Taneuh Wooded nyumbang kana pemanasan global

taneuh kai

26 taun ka pengker anjeunna ngamimitian percobaan anu lumangsung salami ieu sareng anu nyobian mendakan kumaha pangaruhna kanaékan suhu ka taneuh leuweung. Réspon anu dialaiskeun ku élmuwan nembongkeun réspon siklik sareng héran.

Naha anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan pamendakan ieu panilitian sareng kaitanana?

Taneuh kai

Hasil anu dicandak tina percobaan ieu nyaéta kieu: manaskeun taneuh ngarangsang période anu loba pisan ngaleupaskeun karbon ti dinya ka atmosfirbolak-balik sareng jaman henteu aya karugian anu tiasa dideteksi dina panyimpenan karbon bawah tanah. Ieu ngajantenkeun siklik sareng éta ngandung hartos yén, dina dunya anu hawa beuki luhur, bakal aya deui seueur bumi dimana eupan balik karbon diri bakal kajadian, anu bakal nambahan kana akumulasi karbon dioksida atmosfir kusabab ngaduruk bahan bakar fosil sareng bakal nyumbang kana pemanasan global gancang.

Istilah sanésna, bakal aya waktos nalika taneuh anu leuweung ngaluarkeun langkung karbon kana atmosfir sareng periode nalika henteu. Mangsa éta bakal diageungkeun ku naékna suhu global anu bakal ngajantenkeun taneuh haneut sareng, ku sabab kitu, ngaluarkeun langkung karbon kana atmosfir.

Panilitianana mangrupikeun karya tim Jerry Melillo, ti Laboratorium Biologis Kelautan (MBL, pikeun akronimna dina basa Inggris), dikaitkeun sareng Universitas Chicago, di Amérika Serikat.

Ékspérimén

Ékspériménna dimimitian taun 1991, nalika di daérah leuweung leuweung di leuweung Massachusetts aranjeunna ngubur kabel listrik di sababaraha plot. Pikeun simulasi pemanasan global, aranjeunna manaskeun taneuh lima derajat di luhur suhu kamar pikeun ngabandingkeun antara aranjeunna. Saatos 26 taun anu masih teras-terasan, plot anu ningkat suhu na ku lima derajat, aranjeunna kaleungitan 17% karbon anu disimpen dina bahan organik.

Hal ieu ngajantenkeun bahaya pemanasan global beuki caket sareng langkung hésé dieureunkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.