Tempat anu tiis pisan sigana teu mungkin pikeun jalma-jalma nyicingan éta

oymyakon01_570x375_scaled_cropp

Oymyakon dina usum salju, Siberia, Rusia

Tiis deui nganjang ka kami sareng langkung gampang pikeun diémutan yén sering kali urang ngadu'a ngeunaan wakil. Pikeun ieu urang bakal ningali tempat anu paling tiis di planét dimana, sanaos sigana luar biasa, jalma hirup sapanjang taun.

Warga tempat sapertos Verkhoyansk, Yakutsk o Oymyakon (duanana di Rusia) hirupna béda pisan sareng kahirupan urang, sahenteuna dina usum salju. Salaku conto, supir di kota-kota ieu nyungkeun mobilna dibobok di tempat parkir salami jam-jaman salami balanja atanapi ngaji tugas, sering kedah manaskeun minyak pelumas dina mobilna ku blowtorch kanggo nyéépkeun mobilna.

La suhu panghandapna anu kantos kacatet di permukaan bumi, sakumaha anu urang carioskeun dina tulisan sababaraha dinten ka pengker, éta kajantenan di daérah caket pagunungan Antartika, ngahontal nilai handapeun 92 ° C handapeun enol dina usum salju anu jelas. Sanaos salah sahiji kota anu urang badé daptar dugi ka suhu ieu, sababaraha diantarana bahaya caket kana nilai-nilai ieu. Ieu mangrupikeun dua tempat anu paling tiis di planet ieu.

Verkhoyansk, Rusia

Numutkeun sénsus taun 2002, Verkhoyansk (Rusia) ngagaduhan 1434 jiwa; jalma anu sanggup hirup kalayan hirup di padang gurun Siberia anu jero. Kota ieu diadegkeun salaku benteng di 1638 sareng janten pusat daérah pikeun ngokolakeun sapi sareng ékstraksi emas sareng timah. Tempatna 650 km ti Yakutsh sareng 2400 km ti kutub kalér. Verkhoyansk digunakeun pikeun nempatkeun tahanan politik antara 1860 sareng awal abad ka tukang.

Teu anéh, anu diasingkeun dipilih pikeun dikirim ka Verkhoyansk. Dina Januari suhu rata-rata sakitar 45ºC handapeun nol, sareng antara bulan Oktober sareng April rata-rata ieu tetep aya di handapeun tingkat beku. Dina taun 1982, padumukna ngadaptarkeun suhu ampir 68ºC handapeun nol, suhu anu masih paling handap di tempat ieu. Suhu ieu hartosna yén dina usum tiis jalma henteu angkat ka luar sababaraha dinten.

Oymyakon, Rusia

Penduduk Oymyakon ngingetkeun urang, nalika Verkhoyansk ngaku janten tempat anu paling tiis di beulahan bumi kalér, yén kotana ogé ngadaptarkeun suhu 68ºC handapeun nol dina 6 Pébruari 1933. Gumantung kana saha anu anjeun naroskeun, antara 500 sareng 800 jalma nyebut Oymyakon bumi. Oymyakon tempatna salami tilu dinten ti Yakutsk, ibukota Républik Saja di wétan Siberia. Di tempat ieu sakola tetep kabuka kalayan suhu di handap 46ºC handapeun nol.

Kota ieu nyandak nami na tina sumber cai panas, anu sababaraha penduduk na anggo salaku cai panas, ngabobol lapisan és anu kandel anu nutupan na nalika usum salju. Dewan Pariwisata Oymyakon nampilkeun kota ieu salaku tujuan sampurna pikeun wisatawan anu lapar petualangan anu resep pangalaman ekstrim.

Ieu mangrupikeun dua kasus anu paling parah, tapi aya tempat-tempat sanés di dunya anu tiis ngajadikeun kahirupan sareng adat istiadat masarakatna, sahenteuna, aneh.

Inpormasi lengkep: Suhu anu normal pisan dina tempat anu paling tiisSuhu panghandapna anu kantos kacatet di bumi


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.