Turbin angin: naha énergi anu dihasilkeun héjo sapertos anu anjeun pikirkeun?

Taman Eolico

Taman Eolico

Turbin angin atanapi kincir angin parantos janten sumber tina énergi héjo Paporit di seueur nagara di sakumna dunya, sabab sering dianggap gaduh pangaruh lingkungan enol virtual. Tapi sababaraha studi anu ayeuna dilakukeun nunjukkeun yén éta henteu héjo sapertos anu anjeun pikirkeun.

Turbin angin ieu henteu ngaganggu atanapi motong jalan walungan atanapi nutup rute migrasi sapertos tutuwuhan hidroelektrik. Aranjeunna henteu ngaluarkeun gas rumah kaca ogé henteu ngaleungitkeun atanapi sacara nyata ngirangan cadangan sumber anu teu tiasa dibaru sapertos batu bara. Turbin angin ogé ngahasilkeun énergi anu bersih sareng sigana henteu terbatas.

Samentawis éta, sababaraha panilitian parantos muncul anu nunjukkeun yén turbin angin tiasa gaduh pangaruh anu ngabahayakeun manuk atanapi konsekuensi henteu langsung sanésna dina lingkungan, seueur di antawisna didadarkeun salaku meujeuhna dibandingkeun sareng kauntungan énergi angin. Tapi sakelompok panaliti di Universitas Maryland parantos niténan yén panggunaan skala ageung turbin angin salaku sumber kakuatan éta tiasa mangaruhan kana lingkungan urang ngan sabalikna tina anu dimaksadkeun ngirangan parobihan iklim.

Aranjeunna ngarobih pola aliran udara sareng angin

Perkiraan anu paling konservatif nyarios yén sakitar 250000 turbin angin peryogi pikeun nyumponan kabutuhan énergi Amérika Serikat. Pamasangan haliber sapertos kitu bakal mangaruhan serius kana aliran udara atmosfir dina permukaan Amérika Serikat sareng kamungkinan nagara-nagara sanés. Élmuwan Daniel Barrie sareng Daniel Kirk-Davidoff ti Universitas Maryland nunjukkeun yén pamasangan peternakan angin masif anu ngaliput kaseueuran Amérika Serikat tengah ka tengah Kanada bakal "nyolong" énergi ti atmosfir.

Saha waé anu parantos diajar fisika dasar tiasa émut yén dina sistem anu tertutup, sapertos atmosfir Bumi, énergi dilestarikan, henteu diciptakeun atanapi dirusak. Ieu ngandung harti yén aliran hawa anu ngalangkungan agul-agul turbin angin raksasa jangkungna ampir 100 méter, anggo énergi pikeun muterkeun, sareng énergi ieu anu dianggo pikeun ieu direbut tina atmosfir, ngirangan kecepatan angin dina proporsi.

Janten langkung ageung panempatan turbin angin, langkung énergi dikaluarkeun tina aliran atmosfir sareng lambatna laju angin. Ngurangan kagancangan ieu antara dalapan sareng sapuluh kilométer per jam, sanaos sigana kirang, tiasa mangaruhan pangaruh kana aliran ageung sareng gaduh akibat anu urang masih teu tiasa ngartos.

Ngarobih arus laut

Ladang angin luar negeri

Ladang angin luar negeri

Dina proyék sanés anu terakhir ngeunaan pangaruh kakuatan angin ka lingkungan urang, Goran Brostom ti Institut Météorologi Norwegia di Oslo kalebet panilitian anu nunjukkeun yén kebon angin luar negeri, sanaos kirang pangaruh visual sareng kirang ngaganggu dibanding dulur-dulurna di darat, tiasa ngagaduhan pangaruh anu tangtu dina arus laut dina mimiti-na.

Nalika hawa ngalir ngalangkungan agul-agul turbin angin, jalur anu ngalir kieu nuturkeun rada dirobah. Hasil tina robahan ieu nyaéta kaayaan anu teu tenang, ngarobih aliran laminar anu biasa, anu mangaruhan permukaan sagara.

Gelombang ieu nalika kontak sareng cai laut tiasa ngahasilkeun fénoména anu katelah upwelling (diageung dina basa Spanyol) anu ngajantenkeun cai tiis tina handapeun naék ka permukaan sareng cai anu langkung dangkal tilelep janten tempatna. Nalika ieu kajantenan, aliran termal tina awak cai dirobih, ngarobih pola arus anu aya. Pangaruh sacara umum tina kanaékan arus naék ieu ogé anu dihasilkeun dina arus hawa tetep kabur tina pamahaman urang.

Bakal aya seueur poin anu dikritik ngeunaan studi ieu, sapertos sababaraha sarjana henteu nganggap suasana salaku sistem énergi tertutup atanapi minat anu dilakukeun ku studi ieu disubsidi ku dana ti perusahaan anu ngahasilkeun énergi ku cara anu sanés, sapertos nuklir atanapi termal. Sanaos kitu, pikaresepeun pikeun dicatet yén henteu sadayana aya manpaat dina énergi anu dianggap héjo.

Inpormasi lengkep: PlanetSolar, jawaban ngalawan parobihan iklimÉnergi panas bumi. Rumah kaca sareng aplikasi na dina tatanén


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.