Walungan Segura

bagian alami Walungan Segura

Dinten ieu kami badé nyarioskeun perkawis salah sahiji walungan anu paling penting di Spanyol. Nya perkawis walungan Segura. Tempatna di belah kidul wétaneun Spanyol sareng mangrupikeun salah sahiji sumber hidrografi anu paling penting di Éropa. Total penyuluhan na 325 kilométer sareng baskom na kalebet 14.936 kilométer pasagi. Akhirna, saatos ngumbara 4 propinsi, sungutna aya di Laut Tengah.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Walungan Segura sareng ciri-cirina.

Ciri utama

walungan aman

Sanaos éta mangrupikeun salah sahiji baskom pangleutikna di sadayana Spanyol, rujukan dirujuk kusabab panjangna. Éta mangrupikeun salah sahiji walungan anu dianggo pikeun kapentingan padumuk daérah anu ngalirkeunana. Sareng mangrupikeun bentuk rujukan tempat wisata sanaos kacenderungan anu dipiboga ku akibat banjir. Morfologi daérah hartosna yén nalika hujan ageung tumiba sakedap, jalan walungan tiasa nyababkeun banjir.

Sakumna baskom ieu biasana ngagaduhan sababaraha jinis rézim dahar walungan. Di hiji sisi, urang ngagaduhan cabang di sirah sareng anu sanésna dina kalolobaan penyuluhanna. Atuh kanyataanna daérah sumberna rada luhur, diidinan nampi cai meltwater ti Sierra de Segura nalika usum semi. Cai anu asalna tina cair ieu parantos cekap pikeun tuang walungan.

Sésa rute nyaéta rézim fluvial Mediterania. Nyaéta, éta utamina dicirikeun ku gaduh banjir hébat antara gugur sareng usum salju sareng turunna usum semi sareng usum panas. Kanyataan katurunan ieu di sisi walungan dina waktos-waktos terpanas dina sataun janten panyabab pikeun penduduk anu ngandelkeun éta.

Salah sahiji ciri anu matak Walungan Segura nyaéta cai beningna anu kristal. Luhureun sadaya, éta aya di daérah bagéan luhur awal bagéan tengahna. Di daérah-daérah ieu Aranjeunna leres-leres cai kristalin kumargi aranjeunna ampir teu tercemar ku agén éksternal mana waé. Saeutik demi saeutik aranjeunna kéngingkeun nada biru sareng kuring ngajantenkeun warna héjo anu kadunyaan. Ieu utamina disababkeun ku sababaraha rupa faktor sapertos parobihan rupa bumi sareng polusi.

Aliran ngahontal lébar maksimum na di bagian tengah. Éta di dieu dimana éta paling dianggo ku daérah anu caket. Salah sahiji daérah anu paling ngamangpaatkeun walungan Segura nyaéta Murcia. Nanging, éta ogé mangrupikeun titik anu aya résiko paling garing tina usum halodo. Jero rata-rata sakitar 70 méter nalika henteu dina usum halodo

Iklim walungan Segura

halodo parah

Di sakumna daérah anu ngalir di walungan Segura, ogé rézim fluvialna, éta gumantung kana zona. Salaku conto, urang tingali yén dina lulugu, aya dina jangkungna 1.413 méter dpl hawa anu rada tiis didaptarkeun. Nanging, suhu ieu rata-rata ngahontal 28 derajat nalika usum panas. Dina usum tiis sésana taun biasana ngahontal rata-rata 13 derajat.

Nalika jangkungna turun dugi ka basisir, suhu naék. Di daérah dimana ngalirna rata-rata taunan 18 derajat. Bulan anu paling tiis antara Désémber sareng Januari, sedengkeun bulan anu paling haneut nyaéta Juli sareng Agustus. Ngeunaan hujan, pola curah hujan langkung ageung di daérah pagunungan. Nalika urang ngahontal ka luhurna urang ngagaduhan nilai présipitasi anu langkung luhur. Di headland sareng zona tengah urang gaduh nilai 1.000 mm per taun. Di sisi anu sanésna, nalika urang ngahontal daérah sungut, urang tingali yén rata-rata urang ngan ukur gaduh 300 mm unggal taun.

Di daérah basisir caket sungutna urang ngagaduhan zona garing. Pariwisata ogé gumantung kana cuaca. Bagian tina walungan Segura anu ngagaduhan kagiatan wisata kalayan paménta langkung ageung dikonsentrasi dina bagian luhur sareng tengah kusabab éta langkung pikaresepeun dina tingkat alami. Kanyataan yén cai na janten jelas janten narik seueur wisatawan anu angkat dina jalur hiking. Salaku tambahan, aranjeunna mangrupikeun daérah anu ngagaduhan aliran anu paling luhur. Di daérah anu langkung luhur hiking sareng biking gunung dilakukeun. Sumber na ayana di Sierras de Cazorla, Taman Alam Segura y Las Villas. Tempat ieu cukup dina paménta salami ampir sadaya kali taun.

Di daérah anu aya aliran anu langkung luhur anjeun tiasa kayak sareng rakit dina jurang. Janten titik walungan kalayan kasucian pangluhurna dina cai, anjeun tiasa mandi di jerona sareng aya tradisi nginum tina sumber anu sumberna sorangan. Sadaya kota anu tepung wates sareng walungan cukup pikaresepeun pikeun wisatawan anu hoyong ngajalajah panasaran padesaan.

Flora sareng fauna walungan Segura

polusi walungan aman

Kusabab éta walungan anu ngalir ngalangkungan lingkungan alam anu dilindungi, éta mangrupikeun tempat pikeun seueur keragaman dina hal flora sareng fauna. Sanaon éta parantos ngirangan kusabab populasi manusa sareng pangaruh lingkungan, populasi ageung spésiés pepelakan masih aya. Éta ogé kedah diperhatoskeun yén kagiatan manusa sapertos tatanén nyababkeun pangaruh tangtu kana pepelakan alami.

Flora dibagi dumasar kana waktos éta dipendakan. Hatur nuhun kana rupa-rupa iklim anu urang mendakan di sapanjang walungan, urang ngagaduhan seueur jinis flora. Aranjeunna saling mendakan leuweung tina pinus, daffodil, geranium, aktip sareng jauh anu dijagaan dikirangan jumlahna langka. Salah sahiji pepelakan anu paling narik perhatian nyaéta pepelakan karnivora anu katelah Pinguicula Vallisneriifolia.

Sateuacan dugi ka daérah Murcia kami mendakan sababaraha leuweung anu pinuh ku willow, poplars sareng tangkal elm. Aya ogé pepelakan sedeng sareng handap diwangun ku ranjang reed, ranjang reed sareng ranjang reed. Sedengkeun pikeun fauna, utamina aya kulawarga anu béda-béda disebarkeun antara mamalia, manuk sareng réptil dina bahaya punah. Diantara manuk anu dina bahaya punah urang mendakan Kingfisher. Ngeunaan lauk, aya ayana trout umum sareng trout pelangi. Nanging, anu terakhir parantos ngirangan populasi anu tiheula.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Walungan Segura sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.