Tundras bertindak salaku panguat perubahan iklim

Salju katutupan tundra di Alaska

Gambar - NASA / JPL-Caltech / Charles Miller

Émisi karbon dioksida anu tinggi nyababkeun seueur masalah pikeun kamanusaan, sabab éta nguatkeun pangaruh rumah kaca. Salaku akibatna, suhu naék sareng kutubna ngalembereh, anu dina gilirannana tiasa ngabahayakeun seueur kahirupan.

Salah sahiji daérah anu nuju diteliti nyaéta Alaska, khususna tundra. Ti taun 1975 dugi ka ayeuna, jumlah CO2 anu parantos dipancarkeun kusabab caina parantos naék 70%, Numutkeun ka National Aeronautics and Space Administration, dikenal ku akronimna dina basa Inggris NASA.

Panilitian anu parantos dipimpin ku panaliti atmosfir Universitas Harvard Roisin Commane, ngungkabkeun éta hawa anu langkung haneut sareng salju salju tiasa ningkatkeun émisi karbon dioksida dina tundras, anu pastina bakal ngorotan pemanasan global sabab taneuh anu di luhur 60 derajat lintang utara kalér gaduh seueur karbon dina bentuk zat organik tina vegetasi anu maot.

Comanne ngajelaskeun éta Nalika usum panas Arktik, cairan taneuh sareng mikroba ngarecah bahan organik ieu, ngahasilkeun jumlah seueur CO2. Sanaos dina bulan Oktober taneuhna beku deui, émisi kuat sanyawa ieu teraskeun dugi ka taneuh beku lengkep.

Gunung di Alaska

Akibatna, iklimna beuki haneut anu nyababkeun tundra nyandak waktos dugi ka tilu sasih kanggo ngeureunkeun deuiNalika kapungkur ngan ukur nyandak sabulan. Salaku tambahan, data anu parantos diala dina menara pengamatan nunjukkeun paningkatan konstan karbon dioksida, anu ngajadikeun suhu dina usum gugur sareng usum salju langkung hampang.

Maka, taneuh tundra bertindak salaku panguat parobihan iklim.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.