Teras karang leungiteun 67% tina ukuranana

karang-ngabodasan

Sakumaha anu parantos urang tingali dina tulisan samemehna, parobihan iklim Hal éta ngabalukarkeun kanaékan suhu laut kusabab kanaékan konséntrasi CO2 dina atmosfir. CO2 mangrupikeun gas rumah kaca anu nahan panas tina panonpoé. Ku ningkatna suhu di daérah anu leueuteun sagara, batu karang, anu rentan pisan, sangsara parobihan fisiologis négatip sareng anu disebat ngabodasan.

Pemutihan ieu ngahasilkeun maotna karang sareng, sadaya sato anu aya hubunganana sareng karang ningali panyumputna sareng kamungkinan tuang na ngirangan. Pemutihan ogé nyababkeun réduksi dina kasuburan tina karang anu ngatur salamet.

The Great Barrier Karang tina Australia anu sangsara akibat tina perubahan iklim sareng dugi ka ayeuna 67% dirina parantos maot dina salapan bulan terakhir. Halangan ieu ngalaman masa pemutihan anu sanés dina taun 1998 sareng 2002, tapi seuseueurna ti aranjeunna tiasa bertahan. Nanging, waktos ieu, pangaruh tina parobihan iklim janten langkung jelas sareng langkung serius sareng sababna waktos ayeuna janten langkung rusak.

Ieu parantos diungkabkeun dina panilitian anu dilakukeun ku Professor Terry huhes, Diréktur Déwan Panilitian Australia. Hiji-hijina hal anu diarepkeun ngeunaan bencana lingkungan ieu nyaéta dua per tilu karang di beulah kidul Great Barrier Karang parantos tiasa kabur kalayan karuksakan minimal.

Tapi, sabaraha lami pikeun karang pikeun tiasa pulih saatos kaayaan ieu. Ahli anu nalungtik stabilitas terumbu karang di Great Barrier Reef dina unggal dintenna memperkirakan yén karang bakal diperyogikeun antara 10 sareng 15 taun pikeun pulih, Kacuali parobihan iklim ngarobih siklus sareng suhu langkung pikaresepeun supados pamulihan tiasa langkung gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.