Teluk bengal

teluk bengal

Dinten ayeuna urang ngalih ka Samudera Hindia, langkung khusus ka daérah belah wétan-kalér. Ieu mangrupikeun teluk bengal, ogé katelah Bay of Bengal. Bentukna mirip sareng segitiga sareng dibatesan sareng kalér ku nagara Benggala Kulon sareng sapertos Bangladesh, di belah kidul ku Pulo Sri Lanka sareng daérah India Pulo Andaman sareng Nicobara, di wétan ku Semenanjung Malaya sareng belah kulon ku buana India. Mangrupikeun teluk sareng sajarah anu rada anéh anu matak pikaresepeun.

Maka, dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan ciri sareng riwayat Teluk Benggala.

Ciri utama

ciri-ciri teluk bengal

Cai mibanda luas total sahenteuna sakitar 2 juta kilométer pasagi. Penting pikeun terang yén seueur walungan ngalir ti Teluk ieu anu ukuranana ageung. Diantara walungan-walungan ieu, Walungan Gangga ngajantenkeun salaku anak sungai anu suci di India. Éta ogé mangrupikeun salah sahiji walungan panggedéna di Asia. Walungan séjén anu ngalir kana teluk ieu nyaéta walungan Brahmaputra katelah Tsangpo-Brahmaputra. Duanana walungan parantos nyéépkeun sédimén anu ageung nyababkeun kipas abyssal ageung kabentuk di daérah teluk.

Sakabéh daérah Teluk Benggala terus diserang ku monson naha dina usum salju atanapi usum panas. Pangaruh tina fénoména nyababkeun aya badai siklon, gelombang pasang surut, angin ngahiliwir komo angin topan nalika usum gugur. Aya ogé sababaraha fénoména alam anu lumangsung kusabab variasi iklim di cai na. Kumargi tempatna, perairan Teluk Benggala gaduh jumlah konstan lalu lintas laut. Ieu ngajantenkeun rute komersial anu penting kalayan minat ékonomi anu hébat.

Henteu ngan ukur ngagaduhan minat ékonomi dina ngalaksanakeun kagiatan akuatik sapertos mancing, tapi ogé ngagaduhan kaanekaragaman hayati anu pikaresepeun. Sedimen anu dibawa ku walungan tanggel waler pikeun nutrisi anu tuangeun fitoplankton sareng zooplankton. Di basisir Teluk Benggala kami mendakan palabuan alam anu penting sapertos Kalkuta, ieu anu pangpentingna pikeun ngagaduhan inti komérsial sareng kauangan.

Dahareun, produk kimia, bahan listrik, tékstil sareng angkutan dihasilkeun di sapanjang basisir ieu. Sadaya susunan kagiatan ieu nambihan pentingna ékonomi pikeun teluk ieu. Kuring bakal janten naon anu urang tingali dina sajarah urang tiasa ningali yén tempat ieu dibom ku Jepang nalika Perang Dunya II pikeun anu dianggap tempat bersejarah.

Sejarah Teluk Benggala

andaman sareng pulau nicobar

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacana, teluk ieu ngagaduhan sajarah anu unik anu ngajantenkeunana rada pikaresepeun. Tanah ieu dijajah ku Portugis mimitina. Salah sahiji padumukan utami nyaéta Santo Tomé de Meliapor, dinten ayeuna robih janten kumuh kota Madras di India. Dina 1522 urang Portugis ngawangun garéja sareng sababaraha taun ka pengker aranjeunna parantos ngawangun kota alit dina situs éta. Dumasar standar waktu, dina abad ka-XNUMX São Tomé mangrupikeun kota, sanaos teu aya diragukeun yén urang Éropah ngagaduhan peran penting dina ngembangkeun sajarah daérah ieu.

Aranjeunna langkung buana tina kagiatan budaya sateuacanna tibatan ngagagas pamekaran énggal. Kiwari, para ahli anu nalungtik asal usul sareng sajarah di sadaya daérah ieu yakin yén pangaruh di daérah ieu hubungan perdagangan mimiti sareng urang Éropah parantos diémutan. Seueur panilitian nunjukkeun yén jumlah padagang Asia ngimpor sareng ngekspor batréna ti Teluk Benggala langkung ageung tibatan urang Éropa. Diantara bahan baku paling komérsial kami ngagaduhan sutra sareng tékstil sanés.

Manusa di Teluk Benggala

Andaman

Aya misteri anu ngahubungkeun Teluk Benggala ka hiji suku anu parantos ngirangan pendudukna. Sababaraha jalma tetep tapi sanés kusabab aranjeunna parantos punah tapi kusabab kaseueuranana diserepkeun deui ku populasi tatangga. Éta ngeunaan sababaraha urang Andaman anu tetep dina kaayaan anu murni sareng mangrupakeun harta pikeun élmu. Aranjeunna mangrupikeun penduduk Aborigin di Kapuloan Andaman sareng Nicobar di Teluk Benggala. Ayeuna aya ngan sakitar 500-600 anu ngalestarikeun budaya na sapinuhna sareng ngan diantarana ngan ukur lima puluh anu nyarios basa karuhunna.

Populasi ieu manusa anu hirup masih hirup tina kotak sareng koléksi éta nalika manusa lumangsung dina titik prasejarah, aranjeunna terus moro lauk ku busur sareng panah tina kanu na sareng aranjeunna terang seni tembikar sareng metalurgi beusi. Bahasa na henteu ngagaduhan sistem panomeran maka aranjeunna kedah nganggo dua kecap anu nunjukkeun angka: hiji sareng langkung ti hiji. Éta sadayana pondok dina awakna sareng kulitna langkung poék tibatan populasi India di sakurilingna.

Misteri urang Andaman ieu parantos langkung jero tapi ngaleungit dina waktos anu sami. Aya studi génomik ageung anu parantos fokus kana diajar sempalan DNA Neanderthal dina génomna. Aranjeunna parantos ngungkabkeun tanda-tanda salib kuno kalayan penduduk kuno sareng henteu dikenal. Sadaya ieu mangrupikeun enigma anyar anu pikaresepeun anu ngajantenkeun populasi ieu pantes ditalungtik. Panilitian netelakeun patarosan anu sanés ngeunaan manusa anu penting pisan ieu. Sareng éta aranjeunna bénten pisan sareng populasi sanésna Asia Kidul kumargi sababaraha panyilidikan parantos nyimpulkeun yén ieu penduduk anu jangkung pondok sareng warna hideung mangrupikeun hasil tina hijrah di luar Asia. Afrika béda sareng mandiri sareng anu didamel ku sesa planét langkung ti 50.000 taun ka pengker.

Studi populasi

Teras dina studi anu sanés nunjukkeun yén ieu sanés masalahna. Warnana sami sareng anu urang kagungan nalika urang angkat ti Afrika pikeun penjuru dunya. Anjeunna ogé ngajelaskeun yén jangkung pondokna mangrupikeun produk a prosés seléksi alam anu sengit sapertos anu kajantenan sareng spésiés pulau anu sanés. Dina ékosistem sareng seueur kapadetan tangkal henteu merenah pikeun jangkung sapertos na kusabab rumit langkung seueur sareng tungtungna aranjeunna ngagaduhan masalah tabrakan sareng dahan.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Teluk Benggala sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.