vane

Angin fungsi vane

Aya seueur alat-alat meteorologi anu digunakeun pikeun ngukur variabel meteorologis anu béda. Salah sahijina, anu seueur dianggo ti jaman kuno, nyaéta vane Mangrupikeun alat meteorologi anu dianggo pikeun ngukur arah angin. Di dieu di Spanyol urang gaduh angin anu aya, tapi pikeun terang arah angin sareng tiasa ngaidentipikasi anu mana anu urang gaduh cuaca vane.

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis cuaca vane? Di dieu kami ngajarkeun anjeun sadayana ngeunaan ciri sareng kagunaanna.

Ciri utama

vane

Éta mangrupikeun alat anu dianggo pikeun ngukur arah angin. Éta disimpen dina luhur gedong atanapi tempat anu saé supados tiasa nguntungkeun tina arus angin tanpa aya halangan. Kusabab éta ditempatkeun di luhur gedong, modél sareng desain anu sanés didamel nalika janten hiasan ornamén. Desain anu paling tradisional nyaéta hayam jago.

Mangrupikeun parangkat anu muter gumantung kana kagancangan sareng arah angin. Éta ngagaduhan palang horizontal anu nunjukkeun titik kardinal. Anjeun ogé tiasa mendakan desain badai cuaca anu sanés sapertos kapal, panah, kuda atanapi bahkan inohong jalma. Aya seueur cuaca anu dianggap karya seni saleresna kusabab desain anu canggih sareng detail anu minimal.

Angin jinis angin

Éta parantos dianggo lami ku kesederhanaan anjeun gaduh nalika nafsirkeun data anjeun. Éta henteu leres-leres nyayogikeun inpormasi ngeunaan kakuatan atanapi kakuatan angin, tapi sahenteuna urang tiasa terang arah na pikeun ngaidentipikasi éta di antara angin Spanyol anu aya.

Pikeun terang kakuatan angin, anemometer dilebetkeun kana vane anu dianggo kanggo ngukur kuatna angin sahingga alat ukur na lengkep.

Angin vane operasi

Arah angin

Operasi alat meteorologis ieu cukup saderhana. Éta ngagaduhan sumbu pangsi sareng indikator arah angin. Bendéra ieu dipasang dina poros sareng nyebarkeun beurat na ku cara saimbang. Rarancangna, naon waé éta, kedah ngagaduhan panunjuk atanapi indikator dina bagian anu nawiskeun sahenteuna tahan angin pikeun dijalankeun salaku indikator arah angin.

Kalayan sadaya ieu kahontal yén, nalika angin ngahiliwir, vane nempatkeun bagian tina spidol anu nempatkeun kirang résistansi kana hawa dina bagian anu langkung ageung tina arah angin. Biasana lArah anginna sami sareng angin angin anu nunjuk. Kapastian ieu kusabab arah angin ditetepkeun ngaliwatan kompas. Vane cuaca anu nyanghareup ka kalér bakal nunjukkeun yén angin nuju ka arah kalér.

Sanaos panginten henteu ngagaduhan pangaruh ageung, lokasi badai cuaca leres-leres ditangtoskeun nalika nyandak data. Upami urang hoyong vane maca janten dipercaya sareng leres, urang kedah nempatkeun saluhur mungkin tina taneuh. Ieu kusabab, dina jangkungna anu langkung handap, anjeun tiasa ngalangkungan sababaraha halangan. Salaku conto, jangkungna gedong sanés tiasa janten témbok atanapi layar sareng ngaleuleuskeun angin atanapi ngarobih arah na. Vane cuaca badé tempatna jauh ti gedong, tangkal atanapi halangan sanés anu tiasa ngarobih data bacaanana. Halangan ieu sanggup ngajantenkeun bacaan henteu cekap sareng aya panyimpangan dina arus hawa.

Vane cuaca anu ditempatkeun parah tiasa nyababkeun perkiraan anu salah, sabab arah angin tiasa ngajantenkeun ramalan béda pisan dina jangka pondok.

Angin jinis angin

Gumantung kana desain masing-masingna, aya seueur jinis badai cuaca sareng masing-masing ngagaduhan ciri anu béda. Kami badé nganalisis unggal aranjeunna sareng nyebatkeun ciri utama na.

  • Anginna ngaleungit. Modél ieu warnana konéng sareng bentukna sapertos kapal terbang. Hal ieu dipaké pikeun nempatkeunana dina hateup sareng kebon. Bérésna didamel tina palastik kualitas saé, janten tiasa tahan kaayaan cuaca anu paling parah. Éta sampurna pikeun nunjukkeun kagancangan angin.
  • Rujan cuaca atap. Tipe vane cuaca ieu cocog pikeun sadaya jenis hateup, sabab ngagaduhan bérés waja. Éta ngagaduhan sadaya poin kardinal sareng didamel ku sababaraha bérés poliamida. Bahan ieu karasa teu hébat sareng henteu pegat atanapi buruk dina waktosna.
  • Cuaca lami. Upami anjeun salah sahiji anu tradisional anu resep nyiptakeun anu baheula, ieu modél anjeun. Éta ngagaduhan beusi sareng ngukur kecepatan angin anu saé pisan. Éta tiasa ngagabung pisan sareng hiasan gaya vintage sareng bérésna niron gaya lami tina cuaca vanes. Éta ngagaduhan bahan anu nolak nganggo anu saé.
  • Forge vane hawa. Pilihan ieu gunana pikeun kebon atanapi balkon. Éta ngagaduhan bérés gagang anu ngagambarkeun sato klasik dina hateup. Warnana hideung sareng tahan pisan pikeun sadaya kaayaan cuaca anu parah berkat bahan kualitas anu diwangun.
  • Vanes cuaca aslina. Tangtosna, gaya masing-masing langkung unggul tibatan anu sanés. Éta diwangun ku waja kandel 3 millimeter. Sapotong na ngagaduhan palapis bahan sareng sadaya potongan nganggo poliamida. Ku sabab kitu, éta janten alat meteorologi anu teu tiasa dipecah.

Kumaha ngukur angin

Sierra Nevada

Éta saé pisan upami badé cuaca dina hateup urang, tapi éta bakal nguntungkeun upami urang henteu terang kumaha ngukur angin. Arah angin nyaéta di mana éta niup sareng diukur dina derajat. Gelar diitung ti utara geografis sareng arah jarum jam.

Babarengan anéméter, anjeun bakal tiasa terang kagancangan sareng intensitasna angin ngahiliwir. Rujak cuaca mangrupikeun anu bakal nunjukkeun arah angin gumantung kana dimana ngalirna. Ieu kumaha anjeun terang "ti mana datangna angin." Ku cara kieu, anjeun bakal karaos sapertos jalma-jalma kuno anu ngagunakeun cuaca ngaliwat terang arah angin.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa terang langkung seueur ngeunaan vanes sareng operasiana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.