Vinicunca

warna gunung

Dinten ieu kami badé nyarioskeun gunung anu gaduh kaindahan khusus na anu parantos janten salah sahiji obyek wisata anu pangsaéna sareng énggal di Peru. Éta perkawis gunung Vinicunca. Éta ogé dikenal ku nami gunung tina 7 warna sareng aya di Peru. Lokasina langkung ti 100 kilométer ti kota Cusco, éta jangkungna puncak 5.200 méter dpl.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, géologi sareng formasi gunung Vinicunca.

Ciri utama

vinicunca

Ngaran Vinicunca asalna tina pelangi. Éta mangrupikeun formasi pagunungan anu kasurupan ku sababaraha warna salaku hasil tina kombinasi kompléks mineral anu sanés anu ngabentukna. Lamping sareng puncak najis dina sagala rupa nada anu urang mendakan ungu, konéng, héjo, beureum, pink, sareng variasi séjén tina warna ieu. Éta mangrupikeun tempat wisata anu paling penting di daérah ieu. Sababaraha taun ka pengker éta dikurilingan ku és janten anjeun moal tiasa resep gunung ieu. Ti saprak 2016, tempat ieu parantos didatangan ku ratusan wisatawan sareng mangrupikeun tempat anu paling sering dilongok di Cusco sareng Peru.

Kusabab jumlah warna anu dicampur na, maka dikenal ku nami gunung tina 7 warna salaku hormat ka pelangi. Numutkeun kana sababaraha panilitian, warna multi-warna disababkeun ku seueur mineral anu ngawangunna. Sadaya mineral ieu kalebet daérah sareng zat alami total anu mimiti ngabentuk sakitar 65 juta taun ka pengker. Mineral ieu dibentuk nalika cai sareng hujan nutupan ampir sadaya lamping sareng puncak na. Sapertos waktosna parantos kalangkung, iklim anu ekstrim di daérah ieu parantos ngaluarkeun salju sareng di dinya sadaya warna anu dibentuk gunung ieu diarepkeun.

Éta aya di Andés Peru sareng puncak éta jangkungna 5.200 méter dpl. Sakumna daérah ieu kagolong kana kota Pitumarca, anu nyebatna Cerro Colorado. Dina raraga dugi ka gunung ieu, anjeun kedah ngalangkungan sakitar 100 kilométer ti kota Cusco. Teras anjeun kedah ngalalana sakitar 2 jam sapanjang jalan tol bujur dataran luhur Peruvian kidul, anu mangrupikeun jalan anu dugi ka Pitumarca. Perjalanan diteruskeun sapanjang jalan ka komunitas Pampa Chiri. Lalampahan ieu 5 kilométer sareng tiasa dilakukeun duanana jalan-jalan atanapi dina kuda.

Iklim Vinicunca

gunung tina 7 warna

Iklim daérah ieu khas daérah anu paling luhur. Maka, iklim na biasana tiis. Panyakit hujan, angin sareng luhurna tiasa janten halangan pangageungna pikeun palancong anu hoyong nganjang ka tempat anu luar biasa ieu. Suhu tiasa gampang turun di handap 0 ° C. Kusabab kitu, waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeun petualangan ieu nyaéta usum halodo. Waktos ieu biasana manjangan ti bulan April dugi Oktober. Dina waktos ieu kurang kamungkinan bakal aya hujan sareng suhu anu handap.

Upami anjeun ngarencanakeun kunjungan ieu dina usum hujan, disarankeun nganggo ponco anu tiasa ngajagi anjeun tina hujan. Iklim ieu hartosna yén flora sareng fauna bakal janten tempat kajadian sato has ti daérah luhur tapi leres-leres luar biasa. Diantara sato anu menonjol nyaéta llamas, alpacas sareng vicuñas. Penduduk di sakumna daérah tanggung jawab ngagedéan kuda anu ditawarkeunana salaku pangangkut ka pangunjung. Salah sahiji aspék utama flora nyaéta aranjeunna mangrupikeun tempat seueur jukut alami anu dipikaterang ku nami ichu.

Wisata ka Vinicunca

gunung vinicunca

Upami anjeun hoyong iinditan ka Vinicunca pikeun nikmati warna alami ieu tapi ku aspék magis, anjeun kedah ngalakukeun perjalanan anu sesah. Kuncén anu saé ieu mangrupikeun jalan salju anu pikaresepeun anu katelah Ausangate. Salami mangtaun-taun gunung ieu parantos kéngingkeun popularitas nalika glasier lebur. Anjeun tiasa didatangan gempungan ieu ngalangkungan wisata salaku turis.

Aya jasa anu béda-béda gumantung kana modalitas sareng waktos anu badé dijantenkeun. Jasa biasana hiji atanapi dua dinten. Kaseueuran jasa ieu biasana ngagaduhan angkutan a, kadaharan, tiket na pituduh profésional saha anu tanggung jawab ngajelaskeun kumaha Vinicunca asalna sareng naon ciri na. Di kota Cusco ogé aya agénsi pariwisata anu béda anu nawiskeun jasa ieu.

Anjeun tiasa jalan-jalan nyalira, tapi langkung rumit. Pikeun tiasa ngumbara nyalira, anjeun kedah naék beus ka Sicuani ti kota Cusco. Beus ieu biasana ngabutuhkeun dua jam 40 menit. Sakali anjeun aya, anjeun angkat beus ka kota Quesiuno. Sakali anjeun parantos réngsé ngumbara ieu, anjeun kedah mimitian leumpang jauh dugi ka gunung Vinicunca. Harga tikét pikeun lebet nyaéta 10 dampal suku.

Upami anjeun badé milampah, anjeun kedah terang kasusah gunung. Sareng éta leumpangna sakitar 4 jam sareng, sanaos henteu bahaya, éta nungtut upaya fisik anu luhur. Upami anjeun henteu dina kaayaan fisik anu saé sareng anjeun biasa ngalakukeun jalan-jalan panjang, anjeun bakal ngalaman masalah nalika leumpang. Aya sababaraha bagéan lamping anu cukup duanana nanjak sareng nurun gunung. Nanging, cuaca anu ekstrim kedah dianggap salaku salah sahiji kasusah paling hébat anu ngahasilkeun masalah anu langkung ageung pikeun hiking. Hawa tiris pisan sareng anginna tiris pisan. Ketinggian daérah tiasa nyababkeun panyawat jangkungna ogé katelah soroche di jalma anu bénten. Kusabab kitu, disarankeun pikeun aklimatisasi sateuacanna sababaraha dinten di kota Cusco.

saran

Sakali anjeun nyéépkeun sababaraha dinten aklimatisasi di kota Cusco, anjeun kedah nganggo baju anu cekap haneuteun kanggo jalan-jalan. Upami anjeun jalma anu éta henteu dianggap dina kaayaan fisik anu hadé langkung saé nyéwa kuda. Atanapi anjeun moal tiasa nganggo topi, simbut, sunscreen, calana termal, sapatu anu cocog pikeun trekking sareng ponco hujan. Kami émut yén sanés ngan ukur perjalanan rada sesah sacara fisik, tapi kami bakal ngagaduhan cacad dina cuaca.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Gunung Vinicunca sareng ciri-cirina.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.