Tembok héjo hébat Sahara ngalawan gurun pasir

Wisata témbok héjo Afrika

Wisata témbok héjo

Masih dijalankeun, sareng kamekaranana dimimitian dékade ka tukang, proyék ieu éta nyebrang 11 nagara Lahir sareng tujuan pikeun ngeureunkeun kamajuan gurun pasir di daérah Afrika anu hébat ieu. Éta katelah Tembok Héjo Ageung di Afrika, atanapi Inisiatif pikeun Tembok Héjo Gedé Sahara sareng Sahel. Tujuanana anjeun saderhana pisan, tapi gedé pisan. Dibiayaan ku 7.000 juta sakitar euro, tembok ieu tujuanana pikeun nutupan 8.000 kilométer panjangna sareng 15 lébarna. Pikeun kéngingkeun ideu, total 120.000 kilométer pasagi. Sarua ampir saparapat tina ukuran Spanyol!

Éta ogé ngagaduhan hajat anu dobel. Dina hiji sisi éta tina nyegah gurun maju, sareng anu sanésna mitigasi akibat tina parobihan iklim. Melak jutaan tangkal seueur manpaatna, sareng acasia dipilih salaku tangkal teu walakaya. Aranjeunna kuat nolak halodo sareng ngiuhan na ngabantosan pikeun ngahémat cai di daérah anu tumuh. Diantara manpaatna ogé seueur jalma anu kedah ninggalkeun daérah ieu kusabab kurang pangan.

Koridor héjo, ideu anu ampir saabad

gurun sareng leuweung sahara afrika

Sanaos anyar, Ideu ieu aya ti saprak 1927. Insinyur Leuweung Perancis Louis Lavauden nyiptakeun istilah "gurun pasir" ngajelaskeun yén gurun payun sateuacanna tina eksploitasi tatanén sareng dégradasi lahan gersang. 25 taun ka hareup, dina 1952, ideu pikeun ningkatkeun kaayaan hirup di Sahara henteu ngaleungit. Insinyur kehutanan sanésna, urang Inggris Richard St. Baber Baker ngusulkeun ideu ngawangun tembok hébat tina 50km sareng nyiptakeun "halangan hejo" tatangkalan kanggo nyebarkeun gurun gurun.

Halodo di Tanduk Afrika sareng di Sahel taun 70an, ngamimitian mimiti ideu pikeun meredihkeun sadaya kaayaan ieu. Teu dugi 2007, dimana Uni Afrika nyatujuan proyék ieu anu bakal meuntas sapanjang buana, ti Sénégal ka Djibouti. Proyék anu ambisius anu, masih ambisius sareng nuju jalan, aya anu nyarios yén aranjeunna tiasa usaha sakedik deui.

Naha leres pikeun ngarobih ékosistem sakahayangna?

inisiatif héjo 'Sahara Sahel

Éta panginten bagian anu mana, sapertos sering-sering, katingali éta tindakan urang tiasa kuat mangaruhan hiji hal anu parantos diciptakeun sacara alami. Louis Lavauden panginten leres nyebatna "pasir", tapi urang ogé ayeuna terang yén iklimna tiasa robih. Kritik dilayanan deui. The "detractors" ngajawab yén, ékosistem anu séhat sareng alami dipangaruhan ku iklim, henteu tiasa dianggap salaku jenis panyakit alami.

Kontroversi séjén anu timbul nyaéta upami ieu leres-leres hartosna ningkatna kaayaan hirup penduduk di sana, éta henteu "normal" pisan. Nyaéta, tibatan néwak masalahna, pokusna, anu dilakukeun nyaéta ngagambar perimeter. Di sisi séjén ogé éta bakal langkung pas pikeun nguasaan daérah ageung, sareng henteu sapertos garis anu panjang sempit. Gagasan pamungkas kedah ditambihan yén éta ngurilingan sakuliling Sahara, anu dibarengan ku daérah héjo anu aya ngajantenkeun héjo "témbok" hejo katingali.

Naha pilihan sanés tiasa dianggap?

témbok héjo dina sahara

Dina tabel aya sababaraha cara anu béda pikeun ngadeukeutan masalah anu sami. Salah sahiji pilihan ieu nyaéta téhnik dumasar kana kamampuan bumi pikeun ngahasilkeun deui flora ku nyalira. Éta katelah mémori ékologis atanapi régenerasi alami dikelola ku patani. Banjir sareng sato tiasa ngangkut siki ka tempat-tempat anu tiasa bertunas. Sistem akar tangkal lawas ogé tiasa ngahasilkeun pucuk anyar. Ieu bakal janten cara mulangkeun lansekap ku cara anu langkung alami sareng henteu kedah melak tangkal langsung.

Afrika ngagaduhan pilihan, poténsial, tapi kuat dicirian ku garapanana sareng perubahan iklim. Témbok héjo mangrupikeun panghalang, rem anu anjeun teu tiasa mundur deui. Nanging éta kahontal, mudah-mudahan dina tungtungna, éta bakal dijalankeun salaku eureun pinuh. Dimana nyerat carita anyar, pinuh ku kahirupan sareng tanpa lahan garing.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.