Walungan pangpanjangna di Éropa

anak sungai walungan volga

Éropa ngagaduhan jaringan panjang walungan kalayan aliran anu ageung sareng anu nyayogikeun cai pikeun populasi. The walungan pangpanjangna di Éropa Éta ti Walungan Volga. Ngalir ngaliwatan Rusia tengah sareng dugi ka kidul Rusia, ngambang ka Laut Kaspia. Daérah na dicekel nyaéta 1.360.000 km2. Éta dianggap walungan pangpanjangna di Éropa sareng ngagaduhan ciri anu unik.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan walungan pangpanjangna di Éropa sareng ciri-cirina.

Ciri utama

volga

Walungan Volga asalna ti Gunung Valdai antara Moskow sareng Saint Petersburg sareng nguap ka Laut Kaspia. Éta sanés ngan ukur walungan pangpanjangna di Éropa, tapi ogé walungan pangageungna. Panjangna 3.690 kilométer sareng rata-rata aliranna 8.000 méter kubik per detik.

Baskom hidrologisna kalebet luasna 1.350.000 kilométer pasagi, rengking ka-18 di dunya. Éta ogé walungan pangageungna di Éropa dina hal pembuangan sareng saluran pembuangan. Hal ieu sacara lega dianggap salaku walungan nasional Rusia. Nagara Rusia kuno, khanate Rusia, timbul di sakuriling Walungan Volga.

Dina sajarahna, éta mangrupikeun parapatan penting peradaban Eurasia. Walungan ieu ngalir ngaliwatan leuweung, steppes leuweung jeung padang rumput hejo di Rusia. Opat tina sapuluh kota panggedéna di Rusia, kalebet ibukota nagara Moskow, aya di cekungan Walungan Volga. Sababaraha waduk panggedéna di dunya aya di sapanjang Walungan Volga.

Éta kagolong kana baskom anu katutup Laut Kaspia sareng mangrupikeun walungan pangpanjangna anu ngalir kana baskom anu ditutup. Walungan Volga naék tina Pagunungan Valdai dina luhur 225 méter kalér-kuloneun Moskow sareng sakitar 320 kilométer tenggara Saint Petersburg, sareng ngalir ka wétan ngalangkungan Danau Strzh, Tver, Dubna, Rybinsk sareng Yaroslav Rusia, Nizhny Novgorod sareng Kazan. Ti dinya ngalieuk ka kidul, ngalirkeun sababaraha kota deui teras ngaleupaskeun ka Laut Kaspia handapeun Astrakhan. 28 méter handapeun permukaan laut.

Dina titik anu paling strategis, éta ngabengkokkeun nuju Don. Di beulah luhur Walungan Volga caket Staritsa, Walungan Volga di 1912 ngagaduhan seueur anak sungai, anu pangpentingna nyaéta Walungan Kama, Walungan Oka, Walungan Vetluga, sareng Walungan Sura. Volga sareng anak buahna ngawangun sistem Walungan Volga, anu ngalir ngalangkungan daérah sakitar 1.350.000 kilométer pasagi di bagéan Rusia anu paling padet.

Sungut walungan pangpanjangna di Éropa

walungan pangpanjangna di Éropa

Émut yén walungan pangpanjangna di Éropa kedah ngagaduhan sungut ageung. Sungut na dina panjangna sakitar 160 kilométer sareng kalebet dugi ka 500 saluran sareng walungan anu langkung alit. Muara pangageungna di Éropa mangrupikeun hiji-hijina tempat di Rusia dimana anjeun tiasa mendakan sato sapertos flamingo, pelikan sareng lotus. Kusabab fros anu luhur di daérah Rusia ieu, biasana beku pikeun kalolobaan panjang sapanjang walungan salami 3 bulan dina sataun. Bulan usum walungan pangpanjangna di Éropa lengkep beku.

Walungan Volga ngucurkeun kalolobaan Rusia kulon. Seueur waduk ageung na nyayogikeun kakuatan irigasi sareng PLTA. Panjang walungan ieu digunakeun pikeun ningkatkeun generasi énergi anu terbarukan tina luncat hidrolik anu tiasa didamel di sapanjang walungan pangpanjangna di Éropa. Terusan Moskow, Terusan Volga-Don, sareng jalan cai Volga-Baltik ngawangun jalan cai daratan anu nyambungkeun Moskwa sareng Laut Bodas, Laut Baltik, Laut Kaspia, Laut Azov, sareng Laut Hideung.

Pangaruh lingkungan tina walungan pangpanjangna di Éropa

walungan pangpanjangna di eropa tercemar

Tingkat polusi kimia luhur mangaruhan négatip Walungan Volga sareng habitatna. Flora sareng fauna dipangaruhan ku tindakan manusa dina sapanjang rute. Ku kamajuan téknologi sareng jaman industri, aya seueur pembuangan anu tungtungna ngotorkeun cai sareng nyababkeun ékosistem sareng habitat seueur spésiés flora sareng fauna kapangaruhan négatip.

Lebak walungan ngagaduhan tingkat kasuburan anu luhur sareng ngahasilkeun seueur gandum. Éta ogé ngandung sumber daya mineral anu beunghar. Industri minyak utama terkonsentrasi dina baskom Walungan Volga. Sumber daya sanésna kalebet gas alam, uyah, sareng pupuk potash. Delta Volga sareng Laut Kaspia mangrupikeun tempat ngala lauk. Astrakhan, tempatna di délta, mangrupikeun pusat industri kaviar.

Pangaruh lingkungan anu lain tina walungan anu pangpanjangna di Éropa nyaéta anu sering dianggo pikeun tujuan navigasi. Kusabab diwangunna bendungan ageung salami taun-taun industrialisasi, walungan Volga parantos ngalegaan sakedik. Penting pisan pikeun transportasi sareng navigasi daratan di Rusia kumargi sadaya bendungan di walungan parantos dilengkepan pikeun konci kapal sareng kapal kalayan ukuran anu cukup. Sadaya parahu ieu tiasa balayar ti Laut Kaspia dugi ka tungtung tungtung walungan di daérah paling luhur.

Tingkat navigasi sareng polusi

Pencemaran walungan anu pangpanjangna di Éropa éta ngan ukur tumuh ti saprak umur industri. Éta katitén yén dina 2016, watesan konsentrasi minyak anu diijinkeun sareng turunanana dina cai walungan ningkat dibandingkeun sareng panilitian anu sami dilakukeun dina 2015. Pikeun parah, konséntrasi polutan dina 2016 terus ningkat sapanjang taun.

Produk anu jumlahna paling seueur kontaminasi anu dipendakan kalebet zat beusi, raksa, sareng nikel. Dina awal Agustus taun éta, Perdana Menteri Rusia Medvedev ngaluarkeun paréntah anu aya hubunganana pikeun langsung nerapkeun rencana pembersihan Sungai Volga. Numutkeun inpormasi anu disayogikeun ku Kamentrian Alam Rusia, palaksanaan éta Rencana pembersihan walungan Volga hargana sakitar 34,4 milyar rubles, atanapi sakitar 580 milyar dolar AS.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan walungan pangpanjangna di Éropa sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.