Usum panas San Martín

iraha usum panas san martin

Dina tanggal ieu lumangsung usum panas San Martín. Mangrupikeun waktos anu alit dimana suhu mimiti naék dina bulan Nopémber (sakitar kira-kira 11) sareng éta akibat kaayaan antiklikonis. Jinis usum panas ieu henteu kawéntar ogé usum panas San Miguel tapi éta pantes terang langkung seueur perkawis anjeunna.

Dina tulisan ieu anjeun bakal diajar langkung seueur ngeunaan usum panas San Martín sareng ciri-cirina. Naha anjeun hoyong terang kunaon fenomena ieu disababkeun? Baca deui pikeun milarian terang.

Naon usum panas San Martín

usum panas san martin

Biasana ningali kumaha unggal taun, dina bulan Nopémber, cuacana rada langkung pikaresepeun sareng suhu naék rada dibandingkeun sareng dinten Oktober. "Sésana" ieu dina nyanghareupan turunna suhu ngagaduhan panjelasan meteorologis na. Mangrupikeun waktos alit sakitar 3 dinten dimana anjeun tiasa ngaraosan waktos anu pikaresepeun berkat kaayaan antiklikonik.

Kenaikan suhu ieu henteu biasana dina periode-periode ieu. Hal normal dina waktos taun ieu nyaéta, nalika usum gugur maju ngajantenkeun usum salju, suhu terus turun terus. Bumi neraskeun ngurilingan Matahari sareng sinar na dugi ka urang sareng tingkat kecenderungan anu ningkat. Ieu anu ngajantenkeun langkung tiis sareng tiis.

Usum panas ieu mawa legenda anu urang bakal nyaritakeun engké engké, sajaba ti panasaran séjén. Paribasa populér mana anu "Usum panas San Martín dugi ka tilu dinten sareng éta waé!". Sakumaha paribasa populér ieu, jarang aya langkung ti tilu dinten. Normalna, dina waktos ieu nyaéta nalika suhu naék (khususna siang) salami semenanjung sareng Kapuloan Balearic. Aya ogé ibun lemah dina waktos anu sami di daérah paling luhur di semenanjung wétan sareng khususna di Pyrenees.

Suhu antara 20 sareng 25 derajat, janten henteu leres dianggap usum panas, tapi salaku cinyusu. Nanging, dipikaterang ku nami éta kusabab aya kaayaan anu langkung mirip sareng usum panas.

Naha éta leres-leres kajadian atanapi éta legenda?

Usum gugur sareng usum panas San Martín

Tiasa waé paningkatan suhu anu sakedik dina tanggal caket usum panas San Martín tiasa lieur sareng acara ieu. Nanging, seueur ahli meteorologi parantos nganalisis sadaya rékaman anu dikaluarkeun pikeun mangtaun-taun anu tiasa diverifikasi yén dina dinten-dinten sakitar 11 Nopémber suhu naék normal. Sakumaha urang parantos nyarioskeun sateuacanna, trend umum dina waktos ayeuna kedah teras-terasan turun.

Di beulah kalér Spanyol nambahanana suhu anu luhur sacara normal tina nilai antara 7 sareng 10 derajat kalayan rata-rata biasana didaptarkeun. Éta naék hiji atanapi dua derajat tiasa janten kabeneran kusabab tiupan angin panas, sakedik mendung sareng kajadian radiasi panonpoé anu langkung luhur, jst. Tapi paningkatan antara 7 sareng 10 derajat saluyu sareng jinis kaayaan sanés.

Dina 2015 aya usum panas anu saé pisan di San Martín. Dina hal ieu, henteu perlu nempatkeun sakedik illo, kusabab éta sigana urang balik ka usum panas. Patarosan anu muncul ayeuna nyaéta, naha kaayaan cuaca tilu dinten anomali ieu biasa atanapi aya kajadian anu anéh?

Upami urang hoyong ngajawab patarosan ieu ku cara ilmiah, urang kedah ngalih kana data anu dikumpulkeun ku stasiun meteorologi. Data tina 8 stasion anu aya di sapanjang Semenanjung sareng anu khusus pikeun Kapuloan Kanaria dianggo. Ku cara kieu, bédana waktos anu aya hubunganana sareng lintang sareng posisi anticyclone tiasa béda-béda.

Pangukuran sareng hasilna

Nopémber haneut

Stasion ieu mimiti ngumpulkeun data ti 28 Oktober dugi ka 30 Nopémber teras-terasan dinten demi dinten. Jangkauan ageung ieu dilakukeun pikeun tiasa nganalisis data sareng tren na ogé. Éta henteu kedah teras-terasan kajadian dina waktos anu sami. Éta biasana tiasa lumangsung sakitar 11 Nopémber, tapi éta tiasa mimiti atanapi telat. Ku cara kieu, seueur data anu dijamin sateuacan sareng saatos usum panas pikeun nganalisis trend.

Saatos diajar nilai suhu, tiasa ditingali yén tren na henteu bénten-bénten. Nyaéta, suhu ti 28 Oktober dugi ka 30 Nopémber teras turun, janten moal aya usum panas. Éta ngan saukur dititénan réduksi dina turunna suhu sareng naékna alit salaku hasil tina kontrasna dinten-dinten ieu dina meteorologi.

Babasan sareng kapanasaran usum panas San Martín

panasaran usum panas san martin

Dina paribasa Spanyol urang tiasa mendakan sababaraha diantarana anu aya hubunganana sareng fenomena meteorologi ieu. Ieu nyaéta:

  • Usum panas San Martín lumangsung tilu dinten sareng tungtung
  • Ti San Martín dugi ka Santa Isabel, usum panas nyaéta.
  • Usum panas pikeun San Martín kedah sumping.
  • Parantos usum panas, kematangan kuis.
  • Quince usum panas, ku San Andrés dicindekkeun.

Fénoména jenis ieu ngagaduhan sababaraha rasa panasaran anu anjeun teu tiasa sono. Diantarana urang mendakan:

  • Nami na disababkeun ku kanyataan yén dina tanggal 11 (tanggal éta biasana lumangsung) Ieu dinten San Martín.
  • Legenda anu kami sebatkeun di luhur nyaéta kusabab kanyataan yén, numutkeun naon anu aranjeunna carioskeun, San Martín ngabagi tanjungna janten dua pikeun nutupan tukang ngemis anu taranjang sareng Gusti, pikeun maparin sikep anu saé, ngirimkeun meteorologi anu langkung pikaresepeun salami sababaraha dinten. .
  • Waktos stabil Ieu utamina alatan kana kaayaan anticyclone dimana awanna langka, tanpa présipitasi sareng kalayan angin sakedik teu aya angin.
  • Suhu anu luhur pisan dibandingkeun sareng biasana.
  • Éta ngan ukur kacatet di Hémisfér Kalér.
  • Aya usum panas sanés anu katelah San Miguel anu pangaruhna mirip.
  • Di Amérika Serikat disebatna Usum Panas India.
  • Di Hémisfér Kidul Anjeunna katelah Veranillo de San Juan.
  • Mindahkeun usum panas ieu ka dinten Santa Isabel tanggal 17 Nopémber ogé parantos dicatet.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan fenomena meteorologi ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ricardo Salcedo Guzman cenahna

    Usum panas San Martín atanapi San Miguel pandanganana mangrupikeun kado ti Gusti sareng alam pikeun panon sadaya umat manusa. Hatur nuhun pikeun ngabagi. Berkah

  2.   Macrina Beltran cenahna

    Usum panas San Martín bener, anjeun geus dipedar sajarah jeung kaayaanana kacida alusna, tapi usum panas San Miguel Jigana mangrupakeun penemuan pisan panganyarna, Jigana pernah aya (nepi ka ayeuna, sigana). Dina ahir September, éta tradisional waktu hujan jeung ngumpulkeun boletus di Soria (di sababaraha kota disebut migueles, sabab ninggalkeun ngaliwatan San Miguel. Lamun ayeuna panas di ahir September, éta alatan usum panas geus Henteu acan tinggaleun, sadayana sanés usum panas atanapi usum panas énggal, anu, sakumaha anu anjeun jelaskeun sateuacanna, nyaéta sababaraha dinten haneut saatos cuaca tiis atanapi tiis. Salaku murangkalih kuring ngan ukur nguping ngeunaan usum panas San San. Martín, sareng upami kuring henteu leres sareng aya anu gaduh inpormasi langkung seueur, punten terangkeun di dieu. Hatur nuhun pisan. Nangkeup