Uni Éropa nganalisis kabutuhan pikeun ngirangan émisi dina nyanghareupan perubahan iklim

ngirangan émisi

Émisi gas rumah kaca anu nyababkeun pemanasan global kedah dikirangan gancang-gancang. Tujuan tina Pasatujuan Paris kedah kacumponan upami urang teu hoyong suhu terus naék.

Numutkeun analisis panorama énggal ngeunaan aksi EU ngeunaan énergi sareng perubahan iklim anu diterbitkeun ku Pengadilan Auditor Éropa, tindakan anu épéktip dina bidang énergi penting pisan dina merangan parobihan iklim. Naon tindakan anu kedah dilakukeun ku Uni Éropa pikeun adaptasi sareng perubahan iklim?

Analisis panorama

Émisi gas rumah kaca

Konsumsi listrik saluyu 79% émisi gas rumah kaca di Uni Éropa. Maka, perlu difokuskeun ngirangan émisi ku cara ngarobah panggunaan énergi sareng sumber.

Numutkeun ka auditor analisis ieu, émisi gas rumah kaca kedah dikirangan gancang-gancang pikeun adaptasi sareng dina waktos anu sami ngiringan pangaruh parobihan iklim, ngirangan pangaruh kana penduduk Éropa saageung mungkin.

Iklim Éropa bakal bénten pisan sareng ayeuna dina akhir abad, bahkan nganggap yén naékna suhu rata-rata henteu ngahontal janten langkung luhur tibatan 2 ° C numutkeun dibekelan dina Pasatujuan Paris.

Énergi sareng perubahan iklim

kanaékan suhu global

Auditor analisis negeskeun yén konsumsi sareng produksi énergi raket hubunganana sareng perubahan iklim, kumargi generasi énergi anu sanés asalna tina sumber anu tiasa dibaharukeun sapertos surya, angin, jst. Aranjeunna ngaluarkeun gas rumah kaca anu nyumbang kana pemanasan global.

Produksi énergi tina bahan bakar fosil sareng konsumsi énérgi ku angkutan, industri, rumah tangga sareng tatanén sasarengan 79% émisi gas rumah kaca EU.

Kusabab émisi gas mangrupikeun masalah anu serius pikeun iklim planét, perlu pikeun Uni Éropa ngirangan aranjeunna. Proyeksi ayeuna nunjukkeun yén langkung seueur anu kedah dilakukeun pikeun minuhan udagan 2030 sareng 2050 pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca.

Sadaya ieu bakal janten tantangan pikeun nagara-nagara anggota, sabab henteu ngan ukur aranjeunna kedah adaptasi sareng perubahan iklim, tapi aranjeunna ogé kedah nyobian ngaleutikan sareng ngarobih modél énergi anu ayeuna. Ngarobih cara ngahasilkeun énergi hiji nagara henteu gampang. Kusabab kitu, éta bakal janten tantangan pikeun ngarobih pola produksi sareng ngarahkeun ka arah transisi énergi dimana énergi anu terbarukan sareng épisiénsi énergi lumaku.

Parobihan dina modél énergi

transisi énergi

Modeu adaptasi anu paling gancang pikeun perubahan iklim nyaéta parobahan modél énergi EU.

Auditor nganggap yén, dina bidang énergi, hiji aspék penting tina tindakan Uni Éropa nyaéta ngadirikeun pasar énergi internal pikeun ngamungkinkeun sirkulasi bebas gas sareng listrik sareng komérsialisasi na tanpa wates di sapanjang daérah tina Uni Éropa. Tujuan pasar énergi internal nyaéta ngahontal tujuan kawijakan énergi EU pikeun nyayogikeun énergi anu terjangkau, kalayan harga anu kompetitif, lestari lingkungan sareng aman, ku cara anu nguntungkeun.

Tujuan sareng tujuan anu ditetepkeun pikeun taun 2030 sareng 2050 lumayan rumit pikeun kahontal sareng bakal meryogikeun usaha anu langkung ageung pikeun sadaya Anggota Amérika. Nanging, éta mangrupikeun komitmen anu kedah dilebetkeun, kumargi usaha tambihan kedah dilakukeun pikeun tiasa netepkeun kabijakan pikeun tindakan sareng pangurangan gas rumah kaca.

Antara taun 2071 sareng 2100, iklim di Éropa bakal bénten pisan sareng taun 1961-1990 kalayan kanaékan 2 ° C tina tingkat pra-industri. Asumsi naékna 2 ° C nyaéta rata-rata dunya: Komo upami kahontal, suhuna bakal jauh ngaleuwihan tingkat ieu di daérah-daérah anu tangtu.

Urang kedah ngirangan émisi gas rumah kaca pisan pikeun nyegah skénario iklim sapertos ieu teu aya.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.