Usum panas bakal panas pisan di daérah Mediterania

Laut Tengah

Sedengkeun gelombang panas anu parah badé bérés dina minggu ieu, anu parah dina usum panas teu acan sumping. Usum panas anu urang tiasa nyarios parantos maju sahenteuna genep dinten ti saprak suhu anu langkung has dina bulan Juli / Agustus parantos kacatet di seueur penjuru nagara: aya dugi ka 42ºC di tempat sapertos Andalusia kidul, Madrid atanapi Pamplona.

Anomali termal anu positip teraskeun, khususna di laut sareng, pang luhurna, di Laut Tengah dimana aya poin anu ngaleuwihan 27ºC, nalika éta kedah 23-24ºC. Naon akibatna ieu?

Laut anu haneut luar biasa nyaéta naon peryogi usum panas janten sami panas. Dina usum ieu angin anu sering pisan nyaéta angin laut, anu mangrupikeun anu tiasa ngalemeskeun suhu atanapi, sabalikna, ngabalukarkeun aranjeunna ningkat sacara signifikan, anu tiasa kajadian taun ieu sapertos anu ditingalikeun dina ramalan musiman pangénggalna ti Badan Météorologi Nagara (AEMET).

Sanaos, salian ti panas, anu tiasa kajantenan nyaéta éta hujan ageung, cai anu diperyogikeun pisan di ieu beulah Spanyol salami bulan-bulan paling panas dina sataun. Endapan ieu lumangsung kusabab kanyataan yén Déprési Terasing di Tataran Tinggi (DANA), anu dicirikeun ku mawa hawa anu tiis pisan kana tingkat luhur atmosfir, perenahna di Laut Tengah, anu nuju akhir usum panas (atanapi di awal, salaku anu lumangsung taun ayeuna) suhu anu luhur pisan (27-30ºC).

Gambar anu dicandak kalayan kombinasi data tina saluran infra merah satelit NOAA-19 anu nunjukkeun suhu laut.
Gambar - Potret layar tina halaman wéb AEMET

Bédana ieu dina nilai termal ngarusak suasana- Massa hawa naék gancang sareng gancang janten jenuh, ngabalukarkeun hujan ageung ieu.

Nalika badai henteu sigana bakal sumping sahenteuna dua bulan ieu, kamungkinan aya. Sanaos kitu, nuju awal usum gugur hujan sering pisan, janten upami anjeun salah sahiji anu mikaresep, anjeun moal kedah ngantosan lami 🙂.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.