Trump mesen halaman parobihan iklim EPA ditutup

Présidén-terpilih Amérika Serikat Donald Trump

Pamaréntahan Trump parantos naros ka Badan Perlindungan Lingkungan AS, anu katelah tépa  pikeun akronimna dina basa Inggris, éta cabut halaman ngeunaan perubahan iklim tina wéb na. Dua pagawé agénsi nyerahkeun ka Reuters langkah terakhir ku éksékutip énggal pikeun mupus sagala prakarsa ku urut présidén anu aya hubunganana sareng perubahan iklim.

Bewara ieu dugi ka staf agénsi ngalangkungan padamel umum anu sami dinten Salasa kamari. Halaman anu dimaksud ngandung tautan kana panilitian ngeunaan pemanasan global sareng inpormasi lengkep ngeunaan émisi gas. Sumber anu dikonsultasikan nunjukkeun yén wéb bisa nutup dinten ayeuna dinten rabu.

Halaman wéb EPA dina waktos terbitan tulisan

Sumber anu dikonsultasikeun ku agénsi Reuters, resep henteu disebat namina kumargi aranjeunna parantos gaduh pareng nyarios ka pers. Sumber ieu nunjukkeun yén aranjeunna ogé dilarang masihan kontrak atanapi hibah énggal kanggo samentawis.

«Upami wéb ditutup, mangtaun-taun padamelan ngeunaan parobihan iklim bakal ngaleungit"Salah sahiji anggota organisasi nyarios ka Reuters, nambihan yén sababaraha pagawé bajoang pikeun nyalametkeun sababaraha inpormasi anu kalebet dina wéb atanapi ngayakinkeun administrasi Trump pikeun ngajaga sahenteuna bagéan éta.

Trump sareng perubahan iklim

Paréntah mangrupikeun hasil tina upaya administrasi Trump pikeun ngalambatkeun aliran inpormasi ti sababaraha organisasi pamaréntah anu ngawaskeun masalah perubahan iklim. Peta ieu, anu kalebet ilangna inpormasi ngeunaan Parobihan Iklim tina Halaman Wéb Resmi Gedong Bodas, aranjeunna ngamimitian parantos minggu kamari.

Myron Ebell, kapala transisi EPA tina pamilihan Trump dina bulan Nopémber dugi ka diresmikeunna minggu kamari, parantos nunjukkeun yén anjeunna henteu acan kajaga ku gerakan éta. Langkung khusus anjeunna nyarios «sigana mah halaman wéb bakal pensiunan, tapi tautan sareng inpormasi bakal tetep sayogi".

Dina waktos terbitan tulisan ieu, bagian parobihan iklim EPA masih aktif, tapi numutkeun inpormasi anu ditampi ku Reuters, inpormasi ngeunaan parobihan iklim tiasa lami janten langkung sesah milari.

sumber: Reuters


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.