Usum panas San Miguel

Usum panas San Miguel

Ampir unggal taun, nalika akhir Séptémber dugi, suhu mimiti turun kusabab datangna usum gugur. Nanging, dina saminggu 29 Séptémber, suhu naék deui. Ieu katelah usum panas San Miguel. Mangrupikeun saminggu dimana suhu naék siga urang balik deui ka usum panas.

Dina tulisan ieu anjeun bakal tiasa terang kapanasaran sareng aspek ilmiah usum panas San Miguel. Naha anjeun hoyong mendakan sadayana rahasia na?

Iraha usum panas San Miguel?

Langkung panas dina usum panas San Miguel

Nalika usum panas mimiti bérés, seueur jalma sieun éta turunna suhu. Balik damel, rutin sareng usum salju anu sesah. Biasana, térmométer mimiti turun nalika Séptémber ngagulung sareng usum gugur dimimitian. Nanging, dina minggu tungtung 29 SéptémberDina dinten San Miguel, hawa naék deui siga usum panas balik.

Salami usum panas ieu suhu 30 derajat ngahontal di Spanyol. Saolah-olah usum panas balik nyarios pamit dugi ka taun payun. Nami usum panas alit ieu kusabab perayaan dinten San Miguel, tanggal 29 Séptémber.

Di sababaraha tempat éta katelah Veranillo del Membrillo atanapi Veranillo de los Arcángeles. Sareng éta mangrupikeun waktos anu alit sareng suhu anu pikaresepeun anu ngajantenkeun asupna tiis langkung pikaresepeun. Aya sababaraha dinten waktos ieu anu batesan kana kaayaan lingkungan anu urang usum panas. Nanging, sababaraha dinten sanggeusna gugur deui ku angin anu langkung tiis.

Biasana lumangsung di akhir September sareng awal Oktober. Mangsa ieu suhu anu langkung luhur henteu ngiringan faktor khusus. Mangrupikeun parobahan dina atmosfir anu nyababkeun turun naek suhu sareng cuaca antisiklikon anu langkung milih cuaca anu saé.

Naha disebat Musim Panas Quince?

Usum metik Quince

Kami parantos nyebatkeun yén éta ogé nampi nami ieu sareng éta kusabab dina tanggal ieu nya éta nalika kuis dipanén.

Mangsa ieu waktos dibaptis ku patani anu ngarujuk kana waktos panén panén ieu. Baheulana, kabupatén dijagaan ku déwi cinta Aphrodite. Maka disebatkeun quince mangrupikeun buah cinta.

Naha aya usum panas San Miguel unggal taun?

Jalma-jalma balik deui ka pantai sakitar waktos ieu

Usum usum panas alit ieu henteu langkung ti ngan ukur épisode atmosfir unggal taun. Salami tanggal ieu, suhu naék tetep saminggu teras turun deui. Amérika Serikat ngagaduhan fenomena anu sami disebat Usum Panas India (Usum Panas India). Di nagara-nagara anu nganggo basa Jerman disebutna Altweibersommer.

Persis aya kajadian anu mirip pisan di beulahan bumi beulah kidul sakitar 24 Juni. Pikeun aranjeunna, usum salju dimimitian dina waktos ieu. Nanging, sakitar dinten San Juan, suhuna balik rada luhur sami sareng anu di dieu. Aranjeunna nyebat jaman ieu usum panas San Juan.

Sanaos aya seueur cariosan meteorologi, sains tiasa ngajelaskeun sajajalan ieu ucapan sareng kapercayaan anu populér. Nanging, dina hal ieu, teu aya alesan ilmiah pikeun menerkeun usum panas ieu. Tapi dimungkinkeun pikeun ngajelaskeun sababaraha sabab kunaon éta lumangsung.

Dina mangsa telat Séptémber, usum panas resmi parantos atosan. Ku waktos ieu, épék mimiti usum salju parantos mimiti karasa di atmosfir. Mangrupikeun momen anu penting antara peralihan musim anu dinten-dinten tiis biasana dianteur ku usum haneut. Kusabab kitu, suasana anu robih biasana nyababkeun sababaraha dinten cuaca anu saé saatos tetes munggaran dina suhu di usum gugur.

Henteu unggal taun kedah aya usum panas San Miguel. Mangrupikeun tren anu teras-terasan teras taun, tapi henteu kedah kajantenan.

Odds jeung usum panas séjén

Kadatangan usum gugur

Aya sababaraha taun dimana parantos usum panas San Miguel, tapi anu sanésna henteu. Aya kacenderungan anu sami dina tanggal caket 11 Nopémber, dinten dimana San Martín dirayakeun. Poe ieu urang ngalaman salah "pukulan" terakhir usum panas kalayan naékna suhu. Dina hal ieu, naékna henteu lungkawing sapertos usum panas, tapi éta ngingetan langkung ngeunaan semi. Anjeun tiasa nyarios yén éta téh usum panas anu ngingetkeun urang yén éta bakal gancang uih deui ka kami sareng kami sabar.

Éta usum panas laksanakeun atanapi henteu mangrupikeun masalah kamungkinan. Dinten haneut sareng tiis ngagentos mangrupikeun hal anu biasa di musim peralihan sapertos musim semi sareng usum gugur. Aranjeunna disauran sabab pas sareng tanggal perayaan para wali.

Upami urang ningali deui taun-taun, urang tiasa ningali yén parantos aya mangtaun-taun dimana urang henteu ngalaman usum panas San Miguel. Kami aya banjir di Murcia di 1664 sareng 1919 (kalayan skor maot); taun 1764 di Malaga, di 1791 di Valencia sareng di 1858 di Cartagena. Tanggal 29 sareng 30 Séptémber 1997, banjir tragis kajantenan di Alicante

Anu langkung anyar nyaéta banjir anu mangaruhan Lorca, Puerto Lumbreras, Malaga, Almería atanapi Alicante ti 27 dugi ka 29 Séptémber 2012, anu bahkan merangan sababaraha nyawa. Kusabab kitu, kami henteu sareng élmu anu tangtu yén episode anu langkung haneut ieu kedah lumangsung unggal taun.

Babasan usum panas San Miguel

Hawa ragrag turun

Sakumaha urang terang, paribasa populér éta beunghar pisan dina sagala hal anu aya hubunganana sareng cuaca sareng pepelakan. Dina hal ieu, ieu mangrupikeun cariosan anu paling dikenal pikeun tanggal éta:

  • Pikeun San Miguel, panas hébat, éta bakal janten nilai hébat.
  • Dina usum panas San Miguel aya buah sapertos madu
  • Dina Séptémber, dina akhir bulan, panas balik deui.
  • Pikeun San Miguel, mimitina kenari, chestnut engké.
  • Usum panas San Miguel leungit pisan jarang
  • Sadaya buah saé ku panas pikeun San Miguel.

Kalayan inpormasi ieu, anjeun bakal tiasa diajar langkung seueur ngeunaan usum panas sakedik ieu anu urang raosan kalayan suka bungah dina nyanghareupan tetes anu caket dina suhu gugur sareng datangna usum tiis.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.