Teluk alaska

teluk basisir alaska

El teluk alaska Éta dipikaterang janten tempat dimana dua laut pendak. Mangrupikeun panangan anu melengkung ti Samudera Pasipik anu perenahna di basisir kidul Alaska sareng diwatesan ku Semenanjung Alaska sareng Pulo Kodiak. Sisi walungan mangrupikeun gabungan leuweung, gunung sareng glasier anu ngagaduhan nilai hébat dina hal kaanekaragaman hayati.

Kituna, kami bakal ngahaturanan tulisan ieu pikeun nyaritakeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan Teluk Alaska, ciri na sareng ngan ukur biodiversitas.

Ciri utama

Selat Bering

Bisa disebut yén Teluk Alaska ngagaduhan kombinasi leuweung, gunung sareng glasier anu ngajantenkeun aranjeunna rada panasaran didatangan. Garis basisir na aya jagged, kalayan inlets jero sapertos Cook Inlet sareng Pangeran William Sound (dua badan cai anu saling pakait), ogé Yakutat Bay sareng Cross Sound. Upami urang analisa Teluk Alaska tina sudut pandang meteorologi, éta mangrupikeun pembangkit badai. Kusabab ayana sareng ciri lingkunganana, éta mangrupikeun salah sahiji tempat dimana badai langkung.

Salaku tambahan kana jumlah salju sareng és anu aya di belah kidul Alaska, hasilna salah sahiji konsentrasi salju pangluhurna di bunderan Arktik kidul. Kaseueuran badai ngalih ka arah kidul sareng ngalangkungan pantai British Columbia, Washington sareng Oregon. Ampir sadaya hujan musiman asalna ti Teluk Alaska kusabab pasang surut anu lumangsung di teluk ieu.

Mangrupikeun lingkungan alam anu beku lengkep sareng anu ngajantenkeun lanskap anu berkesan. Kekhususan na henteu sacara éksklusif di dieu, tapi éta mangrupikeun salah sahiji tempat paling endah di dunya. Sareng éta kaayaan lingkunganana nyababkeun aya serikat aliran cai anu béda anu konvergsi dina titik ieu. Aya mitos palsu yén di Teluk Alaska tilelep di sababaraha laut. Ieu henteu sapertos kieu. Mangrupikeun gabungan cai uyah sareng cai tawar tina glasier sareng és lebur.

Nalika urang ningali yén cai tawar tina glasier minuhan cai uyah ti Laut Baltik, éta henteu gaul. Konfrontasi perairan ieu nyiptakeun setting anu mengesankan di tengah Samudera Pasipik. Sateuacanna panginten éta ngahijikeun sababaraha laut, tapi dinten ayeuna urang terang yén fenomena anu anéh ieu Éta kusabab bédana salinitas sareng kapadetan cai. Sakumaha urang terang, langkung seueur uyah cai, padetna ogé. Cai anu pangpadetna condong turun jero sedengkeun anu paling padet naék ka permukaan. Kalayan ciri ieu, pita cai henteu tiasa dicampur épisién sareng wates visual ieu tiasa dihargaan.

Iklim Teluk Alaska

Kusabab hiji-hijina kaistimewaan anu aya di Teluk Alaska sanés ngan ukur dina hubungan cai, urang badé nganalisis iklim na. Pikiran iklim nyarios éta tempat anu mangrupikeun pembangkit badai. Hal ieu ditalungtik sacara meteorologis sacara teras-terasan sabab ngagaduhan kalakuan panasaran. Kanyataan ieu ditambihkeun kana kanyataan yén aya seueur salju sareng és di beulah kidul Alaska sareng ngahasilkeun salah sahiji konsentrasi pangluhurna di kiduleun Arktik Lingkaran.

Panilitian nunjukkeun yén seuseueurna badai anu kajadian di Teluk Alaska ngalih ka basisir British Columbia, Washington sareng Oregon. Dibikeun ciri-ciri tempatna, iklim sareng kanyataan yén éta mangrupikeun adegan fenomena langka sapertos patempatan cai sagara sareng glasial, Teluk Alaska parantos janten salah sahiji tempat anu paling narik dina planét ieu. Tanpa ragu, éta narik perhatian sadaya jalma anu hoyong ningali bentang anu unik.

Mitos ti sagara Teluk Alaska

teluk alaska

Pasti anjeun kantos némpél gambar has dua laut anu nuju adu nalika internetan. Dua batang ieu parantos disebatkeun salaku Pasipik Kalér sareng Laut Bering. Dua massa cai tina babandingan ageung nyobian silih ngalawan tanpa leres-leres campuran. Bédana cai ieu sanés anu asalna ti laut anu béda tapi ti tempat anu béda. Karakteristikna henteu sami sahingga teu tiasa ngagabung.

Mitos nyatakeun yén janten dua cai tina laut anu béda ngabalukarkeun fenomena visual anu teu biasa. Sareng aranjeunna anu mangrupikeun cai tina alam anu béda anu tabrakan tanpa nyampur. Dina titik-titik ieu datang ka silih nyanghareupan saolah-olah aya dua cai anu warna na béda-béda. Ngitung yén ieu tiasa kajantenan ku cara anu nyata, urang badé nganalisis asal usulna. Eddies nyaéta eddies anu dihasilkeun ku arus sareng konveksi laut. Tiasa janten aranjeunna mesin alam anu tanggel waler pikeun nyebarkeun cai sareng sédimén. Eddies ieu ngahasilkeun daérah anu langkung beunghar nutrisi ku sababaraha rupa gizi alami tina langkung jero dugi ka daérah anu cetek.

Biasana diaméterna ratusan kilométer sareng katingali tina satelit. Aya angin puyuh di lepas basisir Teluk Alaska anu nyandak seueur sedimen glasial anu dikumbah ku walungan sapertos Tambaga. Walungan ieu mawa seueur liat anu ngarobah warna cai sareng ngajantenkeun bécék. Eddies mangrupikeun unsur anu nangtoskeun dinamika cairan anu tangtu sapertos cai.

Alesanna cai henteu ngahiji sanés kusabab éta asalna tina sagara atanapi laut anu béda, tapi kusabab éta padetna béda. Bédana kapadetan kusabab suhu atanapi kaasinan. Dina bentuk minyak ieu, dua cai tiasa kalakuanana siga éta dua cairan anu béda. Ku jalanna waktos, cai tungtungna homogénisasi sareng tungtungna dicampurkeun sacara alami. Nanging, nalika fénoména ieu dihasilkeun aya hahalang alami antara dua cai anu béda tapi disebut thermocline bisi béda suhu jeung halocline bisi béda salinitas, sapertos kajadian di Teluk Alaska.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Teluk Alaska sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.