Uni Éropa babarengan sareng Cina bakal mingpin Pasatujuan Paris

Pasatujuan Paris

Pasatujuan Paris asup kana kakuatan sareng parantos nyirian tonggak sejarah dina perjuangan ngalawan perubahan iklim. Nanging, lebet janten présidén Amérika Serikat Donald Trump sanés janten berita anu saé pikeun planét urang.

Kami émut éta Donald Trump mangrupikeun panyangka perubahan iklim Sareng, ku alatan éta, Amérika Serikat moal mingpin Pasatujuan Paris sanaos éta mangrupikeun salah sahiji anu utama anu tanggung jawab émisi CO2 sacara global. Komisaris Éropa pikeun Aksi Iklim sareng Energi, Miguel Arias Canete, parantos ngayakinkeun dinten ayeuna yén Uni Éropa bakal mingpin babarengan sareng Cina merjuangkeun parobihan iklim, anu, ayeuna langkung ti heula, peryogi nagara-nagara kuat pikeun kajawaraan.

Pamingpin dina Pasatujuan Paris

Cañete parantos atos ngémutan yén di urut Protokol KyotoAmérika Serikat ogé ninggali sareng henteu nurut kana perjanjian anu didirikeun. Nanging, waktos ayeuna mah béda. Gabungan sadaya nagara pikeun merjuangkeun parobihan iklim janten beuki nyata.

Protokol Kyoto masih berlaku dugi ka 2020, anu bakal nalika éta diganti ku Pasatujuan Paris. Kami émut yén, sanaos Perjanjian Paris parantos diberlakukeun, éta ngudag pikeun ningkatkeun aksi iklim sareng mékanisme transparansi sateuacan taun 2020, sahingga dina usum puncak ieu aturan kahontal anu ngajantenkeun Pasatujuan Paris operasional. Éta ogé ngagaduhan dasar pikeun nagara-nagara pikeun nerapkeun rarancangna pikeun merangan parobihan iklim dugi ka taun 2020.

trump

Dina pendapat Arias Cañete, Uni Éropa siap mingpin transisi énergi nuju modél pangwangunan low-carbon énggal. Salaku tambahan, anjeun terang yén kaayaan dimana anjeun henteu nampi pangrojong ti Amérika Serikat anu urang kantos ngalaman, malahan sahingga anjeun tiasa maju. Éta ogé Uni Éropa anu ngagaduhan udagan pangirangan gas anu paling ambisius sareng mangrupikeun anu paling ngadukung nagara berkembang.

Ngahontal modél bébas karbon dina 2050

Cañete ngelingan yén Uni Éropa parantos nyayogikeun 17.600 milyar pikeun kauangan iklim di 2015, yén 90% sumberdaya Dana adaptasi Perubahan Iklim Internasional parantos disumbangkeun ku daérah, anu ogé parantos nyumbang 4.700 milyar ka Dana Iklim Héjo, sakitar satengah tina endowment tina dana ieu.

Ngurangan émisi CO2 global sareng nungtun transisi énergi éta mangrupakeun tantangan anu hébat dina merangan parobihan iklim. Pikeun ngahontal tujuan anu ambisius ieu, perlu nyiapkeun sareng ngajentrekeun panerapan anu diperyogikeun pikeun matuh ka Pasatujuan Paris. Cañete parantos nyatakeun yén Uni Éropa bakal ngadaptarkeun rencana dékarbonisasi anu ngajentrekeun jalan pikeun henteu ngaluarkeun CO2 dina 2050.

Miguel Arias Canete

Tapi tangtosna, kaputusan Cañete peryogi ilubiung sadaya nagara anggota Uni Éropa. Komisi Éropa badé meryogikeun masing-masing nagara Anggota ngawujudkeun rencana énergi sareng iklim anu komprehensif, draf anu kedah disayogikeun dina 2018 kanggo ditinjau sareng disahkeun saatos di 2019, tanggal dimana masing-masing nagara kedahna ogé parantos ngalengkepan strategi dékarbonisasi na pikeun 2050.

Rencana transisi énergi énggal

Dina raraga ngatasi transformasi anu diperyogikeun pikeun mingpin transisi énergi, Cañete negeskeun éta Perdebatan horisontal kedah dibuka pikeun nyiptakeun rencana énergi sareng iklim. Salaku tambahan, Pamaréntah kedah ngalibatkeun komisi urusan ékonomi dina nyiapkeun rencana, kusabab ieu sanés tanggung jawab departemén énergi sareng lingkungan nyalira.

Pikeun ngahontal peralihan énergi kana modél pangwangunan anu langkung bersih sareng langkung sustainable, penting pisan pamekaran énergi terbarukan sareng ngadorong hibah R&D pikeun pamekaran sareng inovasi téknologi anu ningkatkeun efisiensi énergi. Kawijakan jangka panjang diperyogikeun di pamaréntahan sanés ngan ukur kabijakan anu ditujukeun pikeun unggul dina pamilihan umum.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dua birueggs cenahna

    Kuring henteu percanten yén batur sapertos Mr. Cañete, anu nalika anjeunna kawasa ngagaduhan sadayana asetna dina saham Repsol, cocog pikeun jabatan anu dicekel na. Tantangan pikeun 2050 sigana henteu pikaresepeun pikeun kuring. Dina tanggal éta parobihan iklim parantos nyababkeun bencana. Éta bakal janten pasar nyalira anu netepkeun padoman pikeun dekarbonisasi ékonomi sareng purun ieu terang yén pasar ieu bakal langkung saé langkung maju tibatan anu dihaja.

    1.    Portillo Jérman cenahna

      Kumaha leres anjeun. Parobihan iklim ngalakukeun hal-hal na dinten ieu sareng bakal ngorotan sareng parah. Hayu urang ngarepkeun transisi énergi datang langkung gancang tibatan anu diarepkeun.

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun, salam !!

  2.   david cenahna

    Nempatkeun taruhan pikeun taun 2050 sigana mah hal anu teu pikaresepeun pisan. Urang sadayana terang konsékuansi yén parobihan iklim bakal dilakukeun ku tanggal éta. Untungna, pasar pikeun pembaruan sareng kandaraan listrik bakal maju langkung gancang tibatan gentlemen ieu badé maju.

    1.    Portillo Jérman cenahna

      Anjeun leres. Pasatujuan Paris rada teu sopan upami urang émut sakedik pangaruh Protokol Kyoto. Salaku tambahan, Perjanjian ieu henteu nyarioskeun naon-naon ngeunaan émisi métanina, anu mangrupikeun masalah utama anu tiasa nyababkeun sadaya tindakan anu dilakukeun ku Pasatujuan ieu dibatalkeun.

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun! =)