Waduk Spanyol

Waduk Spanyol

Kagaringan mangrupikeun salah sahiji fénoména anu paling sering dugi ka Spanyol. Iklim urang ngajantenkeun urang ngagaduhan hujan anu handap dina akhir taun sareng konséntrasi dina usum usum. Kalayan parobihan iklim sareng paningkatan suhu rata-rata global, urang perhatoskeun yén siklus halodo parantos langkung intens sareng manjangan. Ku alatan éta, waduk Spanyol aranjeunna ngagaduhan peran mendasar dina jumlah cai anu sayogi boh pikeun konsumsi manusa sareng pikeun kagiatan ékonomi sanés.

Kami bakalan ngahaturanan tulisan ieu kanggo nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan waduk Spanyol sareng ciri utami.

Pangwangunan waduk anyar di Spanyol

Pangwangunan waduk di Spanyol mangrupikeun hal anu ti saprak jaman kuno. Nalika manusa ngadegkeun dirina di komunitas anu béda, kabutuhan pikeun nyimpen cai katingali. Kusabab téknologi henteu maju sakumaha ayeuna, morfologi daérah kedah dieksploitasi langkung seueur. Ieu di dieu tempat géologi ngagaduhan peranan anu mendasar dina ngawangun waduk. Gumantung kana jinis rupa bumi sareng batu anu didominasi, bendungan anu bénten ukuranana tiasa didamel. Topografi rupa bumi ogé kedah diperhatoskeun. Kursus cai sareng aliran anu masing-masing dianggo salaku tuangeun kanggo ngeusian bendungan sareng nyimpen cai anu sayogi.

Dugi ka taun 1970 yén inventaris munggaran bendungan Spanyol dilaksanakeun. Hal éta dilakukeun ku Komite Nasional Spanyol ngeunaan Dams Ageung (SPANCOLD) sareng dipidangkeun dina Kongrés Internasional X ngeunaan Dams Besar, anu diayakeun ku Komisi Internasional Badak Besar (ICOLD) di Montreal. Inpormasi anu aya dina inventarisasi ngamungkinkeun pikeun ngamutahirkeun évolusi jumlah bendungan di Spanyol sapanjang abad ka-XNUMX. Éta ogé ngabantosan terang jumlah cai anu urang tiasa disimpen pikeun dianggo engké.

Seueur inpormasi parantos dikumpulkeun nunjukkeun yén salilana Dina 25 taun ka pengker, Spanyol ngawangun pajak eksploitasi langkung ti 200 bendungan. Salami épolusi abad ka tukang ieu dimungkinkeun pikeun nganalisis tren anu jelas pisan dina épolusi pangwangunan waduk. Satengah kahiji abad ka dua puluh dicirikeun ku komisi taunan sakitar 4 bendungan. Ieu dimana révolusi dimimitian dina pangwangunan prasarana anu tiasa nyimpen cai sareng ngarobih siklus hidrologis.

Di sisi anu sanésna, urang ngagaduhan satengah kadua abad ka dua puluh dimana aya pangembangan anu signifikan di nagara urang. Sareng ieu babak kadua mangrupikeun révolusi total waduk Spanyol. Sakitar 20 bendungan dioperasikeun per taun. Nalika urang lebet kana abad ka-XNUMX, trend anu ngembang ogé mimiti ningkatkeun jumlah bendungan.

Inventarisasi bendungan Spanyol

Éta nyaéta Menteri Lingkungan Hidup sareng Pedesaan anu ayeuna ngajaga ngajaga inventarisasi bendungan Spanyol nepi ka ayeuna. Di mentri ieu kami tiasa mendakan portal wéb dimana kami ngagaduhan ciri utama sareng lokasi waduk utama di Spanyol. Hatur nuhun kana inpormasi ieu kami tiasa kéngingkeun data ngeunaan sebaran bendungan numutkeun tipologi na, jangkungna, épolusi dina jumlah waduk di Spanyol, kapasitas masing-masingJeung sajabana

Perhatoskeun yén data anu aya ngeunaan jumlah waduk di Spanyol parantos ningkat pisan dina sababaraha dasawarsa ka tukang. Seueur jalma anu heran naha rawa-rawa henteu didamel deui upami usum halodo maréntahkeun pangwangunan infrastruktur anyar pikeun panyimpenan cai.

Kiwari teu aya cariosan bendungan atanapi rawa, tapi langkung eufimisme tina karya pangaturan parantos didamel. Spanyol Éta parantos dianggap kakuatan dunya dina waduk kalayan jumlahna 1.200. Tempat ieu Spanyol salaku pamimpin di Éropa. Nanging, Spanyol ayeuna ngalaman waktos nalika infrastruktur anyar sapertos kieu henteu didamel. Sareng éta Perda cai anu dikaluarkeun di Brussel sareng anu parantos diberlakukeun ti mimiti abad ieu, bet dina pembuangan cai. Aya ogé tekanan lingkungan, krisis ékonomi sareng pencabutan rencana hidrologis nasional. Sadaya kaayaan ieu nyababkeun padamelan umum janten tujuan pikeun proyék-proyék sanés anu sanés ngawangun waduk anyar di Spanyol.

Éta ogé ngaheulakeun karya anu mastikeun yén saluran na henteu ngahasilkeun langkung banjir. Kusabab curah hujan di Spanyol kajantenan ku cara seueur pisan di seueur tempat bahaya pikeun Carlos ngalirkeun walungan tanpa diubaran ku sateuacanna. Ku alatan éta, masalah konci dinten ieu nyaéta éksternal karya anu mangaruhan saluran sareng dataran pikeun tiasa nahan cai sacara artifisial. Ieu kumaha padamelan anu langkung rumit dihasilkeun dina ngatur tibatan nyumponan wadah énggal dina manajemén cai nasional.

Masalah grounding tina waduk Spanyol

Waduk dipikaterang pikeun ngabantosan pisan manajemén sumberdaya cai. Éta ogé ngamungkinkeun kéngingkeun énergi hidroelektrik sareng nambihan daérah irigasi dina baskom, ngabantosan ngendalikeun banjir. Nanging, aya résiko tina ngabentuk waduk. Susunan ieu henteu langkung seueur tibatan akumulasi sédimén dina cara alami sareng anu ditonjokkeun ku hujan gedé pisan.

Pilarian terang tahapan grounding tina waduk penting pisan pikeun tiasa terang sareng leres ngitung cadangan hidrolik anu aya di panjuru nagara. Laju sareng tingkat prosés ieu lumangsung dina baskom tina waduk gumantung kana iklim unggal daérah. Éta ogé gumantung kana struktur géologis, topografi lahan, panggunaan tatanén, jumlah panutup vegetasi sareng litologi waduk éta sorangan. Sadaya variabel ieu mangrupikeun anu nangtukeun jumlah sédimén anu rentan murag diangkut saatos dikikis sareng tungtungna akumulasi dina waduk.

Akumulasi sédimén ieu salajengna ngirangan kapasitas waduk pikeun nyimpen cai. Dina jangka panjang, karya régulasi sédimén ieu diperyogikeun pikeun ngajaga wadah anu mangpaat.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan waduk Spanyol.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.