Tumuh di gurun? Éta sanés ideu anu gélo, éta mangrupikeun hal anu parantos dilakukeun

seuneu onta

Lahan anu gersang, kalayan hujan saeutik, garing ... Éta sanés hal anu biasana aya hubunganana sareng pepelakan, kirang nyarioskeun conreos. Tapi enya, éta prakték nyata, anu keur dilakukeun, sareng langkung umum tibatan éta sigana priori. Budidaya di gurun pasir beuki dipidangkeun salaku alternatif pikeun nyayogikeun penduduk anu cicing di tanah gurun. Sareng salaku tambahan, éta dilakukeun ku énergi anu terbarukan, janten pangaruh polusi diréduksi janten minimum.

ti Ngamangpaatkeun kalembaban, ngangkut cai komo cai laut. Salah sahiji anu pang anyarna aya di Qatar, éta disebat "Proyek Leuweung Sahara".

Proyék Leuweung Sahara

Proyék ieu utamina ngeunaan ngamangpaatkeun salah sahiji sumber anu paling loba di Qatar, panas. Fasilitasna ngagaduhan kalayan pembangkit listrik tenaga surya pekat. Kalayan ieu aranjeunna ngahontal léngkah munggaran, ngarobah panas kana uap. Teras, ngalangkungan turbin sareng generator, éta dirobih kana listrik. Janten cai laut teras tiasa dipompa sareng dianggo pikeun niiskeun rumah kaca.

con cai tawar, anu hasil tina limbah ti rumah kaca, dianggo deui pikeun nyiram tutuwuhan anu aya di luar. Pager hirup anu dipelakan sacara strategis di luar ogé ngabantosan nyaring teuing cai, sahingga nyiptakeun lingkungan anu beueus sareng tiis anu diperyogikeun pikeun pepelakan kalayan bantosan angin.

Éta pisan ambisius sareng teu biasa, yén kaseueuran pamilon proyék éta antawis sumanget sareng skeptisisme naha akhirna bakal ngahontal tujuan. Anjeunna ngamimitian proyék ieu sababaraha taun ka pengker, jeung dinten ayeuna éta leres dilaksanakeun sareng damel leres.

Hiji impian kahontal

Doha, Qatar, West Bay

Doha, Qatar, West Bay

Neil Crumpton, saha Présidén sareng CEO Planet Hidrogen, yakin yén proyék ieu berpotensi ngarobih hal. «Masalah anu paling penting ayeuna nyaéta parobihan iklim sareng sumber cai sakumna dunya. Téknologi saderhana ieu tiasa ngabahas duanana masalah. Abdi henteu tiasa ngabantosan panginten yén ieu mangrupikeun visi sareng sanés fatamorgana.

Ogé kedah ditambihkeun yén Qatar, kalayan kakuatan ékonomi anu hébat, ngatur pikeun transformasi dina cara anu henteu pernah katingali sateuacanna. Ahli sanésna, di sisi sanésna, henteu sadayana yakin naha ieu leres-leres jalan anu leres pikeun ngalakukeun hiji hal. Pembiayaan fasilitas nyalira hargana 5 juta dolar. Patrick González, ékologis anu parantos damel sareng Universitas California di Berkeley, rada kasar ngeunaan éta. «Kalayan modal anu sami, anjeun tiasa malikeun ékosistem sareng ngabantosan jalma sacara langkung épéktip ngalangkungan komunitas pikeun sumberdaya alam. '

Koperasi Sekem

Sawah pertanian sékem

Sawah pertanian kooperatif Sekem

40 taun ka pengker, Ibrahim Abouleish, ngadegkeun koperasi Mesir di beulah kidul Kairo, Sekem. Ibrahim, anu nyandang Hadiah Nobel Alternatip di 2003, hoyong payun payun jamanna. Anjeunna nyalira yakin yén negosiasi diangkat jadi "Modél abad ka-XNUMX dimana kasuksésan bisnis sareng pamekaran sosial budaya di masarakat dihijikeun ngalangkungan ékonomi kaasih." Kitu ogé kasuksesan anu, upami dibandingkeun, nalika Proyék Sahara dimimitian, Sekem parantos ngagaduhan tujuh perusahaan sareng padamel 2.000 padamel.

Sekem dinten ayeuna ngahasilkeun pangan organik, aranjeunna ogé ngahasilkeun produk kaséhatan sareng tékstil. Diantara sadaya perusahaan anu aya dina premis ékologis sareng kualitas pikeun produkna, kami mendakan sababaraha anu sigana malah misah tina tatanén murni. Atos, éta mangrupikeun nami salah sahiji anu khusus pikeun ngahasilkeun ubar-ubaran pikeun kaséhatan, sareng kuring kaasup produk ngalawan kanker. Sekem salian ti gaduh Akademi nyalira pikeun padamel, ngaluncurkeun universitas umum. Conto hébat impian Ibrahim anu ngudag.

Urang ogé tiasa mendakan langkung seueur conto di nagara-nagara sanés, sapertos Libya, atanapi sababaraha anu janten langkung ngarah di sektor éta, sapertos Israel. Tapi naha anjeun ogé terang yén ngalawan perubahan iklim, aya téhnik tatanén sanés, sapertos, Pertanian Konservasi?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.