Poto: Usuk luar angkasa Juno nunjukkeun urang kaéndahan kutub Jupiter

Dua kutub Jupiter

Dua kutub Jupiter dicandak ku usik »Juno».
Gambar - NASA

Kahiji kalina dina sajarah umat manusa, urang tiasa niténan ti ruang tamu bumi urang tiang Jupiter, planét gas anu tempatna jarakna sakitar, teu langkung teu kirang, tibatan 588 juta kilométer. Sareng sadaya hatur nuhun ka NASA, sareng langkung khusus pikeun usik luar angkasa na »Juno».

Dina gambar anu dicandak anjeunna anjeun tiasa ningali bala anu nyata siklon bentukna lonjong anu gaduh tingkah laku sareng komposisi anu henteu acan katingal jauh di planét anu sanés dina Tata Surya. Di Kutub Kalér badai raksasa, diaméterna 1.400 kilométer, parantos kapendak.

Panon Jupiter

Gambar - Craig Sparks

Sanaos henteu ngan ukur badai anu ngagem, aranjeunna ogé parantos ningali awan anu ukuranna sakitar 7.000 kilométer diaméterna anu langkung luhur di luhur sésana di Kutub Kalér. Dina waktos ayeuna, henteu dipikaterang kumaha fénoména anu luar biasa sapertos kitu tiasa dibentuk; Nanging, nalika diajar data ngeunaan suhu lapisan jero atmosfir, parantos kapendak éta jumlahna ageung amonia emanating ti daérah anu langkung jero nyumbang kana formasi na.

Usuk luar angkasa »Juno» parantos mimiti tiasa niténan pancuran éléktron anu ragrag kana suasana, anu nyiptakeun lampu bumi utara anu kuat gas bumi. Dasawarsa ka pengker usik NASA's Pioneer 11 ngaliwat 43.000 mil di luhur awan, tapi "Juno" parantos langkung caket sapuluh kali, janten élmuwan henteu sesah ngukur intensitas médan magnét. Hasilna parantos 7.766 gauss, gandakan naon anu diitung dugi ka ayeuna. Pikeun kéngingkeun ideu naon anu kajantenan di planét gas, urang kedah terang yén inténsitas medan magnét Bumi nyaéta 100 gauss, anu sakirana sami sareng daya tarik magnet bar anu condong 11 derajat ngeunaan rotasi sumbu dunya.

"Juno", ukuran lapangan baskét, mangrupikeun pesawat ruang angkasa ngan ukur nganggo tanaga surya direbut ku panél ageung. Kaméra sareng sésana pakakas ilmiah dijagaan ku titanium ngarah tiasa dijaga tina radiasi anu dipancarkeun ku Jupiter. Tapi "bunuh diri" na dijadwalkeun: éta bakal tanggal 20 Pébruari 2018, nalika anjeunna lebet kana lapisan luar atmosfir pikeun milarian terang naha aya inti anu taringgul sakumaha anu parantos dipercaya lami. Upami kitu, sareng kumargi Jupiter mangrupikeun planét munggaran anu kabentuk, tiasa netelakeun ka para ilmuwan naon jinis bahan anu aya dina Tata Surya mimiti.

Upami anjeun hoyong ningali deui gambar, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.