Walungan Nil janten kirang na kirang tiasa diduga

Walungan Nil, Mesir

Walungan Nil, salah sahiji walungan anu paling penting pikeun manusa, boh kapungkur sareng ayeuna, janten kirang kirang diperkirakeun kusabab parobihan iklim. Sakitar 400 juta jalma dina total 11 nagara gumantung kana éta, tapi ayeuna, numutkeun sababaraha panilitian, aranjeunna kedah nyandak tindakan anu serius pikeun nyingkahan halodo sareng banjir anu parah.

Cai na, penting pisan pikeun pepelakan, parantos diulik ti jaman firaun. Nalika éta, séri "nilometers" diwangun pikeun ngadeteksi, ngaramal sareng ngendalikeun ukuran banjir taunan. Tapi ku parobihan iklim, gedong ieu sigana henteu cekap.

Populasi naék pisan. Dina taun 2050, diarepkeun dua kali dina baskom Nil, angkat tina 400 juta dugi ka 800, janten ayeuna langkung ti heula aranjeunna gumantung kana walungan. Kusabab akumulasi karbon dioksida kontinyu dina atmosfir, hujan gedé turun bisa jadi beuki loba pisan, anu bakal hartosna yén banjir bakal langkung sering.

Walungan kapangaruhan ku siklus osilasi suhu di Pasipik: di 2015, fenomena El Niño mangrupikeun panyabab usum garing anu mangaruhan Mesir; sataun saterusna, La Niña ngabalukarkeun banjir gedé.

Parahu di Walungan Nil

Ngatur aliran walungan parantos janten masalah politik mangtaun-taun, sareng ayeuna janten langkung rumit sabab waktosna maju sareng suhu naék. Panaliti parantos ngingetkeun yén Wétan Tengah sareng Afrika Kalér tiasa janten langkung teu marahmay; Sajaba ti, volume rata-rata aliran walungan tiasa ningkat antara 10 sareng 15%, tiasa nambihan dugi ka 50%, janten masalahna bakal parah pisan.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur, lakukeun malik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.