Naha leuwih tiis dina peuting anu jelas?

langit cerah peuting

Ieu mangrupikeun hal anu bakal dipikaterang ku penggemar astronomi sareng bakal diperhatoskeun. Nyatana, éta lumaku pikeun iraha waé taun. Wengi anu jelas biasana dibarengan ku turunna suhu. Sabalikna tina naon anu tiasa kajantenan ti jam kahiji dinten, upami urang gaduh mendung urang bakal ngagaduhan lingkungan anu langkung tiis tibatan nalika teu aya mendung, urang bakal ngagaduhan langkung panas.

Nalika sinar panonpoé ngaleutikan tadi wengi, dugi ka teu aya deui, sareng radiasi infra merah lirén. Upami urang ngagaduhan langit mendung, radiasi kajebak, hese kaluarna sareng panasna. Sabalikna, éta henteuna méga, nyababkeun dibubarkeun ieu panas sareng radiasi, sareng teu aya halangan anu tiasa nyimpenna, éta daunna ngantunkeun wengi anu tiis sareng kahareupna langit anu jelas sareng bentang.

Fénoména siang sareng di gurun

peuting starry gurun cloudless

Dina cara anu sami, siang siang pembentukan awan nyegah radiasi tina nembus di tingkat taneuh. Nalika aranjeunna "tabrakan" ku méga, aranjeunna gagal ngalirkeun sadayana. Ieu disebut ogé réfraksi, kusabab arah sinarna robih ku ngalangkungan médium anu béda tibatan anu asalna. Éta bakal disebat refleks, upami nalika tabrakan éta bouncing sareng robih arah. Ku henteu nembus aranjeunna, kurangna radiasi ieu ngirangan suhu siang. Upami dina wengi éta mendung leungit, turunna suhu langkung jelas.

Hiji conto, sabalikna urang tiasa ningali dina usum panas. Sapoé anu cerah, kalayan panas anu pikasieuneun, kalayan wengi anu dibarengan ku awan, nyababkeun yén panas anu parantos disimpen meh teu tiasa ngaleungitkeun. Janten urang ngagaduhan salah sahiji wengi anu torrid dimana bobo janten lumayan. Éta pangaruh ganda tina awan kana thermometers gumantung kana waktos urang. Méga ku beurang tiis, peuting peuting panas, henteuna di beurang panas, sareng peuting tiis.

Éta ogé sababna suhu luhur di gurun siang siang, sareng usum tirisna wengi. Kusabab ampir teu pernah aya awan, ngahasilkeun kontras anu luhur pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.