»Upami anjeun kirang ti 32 taun, anjeun henteu kantos hirup sabulan kalayan suhu global handapeun rata-rata»

Angot nalika satengah mimiti 2017

Gambar - NOAA

Éta koméntar anu John H. Knox, penasihat khusus PBB ngeunaan HAM sareng lingkungan, nyerat di na Rekening Twitter. Kunaon Kunaon urang parantos 390 bulan berturut sareng suhu global di luhur rata-rata. 390. Teu aya nanaon.

Sareng anu paling parah nyaéta kaayaan pikeun anjeun moal robih, sahenteuna dina jangka pondok: babak kahiji 2017 mangrupikeun anu paling haneut kadua dina séri sajarah 138 taun, ngan ukur kalangkungan ku rékor taun kamari (2016).

Upami urang nyarioskeun perkawis suhu, Juni mangrupikeun salah sahiji anu paling haneut, kalayan anomali 0,82ºC rata-rata boh di darat sareng permukaan laut. Anu pangluhurna kacatet di Asia Tengah, Éropa Kulon sareng Tengah, sareng Amérika Serikat kidul-kulon. Di sisi sanésna, di nagara-nagara Skandinavia, ogé di kidul-wétan Amérika Serikat, Rusia kulon sareng wétan, Australia, Asia Kidul, sareng Antartika, rékorna tetep handap rata-rata.

Sajauh Éropa prihatin, seuseueurna Buana Tua ngagaduhan nilai-nilai saluhureun rata-rata, dugi ka sababaraha catetan anu rusak. Suhu rata-rata na dina bulan Juni nyaéta 1,77ºC, henteu jauh di handapeun 2003 (1,91ºC).

Fenomena anu lumangsung dina Juni 2017

Gambar - NOAA

Juni dibéntangan sanés ngan ukur ku suhu luhur anu kacatet, tapi ogé ku és di kutub, anu teras ngalembereh. Di Arktik, panutup és rata-rata 7,5% handapeun rata-rata pikeun periode 1981-2010, janten bulan kagenep Juni kalayan kirang és ti saprak 1979; sareng dina Antartika Éta 6,3% sahandapeun rata-rata, rékor anu ngan ukur handap tina 2002.

Panas sareng cair. Pemanasan global nyababkeun masalah di sadaya penjuru dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.