Ukuran ngalawan kerentanan Spanyol kana perubahan iklim

Spanyol rentan ka perubahan iklim

Sababaraha kali kami namina Spanyol salaku salah sahiji nagara anu paling rentan ka perubahan iklim. Hal kahiji anu ngajantenkeun Spanyol rentan nyaéta lokasi geografisna. Anu kadua sareng henteu sanésna, éta iklim na.

Pikeun nyobaan ngeureunkeun parobihan iklim, sadaya tindakan politik sareng ékonomi kedah ditaliti pikeun adaptasi atanapi ngirangan akibatna. Naon anu tiasa dilakukeun Spanyol pikeun rentan pisan kana perubahan iklim?

Seuneu terakhir didaptarkeun di Galicia nyumbang kana kanaékan pangaruh rumah kaca, kusabab émisi CO2 anu ageung. Pikeun ngeureunkeun akibat tina perubahan iklim di Spanyol, solusi diperyogikeun ti komunitas ilmiah ka politikus anu tiasa nawiskeun visi sanés ngan ukur lingkungan, tapi ogé ékonomi sareng politik. Solusi ieu dirobih janten adaptasi sareng / atanapi ukuran mitigasi pikeun pangaruh perubahan iklim dina cara épisién sareng ékonomis.

Énergi tiasa dipulihan

énergi renewable

Hal anu mimiti diperhatoskeun pikeun ngirangan pangaruh parobihan iklim nyaéta ngirangan kanaékan pangaruh rumah kaca. Kumaha urang ngalakukeun éta? Ngurangan émisi gas polusi tina kagiatan sapertos ngaduruk bahan bakar fosil dina industri sareng transportasi.

Alternatipna anu langkung ékonomis, épisién sareng kalapa di pasar internasional nyaéta énergi anu tiasa dibangkitkeun. Dinten énergi anu terbarukan saimbang sapertos batubara atanapi minyak.

Parobihan iklim ogé mangaruhan tatanén sareng naon anu kedah urang nyobian ngartos naon anu bakal kajadian tiasa nyandak tindakan ka dinya.

Parobihan dina fenomena cuaca

Sakumaha urang terang, parobihan iklim mangaruhan kana inténsitas sareng frékuénsi fenomena meteorologis sapertos hujan ageung anu nyababkeun banjir atanapi usum halodo. Di tempat-tempat di planét dimana kaayaan ieu parantos aya, épék bakal langkung jelas.

Nya kitu ogé, dina pandanganana, kalayan daérah basisir. Jalma-jalma anu paling kapangaruhan nyaéta jalma-jalma anu cicing caket cai, di daérah basisir, sareng duanana cuaca anu goréng sareng naékna permukaan laut anu paling rentan.

Solusina nyaéta ngalatih panalungtik sahingga sagala akibat tina perubahan iklim tiasa diprediksi maksimal pikeun adaptasi sareng éta.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.