Tihang Hercules

Las kolom Hercules Aranjeunna mangrupikeun unsur legendaris anu parantos aya ti jaman kuno sareng anu ngagaduhan mitos, sapertos halna sareng rasi bintang. Kolom-kolom ieu mangrupikeun wates dunya anu dipikaterang ku urang Yunani, dugi ka sajarawan Yunani anu katelah Hérodotus tiasa ngalalana dina abad ka-XNUMX SM sareng ngabuktikeun yén éta sanés tungtung dunya.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun sadayana sejarah sareng mitologi kolom Hercules.

Hercules sareng 12 kuli khusus

Heracles henteu sanés ngan ukur pahlawan ti mitologi Yunani anu asalna henteu disebut éta. Nami na di awalna nyaéta Alceo atanapi Alcides. Anjeunna putra Déwi Zeus sareng Alcmena, ratu fana. Ti saprak lahirna Dewa sareng fana lahir ti demigod anu katelah Heracles.

Nalika parantos déwasa sareng déwasa éta nalika nami na dirobih kumargi dipikaterang di Yunani sareng éta hormat ka déwi Hera. Éta parantos aya dina petikan na dina mitologi Roma nalika anjeunna ngamimitian namina Hercules. Ngaran ieu janten langkung populér sareng naha éta paling dikenal ayeuna.

Hercules kedah ngalakukeun sababaraha padamelan khusus sabab anjeunna ngagaduhan kakuatan anu luar biasa. Aya vérsi anu béda tina sudut pandang anu paling pinter tina mitologi. Numutkeun sababaraha aspék, Hercules janten gélo kusabab sababaraha alesan anu henteu dikhususkeun sareng anjeunna maéhan murangkalihna. Nalika anjeunna ngala deui alesan na, anjeunna milari pangampunan ti Oracle of Delphi sareng anjeunna nungtut éta nempatkeun dirina dina jasa Raja Tiryns pikeun ngabersihan kajahatan na. Raja Tiryns mangrupikeun Eurystheus sareng anjeunna tanggel waler ngirim Hercules pikeun ngalakukeun padamelan anu teu tiasa dilakukeun ku manusa sanés.

Aya vérsi sanés carita, anu langkung alit, yén Hercules mangrupikeun budak Eurystheus ti saprak lahir. Disebutkeun yén padamelan anu teu tiasa dilakukeun ku manusa nyaéta pikeun ngahontal kabébasanana. Alesan naha Hercules janten budak Eurystheus nyaéta kusabab aya lumpur anu aya diantara hubungan déwa sareng manusa.

Alcmena, Indung Hercules, asalna ti garis Perseus. Hera anu sadulur sareng pamajikan Zeus, timburu ka Alcmena. Pikeun ngabales dendam ka anjeunna, anjeunna ngarepkeun pangiriman pamajikan Raja Stenelo, putra Perseus, sahingga putrana Euristeo lahir sateuacan Heracles. Ieu sababna anjeunna janten hamba na numutkeun aspek mitologi ieu.

Asalna kolom Hercules

Kolom hercules tungtung mitologi dunya

Sakali dilebetkeun kana kontéks, urang bakal nganalisis naon anu asal tina kolom Hercules. Eurystheus teu ngagaduhan niat ngabébaskeun Hercules sabab anjeunna hoyong anjeunna teras-terasan ngalakukeun padamelan éta anu teu dilakukeun ku manusa. Anjeunna dipercanten anjeunna kana padamelan anu dianggap mustahil sareng nganteurkeun anjeunna ka tempat anu beuki jauh. Tujuan utama Euristeo nyaéta yén perjalanan Hercules bakal cukup rumit janten anjeunna bakal maot nyobian sareng moal balik deui.

Padamelan sapuluhna nyaéta milarian sapi Geryon. Salami perjalanan ieu anjeunna tiasa ngahontal wates kulon sadaya dunya dina waktos éta katelah akhir dunya. Tempatna di pulau Eritrea, tempat dimana Hercules kedah nyanghareupan anjing terkenal dua hulu anu patalina sareng Cerberus, wali dunya bawah. Anjeunna ogé nyanghareupan Hydra, anu ngurus sapi.

Hiji konfrontasi anu anjeunna lakukeun nyaéta Gerión nyalira, ieu janten incu ti Medusa legendaris. Numutkeun ka legenda, anjeunna ngan ukur gaduh dua suku, tapi cangkéng nepi éta ngagaduhan 3 batang, 6 panangan sareng 3 sirah. Sapanjang karya ieu anu kedah dilaksanakeun Hercules nyaéta dimana kolom-kolom Hercules asalna.

Aya sababaraha vérsi ngeunaan éta. Numutkeun kana vérsi anu munggaran, Hercules nempatkeun dua kolom anu ngarangkep titik nyebrangna ka Pulo Eritrea, salaku panginget ngeunaan prestasi anjeunna pikeun karyana anu hébat. Dua kolom ieu ditempatkeun ku Hercules nyalira. Aya deui vérsi anu langkung kaleuleuwihan anu anjeunna nyarioskeun éta Hercules sacara manual misahkeun dua gunung anu aya hubunganana. Gunung ieu nyaéta Abila sareng Calpe sareng éta tiasa masihan aranjeunna jalan laut ka laut anu ngabanjiri sadaya rohangan énggal anu didamel.

Dimana kolom Hercules

Tihang Hercules

Seueur jalma anu resep kana mitologi naroskeun dimana kolom Hercules. Jaman harita wates dunya anu dipikaterang nalika ngembangkeun budaya Yunani kuno. Kusabab éta bagian tina mitologi, posisi géograpisna pasti tunduk kana rupa-rupa tafsir. Salah sahiji tafsir anu paling akurat nyaéta anu nyatakeun yén éta aya dina baskom Mediterania.

Nami Yunani pikeun kolom Hercules nyaéta Stelae of Heracles sareng dirobih ku urang Romawi janten kolom Hercules. Kolom Kalér anu ampir pasti diidentifikasi minangka Batu Gibraltar. Kolom kidul tiasa duanana Gunung Hacho, tempatna di Ceuta, sareng Gunung Musa, ayana di Maroko.

Urang badé nganalisis langkung jéntré ngeunaan Batu Gibraltar, dianggap salaku kolom kalér. Mangrupikeun batu kapur anu asalna ti jaman Jurasik. Tempatna lega sakitar 6 kilométer pasagi sareng tembok ampir nangtung. Tembok ieu tiasa ditingali nalika lebet kana laut sareng sumping pikeun misahkeun Laut Tengah sareng Samudra Atlantik. Hal ieu ngamungkinkeun Afrika sareng Éropa ampir kontak. Sakumna daérah ieu manjang ti jamaah Iberia dugi ka wates kidul rantay atlas sareng ti basisir Atlantik Portugal sareng Maroko dugi ka Tunisia sareng kapangaruhan ku zona kontak pelat Euro-Asia sareng Afrika antara Azores sareng Tunisia.

Sakabéh situs ieu ngagaduhan hiji pajeulitna géologis anu diwujudkeun berkat kasalahan sésana dextral.

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina géologi aya ogé carita mitologis. Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kolom Hercules.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.