Titik anu paling kritis sareng rentan ngeunaan perubahan iklim di Éropa

parobihan iklim Éropa

Sakumaha kuring parantos nyarios sababaraha kali, perubahan iklim mangaruhan sacara praktis di unggal juru planét. Di sababaraha tempat anu langkung rentan, éta jelas mangaruhan aranjeunna langkung seueur sareng anu sanésna kirang. Tapi di Éropa, épék négatip anu kawéntar mangaruhan sareng bakal tetep mangaruhan daérah kidul sareng tenggara.

Daérah anu paling kapangaruhan nyaéta daérah Mediterania sareng basisir. Dina tulisan ieu ngeunaan Arktik urang tiasa ningali naon akibat anu pang caketna tina cair anu disababkeun ku perubahan iklim. Sakumaha urang tiasa tingali, nagara urang diantara anu pangpayunna dirugikeun ku akibat parobihan iklim.

Éropa 2016 Parobihan Iklim, Pangaruh sareng Laporan Kerawanan

Laporan ieu dipidangkeun dina tanggal 25 Januari ku Badan Lingkungan Éropa (EEA). Dokumén ieu panjangna sakitar 420 halaman sareng nyimpulkeun data tina ratusan panilitian anu parantos dilakukeun dina sababaraha taun terakhir. Panilitian ieu dumasarkeun kana épék anu ngalaman perubahan iklim sareng bakal aya di Éropa.

Kajadian parah sapertos gelombang panas, hujan ageung sareng usum garing aranjeunna bakal kajadian beuki sering. Salajengna, sacara praktis sadaya ramalan pikeun masa depan Éropa anu teras pesimis upami émisi gas rumah kaca kana atmosfir henteu gancang dikirangan.

banjir

Sanaos réduksi gas rumah kaca, balukar tina parobihan iklim moal lirén, aranjeunna ngan ukur moal ningkat. Nanging, épék anu urang tingali bakal teras-terasan ngarobah ékosistem anu urang terang. Parobihan anu dititénan dina iklim parantos aya pangaruhna pisan kana ékosistem, ékonomi sareng kaséhatan manusa sareng karaharjaan di Éropa.

Pangaruh di planét

Sanaos usaha-usaha anu nuju dilakukeun, komo upami Perjanjian Paris ditetepkeun, suhu catetan taunan anu langkung luhur ayeuna dirékam, jangkungna permukaan laut terus naék sareng és Arktik teras mundur langkung gancang unggal taun. Salaku tambahan, curah hujan taunan robih, kalayan daérah Éropa janten langkung lembab sareng garing langkung garing.

cair

Sacara global, volume glasier sareng penyuluhanna turun, kalayan akibat serius anu urang tingali dina tautan anu saencana. Dina waktos anu sasarengan, kajadian anu patali sareng cuaca anu ekstrim sapertos gelombang panas, hujan ageung, sareng usum garing, éta lumangsung kalayan ningkatna frekuensi sareng intensitas di seueur daérah. Proyéksi iklim anu langkung saé nyayogikeun bukti tambahan yén kajadian ekstrim anu aya hubunganana sareng iklim bakal ningkat di seueur daérah Éropa.

Hotspot perubahan iklim

Sakumaha kuring parantos mairan sateuacanna, sadaya daérah planét rentan ka perubahan iklimSanaos leres yén sababaraha diantarana bakal ngalaman akibat anu langkung négatip tibatan anu sanés. Éropa kidul sareng tenggara bakal dijantenkeun tempat-tempat panas pikeun parobihan iklim. Pangaruh anu langkung parah diperkirakeun kajadian di daérah Éropa ieu.

halodo

Daérah-daérah ieu parantos ngalaman paningkatan anu jelas dina suhu maksimum sareng panurunan akibat tina hujan sareng aliran walungan, anu ogé ngandung hartos paningkatan akibat usum garing anu langkung parah, leungitna panén panén, kaleungitan biodiversiti sareng paningkatan kahuruan leuweung.

Gelombang panas langkung sering sareng parobihan sebaran panyakit tepa anu peka kana perubahan iklim dipiharep tiasa ditarjamahkeun ningkat résiko pikeun kaséhatan manusa sareng karaharjaan.

Parobihan iklim kaséhatan manusa sareng ékonomi

Luhureun sadaya, daérah basisir sareng dataran banjir Éropa kulon dianggap titik kritis sabab ngagaduhan résiko banjir langkung ageung tina naékna permukaan laut. Parobihan dina siklus spésiés, pamindahanana ka daérah sanés, jst. Aranjeunna mangaruhan négatip pikeun sagala rupa jasa ékosistem sareng séktor ékonomi sapertos tatanén, kehutanan sareng perikanan.

Kalayan parobihan iklim, perluasan panyakit anu langkung caket ka Ékuador bakal caket. Épék kaséhatan na kaasup cilaka, inféksi, kakeunaan bahaya kimia, sareng akibat kaséhatan méntal. Gelombang panas beuki sering sareng sengit, nyababkeun puluhan rébu maot dini di Éropa. Tren ieu dipiharep bakal ningkat sareng nguatkeun, kecuali upami dilaksanakeun tindakan adaptasi anu pas.

kasakit

Penyebaran spésiés tikét, reungit macan Asia, sareng operator panyawat sanésna nambahan résiko katerap panyakit Lyme, encephalitis ditanggung tikét, inféksi virus West Nile, muriang dengue, muriang Chikungunya, sareng leishmaniasis.

Sakumaha urang tiasa tingali, kami mangrupikeun nagara anu paling rentan ka perubahan iklim sareng kuring ngarepkeun aya hal anu bakal dilakukeun pikeun ngahambat pangaruh anu parah na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.