Kamanusaan tiasa ditingalkeun tanpa harta karun pangageungna di dunya kusabab perubahan iklim

Parobihan iklim tiasa ngantepkeun urang tanpa 'Mona Lisa'

Gambar sapertos kieu tiasa lirén ayana nalika kajadian cuaca janten langkung parah. Banjir, gelombang panas sareng angin topan mangrupikeun ancaman anu jelas pikeun karya manusa sapertos 'Mona Lisa'.

Kakara satengah abad ka tukang, dina 1966, kota Florence nampi dina dua dinten sapertilu hujan rata-rata taunan na, anu janten musibah pikeun 14.000 karya seni, 3 juta buku, 30 garéja, musium sareng perpustakaan, sajaba ti 20.100 urang, saratus anu kaleungitan nyawa. Naha ieu bakal janten sering kajadian dina sababaraha taun ka payun? Éta tiasa.

Anu pasti urang terang nyaéta naon anu parantos kajantenan. Agustus ieu Galeri Uffizi, di Florence, kedah ditutup sapoé kusabab gelombang panas anu nyerang Éropa. Sareng éta, upami aranjeunna henteu ngalaksanakeunana, lukisan éta ngan saukur hancur, sabab peryogi lingkungan 23 derajat sareng kalembaban relatif 55%, sareng kamarna langkung ti 40ºC.

Hurricane Harvey ngabahayakeun 65.000 lukisan, patung sareng artefak ti Museum Seni Rupa Houston. Untungna, "sakabeh koleksi gembleng" numutkeun sutradara musium Gary Tinterow, tapi anjeunna henteu betah. Janten éta parantos ngawangun gedong énggal anu tiasa tahan kategori topan lima.

Pedalaman Museum Prado

Fénoména météorologi pasti bakal beuki kuat nalika planét haneut, kusabab ieu, Seueur musium ngalaksanakeun léngkah-léngkah pikeun ngajagi karyana, sapertos ngagunakeun bungkus tahan cai, uji prakték évakuasi, nyimpen lukisan dina tingkat tinggi sareng mayungan sistem AC.. Di dieu di Spanyol, Museum Prado (Madrid) sigana kurang leuwih aman; Nanging, upami diperyogikeun, aranjeunna bakal ngévakuasi padamelan ka gudang di sawah anu sami atanapi ka gedong anu sanés, numutkeun naon anu dicarioskeun.

Mudah-mudahan éta cekap.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.