Topan Hagibis

kategori topan 5

Urang terang yén siklon tropis tiasa langkung gancang. Seueur diantara aranjeunna ngagaduhan kategori 5 atanapi anu sami. Nalika siklon tropis ngahontal kategori ieu maka maka dikenal ku nami badai atanapi topan. Seueur diantara aranjeunna nunjukkeun panon kompak anu jelas sareng jelas anu paling jelas, utamina dina gambar satelit sareng radar. Aranjeunna biasana ciri anu nandaan kakuatan siklon tropis. Dinten ieu urang badé nyarioskeun Topan Hagibis, kumargi anjeunna rada istiméwa dina hal panon sareng latihanana.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Topan Hagibis, ciri sareng formasi na.

Ciri utama

topan hagibis

Upami urang henteu ningali badai sareng topan, ieu hakékatna diwangun ku 3 bagian: panon, témbok panon sareng pita hujan. Nalika urang nyarioskeun panon badai, urang nyarioskeun pusat siklon tropis dimana sadaya sistem berputar. Rata-rata, panon badai biasana diaméterna sakitar 30-70 kilométer. Dina sababaraha kasus éta tiasa ngahontal diameter anu langkung ageung, sanaos sanés anu paling umum. Ngan éta siklon tropis ageung anu ngalaksanakeunana. Dina waktos anu sanés, urang tiasa gaduh panon anu diréduksi janten diaméterna langkung alit sareng langkung kompak. Salaku conto, Topan Carmen kedah gaduh panon 370 kilométer, mangrupikeun panggedéna anu kacatet, sedengkeun Topan Wilma ngan ukur gaduh hiji panon 3.7 kilométer.

Sababaraha badai aktif sareng topan ngahasilkeun anu disebat panon séwang atanapi panon séwang. Éta lumangsung nalika panon siklon tropis langkung alit tibatan biasana. Ieu anu kajantenan Topan Hagibis di 2019. Soca anu langkung alit ngajantenkeun topan langkung kuat nalika siklon di sakitar panon muter langkung gancang. Siklon tropis sengit anu ngagaduhan panon anu nyéwa sering nyiptakeun fluktuasi kuat dina intensitas luhur kusabab angin pakaitna.

Diantara ciri Topan Hagibis urang mendakan ukuran mesoscale na. Ieu ngandung hartos yén éta mangrupikeun topan anu sesah ditebak tina hal lintasan boh intensitas angin. Fitur ciri khas Topan Hagibis, salian ti mata topan na, nyaéta témbok panon sareng pita présipitasi anu ngagambarkeun sadaya komponén anu penting dina badai. Tungtungna, pita hujan nyaéta awan-awan anu ngawangun badai sareng anu ngalir-muter dina tembok panon anjeun. Éta biasana dugi ka ratusan kilométer panjang sareng gumantung pisan kana ukuran siklon dina total. Pita anu muterkeun jarum jam teras-teras nalika urang aya di beulahan bumi kalér sareng éta ogé condong ngandung angin ku kakuatan anu hébat.

Inténsasi hébat Taufan Hagibis

pinhead

Salah sahiji kasus anu paling istiméwa dina sajarah saprak kabentukna topan sareng topan parantos kacatet nyaéta Topan Hagibis. Mangrupikeun topan super anu ngaliwat kalereun Kapuloan Mariana anu aya di Samudera Pasipik dina 7 Oktober 2019. Ngalangkungan pulau-pulau ieu salaku siklon tropis kategori 5 dipirig ku angin anu gedé pisan dina urutan 260 kilométer per jam.

Anu paling menonjol ngeunaan topan ieu nyaéta tingkat intensitas anu ngadadak. Sareng éta ngagaduhan tingkat intensifikasi anu sakedik siklon parantos kahontal. Éta kajantenan ngan 24 jam ngagaduhan angin 96 km / jam ngagaduhan angin 260 km / jam. Kanaékan kagancangan ieu angin anu maksimum nyaéta jenis anu intensif pisan sareng gancang.

Sajauh ieu, Divisi Panalitian Hurricane NOAA ngan ukur ngadaptarkeun hiji topan di Pasipik Kalér-kulon anu kitu: Super Topan Forrest taun 1983. Dinten ayeuna, masih dianggap badai anu paling kuat di dunya. Anu paling menonjol ngeunaan ukuran ageung ieu tapi panon leutik anu muter di tengah sareng sakitar panon anu langkung ageung siga anu kajebak di jero. Salaku waktu kaliwat, diaméterna panon badai diukur 5 mil laut, sedengkeun panon sékundér tahan.

Soca topan mangrupikeun pusat siklon anu rata-rata henteu ageung teuing, sareng éta disebut panon pinhead. Sababaraha dinten saatos kabentukna, éta kontak sareng pulau Anatahan anu teu aya padumukan sareng ngalih jauh ti Mikronesia. Éta lemah nalika ngalih ka kalér, sareng sakitar saminggu teras janten badai Kategori 1-2 nalika nyerang Jepang. Ngaran Hagibis hartosna gancang dina Tagalog, maka nami na.

Topan Super Hagibis

anceman hagibis topan

Éta dianggap kajadian anu pang parahna di planét kumargi dina sababaraha jam janten badai tropis anu saderhana pisan janten topan kategori 5. Mangrupikeun transformasi panggancangna sepanjang waktos, sareng salah sahiji anu paling kuat kusabab intensitasna nyalira . Ku cacah dina sirah séwa ngajantenkeun topan anu bahaya pisan.

Pembentukanana, sapertos sesa badai, lumangsung di tengah laut. Kami terang yén kusabab turunna tekanan, hawa condong ngeusian lolongkrang anu ditingal ku turunna tekanan. Sakali badai tuang di sagara sareng dugi ka daratan, éta henteu ngagaduhan jalan pikeun tuang nyalira sareng seueur deui, janten kaleungitan kakuatan nalika ngalir langkung jero. Taufan super Forrest 1983 sareng sanaos gaduh gancang formasi anu sami, éta kirang kuat kusabab henteu ngagaduhan pin-eye anu sami.

Transformasi ieu parantos aya hubunganana sareng ciri anu teu biasa na. Gambar satelit anu dicandak nunjukkeun yén éta soca leutik pisan dina gambar anu langkung ageung. Duanana fuse ngahasilkeun panon anu langkung ageung sareng ningkatkeun kakuatanana. Salaku aturan umum, kabéh topan boga panon anu diaméterna gumantung kana kakuatan anu dipiboga. Upami langkung alit maka langkung bahaya.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan Topan Hagibis sareng ciri-cirina.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.