Kami kaleungitan kendali parobihan iklim

Épék parobihan iklim

Parobihan iklim mangrupikeun masalah anu moal serius sapertos kieu upami manusa parantos diajar ngurus planét sareng henteu ngancurkeun pamikiran éta sumber na teu aya watesna. Émisi gas bumi rumah kaca anu teras-terasan, diantarana karbon dioksida sareng metana, parantos nyababkeun kasaimbangan alam leungit, dugi ka titik kami parantos hasil ngalebetkeun jaman géologis énggal Antroposen.

Sanaos léngkah-léngkah anu tiasa dilakukeun pikeun nyegah pangaruh parobihan iklim tina ngancurkeun, aranjeunna aranjeunna moal bakal ngawula pikeun ngeureunkeunana numutkeun ka ulikan ku para ahli ti Amérika Serikat sareng Jérman anu parantos dimuat dina jurnal 'Alam'.

"Jandéla kasempetan," dingaranan ilmuwan sareng salah saurang panulis panilitian Robert Pincus ti Universitas Colorado di Boulder, parantos ditutup. Upami urang hoyong nyingkahan suhu rata-rata planet naék langkung ti 1,5 derajat Celsius, urang kedah meta gancang-gancang sareng lirén nganggo bahan bakar fosil sareng polutan anu sanés. Sanaos kitu, bakal sesah upami pemanasan dua atanapi tilu derajat henteu kajantenan.

Ku diémutan ieu, penting pikeun ngarti yén janten penting pikeun manusa janten waspada kana naon anu lumangsung dina iklim Bumi, sabab upami henteu seueur nyawa tiasa kaancam nalika suhu naék sareng cai caina ngagancangkeun.

Buah kutub kurang gizi

El diajar, dumasar kana pangamatan langsung parobihan iklim sareng panilitian ngeunaan kapasitas sagara pikeun nyerep karbon sareng partikel anu ngambang dina atmosfir, bisa dianggap peringatan. Peringatan yén urang gaduh sakedik waktos deui pikeun nyandak tindakan anu épéktip anu ngabdi sahingga kota sareng kota tiasa sahanteuna hiji kasempetan pikeun adaptasi sareng dunya anu beuki robih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.