos lami di nagara éta.

Usulan tindakan pikeun adaptasi sareng perubahan iklim kedah dilakukeun dina dua bagian: dina jangka pondok, dina 2030, sareng dina jangka panjang, dina 2050.

Salaku tambahan pikeun mastikeun kaamanan cai nagara, éta kedah dilakukeun kalayan biaya anu lumayan. Tindakan kedah ngungkulan kaayaan anu parah akibat perubahan iklim, henteu ngan kusabab usum garing, tapi ogé kusabab ningkatna suhu, hujan ageung sareng ningkatna évaporasi sareng kahuruan leuweung.

NLP henteu ngajukeun tindakan khusus, tapi éta ngajukeun sapuluh daérah tindakan, kalebet artikulasi nasional sumber cai dina kontéks kateupastian klimatologis; pangropéa sareng konservasi karya hidrolik sareng pamasangan dina jasa; desalinasi; biaya cai atanapi kolaborasi publik-swasta di séktor cai.

Daérah tindakan

rencana hidrologis nasional

Bidang tindakan anu diusulkeun ku Warga pikeun ngarobih Rencana Hidrologis nyaéta kieu:

  1. Ngahargaan cai salaku kabutuhan, langka sareng barang umum sareng sifat ékonomi na, ngalangkungan idéntifikasi, diagnosis sareng penilaian kasadiaan sareng masalah-masalah anu urang kedah nyanghareupan parobihan iklim.
  2. Ngadesain ulang instrumen pikeun pamaréntahan anu langkung épéktip sareng pengelolaan cai dina kontéks kateupastian klimatologis. Ieu nimbulkeun seueur masalah dina hubungan antara cekungan hidrografi sareng administrasi publik unggal komunitas otonom.
  3. Adaptasikeun sadayana infrastruktur dimana cai disimpen sareng diangkut dina kaayaan anu dibutuhkeun ku perubahan iklim. Tindakan sapertos ngarobih infrastruktur sareng ngarobih pungsi sababaraha tahapan dikumpulkeun.
  4. Ngajaga sareng ngalestarikan karya sareng fasilitas dina jasa, patalina sareng syarat kaamanan sareng ketahanan sistem hidrolik. Perhatian khusus ka waduk (tempat tumpukan bumi, eutrofikasi sareng kaamanan bendungan) sareng sistem distribusi (control loss).
  5. Ningkatkeun produksi cai non-alam di Spanyol, sapertos anu asalna tina panyusutan. Pamutahiran dina ngahasilkeun sareng biaya desalinasi cai. Promosi panggunaan cai limbah anu direklamasi pikeun panggunaan sanés konsumsi manusa.
  6. La kemitraan umum-swasta dina séktor cai. Peranna dina penyediaan épisién infrastruktur hidrolik, operasionalna sareng manajemén panggunaan. Peraturan hukum. Modél cai, pangwangunan sareng ékonomi.
  7. Ningkatkeun manajemén jasa cai kota.
  8. Atur biaya sareng harga cai.
  9. Ningkatkeun inovasi sareng pamekaran téknologi anu ningkatkeun siklus hidrologis sareng panggunaan cai, ngatur sareng ningkatkeun akuifer ku perencanaan pepelakan anu langkung saé.
  10. Generasi listrik tina cai anu disimpen janten kalebet kana transisi énergi Spanyol.

Kalayan sadaya alat ieu pikeun diungkulan, Ciudadanos ngaharepkeun tiasa ningkatkeun Rencana Hidrologis Nasional dina nyanghareupan parobihan iklim, sabab éta beuki ngareuwaskeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.