Naha sistem anti hujan es mangaruhan usum garing di lahan baseuh?

hujan es

Sistem anti hujan es sareng kamungkinan akibatna dina usum halodo dibahas dina sababaraha waktos. Aya sistem anu diaktipkeun nalika diantisipasi yén bakal aya hujan dina bentuk hujan es sareng sababaraha pesawat anu diluncurkeun ku Negara nyemprot iodida pérak pikeun ngabubarkeun awan, nyingkahan hujan es sareng karusakan pepelakan. Ieu parantos dilaporkeun sababaraha kali sabab leres-leres ngabahayakeun.

Naha sistem anti hujan es mangaruhan usum garing di lahan baseuh?

Kagaringan di lahan baseuh sareng sistem anti hujan es

pesawat anti hujan es

Laguna de Gallocanta, lahan baseuh di Spanyol, ngalaman usum garing anu parah saatos lima taun berturut. Ampir 300 patani ti Guadalajara, Soria, Zaragoza sareng Teruel Aranjeunna parantos ngariung ngabahas saha anu tanggung jawab kanyataan yén kebon garing kusabab kurangna hujan.

Patani parantos ngalaporkeun "penerbangan curiga" anu muncul nalika awan hujan badé kabentuk teras ngaleungit tanpa ragrag. Iodida pérak mangrupikeun sanyawa kimia anu ngabantosan ngabubarkeun awan sareng ngaleungitkeun awan badai.

Sanaos patani sanés ahli fisika atanapi meteorologi, aranjeunna ngaku terang surga sareng bumi, parantos digawé salami kahirupan aranjeunna gumantung ka aranjeunna. Nanging, ti Geological and Mining Institute of Spain (Igme) aranjeunna nyatakeun yén, satengahna panilitian, "Masih teu aya data konklusif" pikeun netepkeun hubungan antara generator anti hujan es sareng curah hujan Gallocanta, ngajelaskeun jalma anu ngurus panilitian.

Anu parantos dikonfirmasi nyaéta curah hujan parantos turun ka tingkat anu langkung ageung di lemah cai Gallocanta dibandingkeun sesa semenanjung sabab senyawa ieu dianggo pikeun nyegah hujan es.

Panilitian parantos kéngingkeun data ngeunaan konsentrasi iodida pérak dina taneuh anu, sanaos henteu luhur pisan, ngaleuwihan wates anu diijinkeun ku panerapan ngeunaan panggunaan lahan.

Pikeun ahli klimis sareng presenter di akhir minggu El Tiempo di Castilla-La Mancha Media, Jonathan Gómez Cantero, nyaéta "Leres pisan mustahil" nyababkeun halodo, sareng netelakeun yén téknik iodida pérak dianggo pikeun "ngamanipulasi kaayaan météorologi, sanés kaayaan iklim."

Hindarkeun hujan es ku iodida pérak

pesawat anti hujan es

Iodida pérak mangrupikeun sanyawa kimia anu meta salaku zat anu narik uap, nyaéta hygroscopic. Nalika iodida pérak ngahubungi sareng awan sareng tiasa dianggo (kumargi dina seueur kasus éta henteu kapaké pikeun leumpang) éta nyababkeun turunna murag sateuacan beku. Hal ieu dilakukeun pikeun nyegah hujan es sareng karusakan anu tiasa disababkeun.

Nanging, ahlina negeskeun yén iodida pérak ngagaduhan résiko anu kacemar pikeun taneuh sareng lahan baseuh, kumargi éta logam anu, upami nembus jaringan sato, tiasa janten masalah nyata pikeun sadaya ranté dahareun sareng malah nepi ka awak urang, sapertos dina kasus merkuri.

Nanging, éta negeskeun deui "Teu aya manipulasi iklim", ogé "teu aya lintasan kimia atanapi jalur kimia", sakumaha anu disarankeun ku "legenda urban". Aranjeunna nganggap perlu masihan ceramah ka patani supados aranjeunna liren mikir yén aranjeunna hoyong maok hujan.

Juru bicara pikeun platform patani negeskeun yén konflik ieu lahir akibat tina kurangna panerapan ngeunaan hal ieu. Aya seueur pendapat teknis ngeunaan hal éta. Sababaraha studi nunjukkeun yén iodida teu aya pangaruh; batur ngomong yén hujan ngejat; batur, éta alihanana ka daérah tatangga; sareng anu sanésna, yén anu kahontal nyaéta hujan langkung.

Salaku tambahan, juru carios naroskeun kunaon anjeunna, nalika anjeunna mésér herbisida, kedah nunjukkeun kartu profesional, sareng nyarios iraha sareng dimana anjeunna bakal miceunana. Nanging, Pamaréntah masihan ijin kanggo ngotorkeun taneuh anu aranjeunna ngokolakeun.

Dina masalah jalur kimia, aya seueur anu ditulis sareng anu leres nyaéta sesah pikeun terang naha éta leres atanapi henteu, nunjukkeun rupa-rupa pendapat sareng kapentingan anu disumputkeun. Sareng anjeun, naon anu anjeun mikirkeun sadayana ieu?

Sumber: Manta Montojo (http://www.efeverde.com/noticias/sistemas-antigranizo-gallocanta/)


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.