Naha urang tiasa nuju kana taun anu langkung haneut?

panonpoé dina surupna leuwih kota

Aya seueur tipena béda suhu log. Sanaos sadayana nunjukkeun anu sami, darajat daérah, tiasa tina daérah alit dugi ka daérah ageung, atanapi tina interval waktos anu pondok dugi ka lami pisan (rata-rata suhu). Taun ayeuna nunjuk deui salah sahiji anu paling haneut di dunya, sareng bahkan panginten janten taun anu paling haneut di Spanyol.

Tapi aya kajadian taun ayeuna anu henteu kajantenan sateuacanna, sareng éta mangrupikeun bagian anu paling ngeri ku suhu global naék. Fénoména El Niño teu acan kajadian. Salami El Niño taun, nalika sagara ngaleupaskeun langkung seueur hawa ka atmosfir, aranjeunna bakal janten taun anu paling haneut ogé. Nunjukkeun yén 2017 henteu acan kajantenan, teu mungkin yén suhu global rata-rata langkung luhur dibanding taun 2016. Tapi ngan ukur béda-béda ku 0 C.

Aya naon?

suhu rata-rata global épolusi

Suhu Rata-Rata Global (bagan anu disayogikeun ku NOAA)

Salami 8 bulan kahiji taun 2017, masing-masing sareng unggal sasih parantos dipendakan dina 4 bulan anu paling haneut saprak catetan aya. Ieu nyababkeun 2017 ngagaduhan suhu anu paling luhur kadua dina catetan dina 138 taun. Waktos ayeuna, tanpa fenomena El Niño, éta ngajantenkeun, sareng sajauh ieu, taun anu paling haneut dina catetan tanpa fenomena ieu. Naon anu bakal kajadian upami El Niño ogé kajantenan? Kamungkinan ageung, rékor suhu global énggal parantos ditangtoskeun.

Sakumaha urang tiasa tingali dina grafik, urang ngagaduhan suhu Global, beulahan bumi Kalér sareng Kidul. Anu paling ngabédakeun nyaéta Hémisfér Kalér. Upami urang ningali suhu rata-rata anu parantos didaptarkeun ti 2000, urang tiasa ningali yén aya rebound anu sigana bakal ningkat sareng henteu masihan jalan. Salajengna, percepatan suhu dina taun-taun ayeuna teu weléh sareng hariwang. Sareng ngémutan éta Ayeuna parantos sataun kalayan gelombang panas paling ageung pikeun Spanyol Ti saprak 1975, taun ayeuna nagara Iberia nuju naon anu tiasa paling haneut kumargi aya catetan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Tito Erazo cenahna

    Kuring yakin yén salah sahiji masalah anu ayeuna nyaéta manusa poho, yén anjeunna hirup di dunya anu dinamis sareng henteu statis sareng sacara alami sareng ngalangkungan waktos perubahan iklim alami anu ngamungkinkeun mahluk hirup di planet ieu laun adaptasi sareng parobihan ieu, tapi masalahna nyaéta nalika parobihan ieu janten kritis ku tindakan anu teu pantes dina ngokolakeun kasaimbangan alam, éta ngahasilkeun panyingkat atanapi leungitna pasti tina spésiés ieu sareng sumber daya alam. Janten numutkeun inpormasi anu kami baca dina tulisan ieu kami ngalebetkeun prosés alami pemanasan global, tiasa waé urang asup kana jaman transisi parobihan alami ieu.