Épéksiasi ngejat

pangadem hawa

Salah sahiji prosés anu lumangsung sacara alami sareng anu dianggo pikeun épisiénsi énergi nyaéta tiis ngejat. Mangrupikeun prosés alami anu ngagunakeun cai salaku bahan pendingin pikeun kéngingkeun AC atanapi épisién anu épisién. Hatur nuhun kana panilitian ngeunaan operasi prosés ieu, dimungkinkeun pikeun ngagaduhan pendinginan anu langkung épisién dina sagala rupa daérah.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadaya ciri, pentingna sareng kagunaan tina ngejat éaporasi.

Ciri utama

tiis ngejat

Épansi evaporatif teu langkung ti prosés alami anu ngagunakeun cai salaku coolant. Prosés ieu dumasarkeun kana prinsip sadaya alat-alat kulkas, menara sareng kondensor. Alat-alat ieu dianggo pikeun niiskeun cairan dina sagala jinis aplikasi komérsial, industri sareng domestik. Dina mangsa ngejat épuk, sadaya panas teuing dileupaskeun ka atmosfir ku cara nguapna cai. Pikeun prosés ieu lumangsung, kontak antara cai sareng aliran hawa dina jero penukar panas diperyogikeun.

Kami terang yén panyejatan épaporatif ieu cocog pikeun aplikasi anu diperyogikeun pikeun tiasa ngirangan suhu anu luhur. Kauntungan tina prosés ieu tibatan anu séjén nyaéta dimungkinkeun pikeun nurunkeun suhu tanpa konsumsi énergi anu kaleuleuwihi. Kukituna, Mangrupikeun ideu anu nguntungkeun pisan tina sudut pandang énergi sareng ngahémat pikeun lingkungan.

Utiliti tina ngejat ngejat

Operasi épaporatif

Hatur nuhun kana panyejatan anu nguap, aya seueur menara pendingin, kondensor sareng alat sanés anu ngalibatkeun alternatif anu cukup épisién upami urang hoyong nganggo séktor tiis industri. Dina sektor ieu, mesin dianggo pikeun nurunkeun suhu sareng ngagunakeun téknik ramah lingkungan anu, dina gilirannana, peryogi investasi ékonomi anu langkung handap.

Kami badé ningali naon kaunggulan utami anu tiasa disayogikeun ku panggunaan tina épukanatif.

Hemat énergi

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, Mangrupikeun prosedur anu cekap éfisién dina hal pengeluaran énergi. Ngahémat énergi konsumsi énergi aya hubunganana sareng suhu kondensasi tina kulkas anu dianggo. Upami urang gaduh pamasangan anu has, konsumsi énergi tiasa ngahontal angka anu cukup tinggi, sedengkeun dina pamasangan anu gaduh tindakan épaporasi sesah, hemat énergi dugi ka 45% tiasa kahontal.

Kirang mangaruhan kana lingkungan

Henteu ngan ukur urang gaduh hemat énergi kusabab épéktasi anu épéktip, tapi ogé aya pangaruh lingkungan anu handap pisan. Hatur nuhun kana épakuasi ngejuk pangaruh rumah kaca tiasa dikirangan lumayan. Ieu disababkeun ku kanyataan yén émisi gas rumah kaca sapertos karbon dioksida sacara teu langsung diwatesan. Hatur nuhun kana épisiénsi prosésna, urang tingali yén kurang énergi anu leungit kusabab épisiénsi anu luhur.

Kaamanan anu langkung ageung

Salah sahiji patarosan tina épaporatif nguap nyaéta naha éta méré kasalametan anu langkung ageung dibandingkeun sareng prosés pendinginan sanés. Mangrupikeun sistem anu cocog pikeun sistem anu teu langsung éta. Hawa cai anu tiis nepi ka 25 derajat atanapi langkung handap tiasa dihontal. Ieu ngamungkinkeun ngagunakeun antara garpu panas panengah anu henteu ngahasilkeun biaya énergi anu tinggi teuing.

Ku alatan éta, aya alat-alat pendingin anu nguap anu ngahontal suhu langkung handap tina anu dicandak dina alat-alat pendinginan hawa. Kituna, anjeun tiasa ningali hemat anu menarik, sanaos kinarya katingali langkung diwatesan ku suhu bohlam garing. Kalayan téhnik ieu, kondensasi cai dina fasilitas pendinginan dilaksanakeun dina suhu anu pas. Suhu ieu sampurna sahingga tekanan dina séktor luhur sirkuit kulkas langkung handap. Upami tekanan dina sirkuit kulkas rendah, résiko kabocoran kulkas sareng pangaruh lingkungan poténsial akibatna turun.

Kauntungan sanés anu tiasa urang sebatkeun nyaéta pangaruh akustik anu langkung handap sareng pangirangan konsumsi cai. Cai mangrupikeun komoditi anu sangat berharga sareng beuki langka di planét ieu. Pangaruh tina perubahan iklim kusabab kanaékan pangaruh rumah kaca anu nyababkeun halodo langkung sering sareng sengit. Kusabab kitu, cai beuki langka. Kalayan jenis prosés ieu urang tiasa ngahémat konsumsi cai sareng énergi. Dua kauntungan ieu nyayogikeun manajemén lingkungan anu langkung saé.

Aplikasi épakuasi nguap

mesin kulkas

Hayu urang tingali naon anu béda-béda aplikasi tina épakuasi pendinginan:

  • Industri jangjangan: sistem ieu penting pisan di imah unggas. Salami sasih terpanas dina sataun, unggas janten panas. Hatur nuhun kana sistem pendingin anu nguap, suhu sareng masalah anu aya hubunganana sareng setrés termal tiasa dikirangan. Ku cara kieu, urang henteu ngan ukur mastikeun yén manuk ngagaduhan masa tinggal anu langkung saé, tapi ogé ningkatkeun kualitas produkna.
  • Industri tani: mangrupikeun séktor sanés anu mana prosés ieu tiasa dianggo. Ngabantosan ngajaga suhu hawa anu konstan. Ngajaga suhu ieu tetep penting dina jero rumah kaca. Penting pikeun ngajaga kasaimbangan suhu anu lemes salaku fungsi pengeluaran énergi pikeun maksimalkeun pungsi produksi sareng ngaleutikan biaya.
  • Industri babi: Pikeun ngajaga suhu anu tetep dina fasilitas babi, panggunaan pendinginan évaporasi mangrupakeun konci. Ieu nyayogikeun kualitas anu langkung saé dina produksi sato sareng kanyamanan anu langkung saé pikeun éta. Sareng ieu sistem ieu nyayogikeun suhu hawa anu langkung konstan kalayan kualitas anu langkung luhur.
  • Industri susu: éta mangrupikeun séktor sanés anu mana anu didamel ku épaporatif gaduh tempat. Tekanan panas anu terusan dina sapi tiasa nyababkeun turunna produksi susu. Hatur nuhun kana prosés ieu, dimungkinkeun pikeun ngahontal kapasitas niup anu luhur sareng ngirangan leungitna produksi nalika puncak anu ekstrim dina suhu luar. Puncak-puncak ieu biasana dihontal nalika usum semi sareng usum panas usum telat.

conclusions

Pondokna, urang tiasa nyarios yén épaporatif pendinginan dianggo salaku kulkas anu dilarapkeun dina menara pendingin, kondensor épaporasi, jst. Éta dicirikeun ku hémat énergi anu cukup, kaamanan anu langkung ageung sareng hormat pikeun lingkungan. Hal ieu ngajantenkeun prosés penting dina bagian mana waé dina sektor industri anu tiis.

Mudah-mudahan ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung terang ngeunaan ngejat époktif sareng manpaatna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.