Tilu leuweung Spanyol bakal janten laboratorium alam

Sierra de Cazorla

Diajar pangaruh parobihan iklim, boh di perkotaan sareng ruang alam, penting pisan nalika nyoko kana kabijakan adaptasi. Pikeun éta, tilu leuweung di semenanjung bakal dirobih janten laboratorium alam salami sataun pikeun tiasa ngaevaluasi sareng diajar pangaruh parobihan iklim sareng kerentanan leuweung pinus di Spanyol.

Pikeun adaptasi leuweung sareng lingkungan alam anu langkung saé sareng perubahan iklim, perlu diajar sareng evaluasi na. Naha anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis kajian naon anu bakal dilaksanakeun di leuweung kami?

Leuweung sakumaha laboratorium

valsain

Leuweung Valsaín (Segovia), Cazorla (Jaén) sareng Barrantes (Pontevedra), perenahna di altitudes anu bénten pisan sareng kaayaan iklim anu bénten pisan, parantos kapilih pikeun ngalaksanakeun hiji proyek anu bakal nganilai dampak lingkungan sareng cara nerapkeun prakték anu ngabantosan pangurangan kerentananana kana perubahan iklim.

Ieu tilu leuweung anu dipilih pikeun panilitian disertifikasi ku FSC. Ieu mangrupikeun segel anu ngakukeun aranjeunna salaku gunung anu dikokolakeun leres sareng anu manajeménna cocog sareng konservasi sumber daya alam ogé kaanekaragaman hayati.

Sutradara téknis FSC, Silvia Martínez, parantos nunjukkeun yén kacindekan anu bakal diala dina panilitian parobihan iklim di leuweung ieu ningkatkeun pangaturan massa leuweung pikeun adaptasi anu langkung saé. Salajengna, ku hasil anu dipikagaduh, henteu ngan ukur rencana adaptasi tiasa diterapkeun ka leuweung anu dipilih, tapi éta ogé tiasa diekstrapolasi ka sadaya daérah leuweung.

Spasi Jaringan Natura 2000

Tilu daérah anu kapilih menonjol pikeun manajemén leuweung anu saé anu sajarahna dilaksanakeun di jerona sareng pikeun tempat anu ogé lambangna sareng populér. Pagunungan Valsaín kaasup kana Taman Nasional Sierra de Guadarrama; Gunung Navahonda di Sierras de Cazorla, Segura sareng Las Villas Natural Park; sareng pagunungan Barrantes mangrupikeun "tatangga di tangan umum", tokoh anu jero dina budaya Galicia sareng anu parantos ditangtoskeun tina sudut pandang sosial, ékonomi sareng lingkungan.

Salaku tambahan, Valsaín sareng Navahonda kalebet kana daptar Jaringan Wewengkon Alam Lindung, Alam 2000.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.