Panonpoé Tilelep

surup

Unggal dinten dimimitian nalika matahari terbit sareng réngsé nalika surup. Kami terang yén planet urang pinuh ku tempat-tempat anu spektakuler dimana urang tiasa ningali pikeun ngan saukur resep bentang anu pangsaéna. The surup éta sigana tiasa sami kumargi éta ngan saukur leungitna panonpoé dina cakrawala. Nanging, aya daérah dunya dimana panonpoé Tilelep ieu katingalina langkung saé sareng aranjeunna muncul tina sababaraha perasaan anu unik ti jero.

Ku alatan éta, dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun mana anu surup anu pangsaéna sareng dimana anjeun kedah nikmati.

Panonpoé Tilelep di dunya

tungtung poé

Émut yén unggal tempat dimana urang cicing ngagaduhan surup khusus. Aya tempat dimana monumén perkotaan atanapi kreasi anu megah timbul sacara acak tina alam anu janten seni sajati dipendakan. Sanaos kitu, kedah diémutan yén aya sababaraha kali sadinten dimana kaindahan budaya ieu kabanjiran ku penampilan anu endah. Éta ngeunaan matahari terbenam sareng matahari terbit.

Urang bade difokuskeun nalika bintang raja nyiptakeun bunderan satengah di langit sareng ngadeukeutan ngadeukeutan sumbu anu ditandaan ku cakrawala. Éta ngeunaan matahari terbenam. Éta nalika sinar panonpoé panungtung ngagambarkeun garis siluét tina unsur-unsur éndah anu ngawangun kota, gunung sareng, sacara umum, sadaya lingkungan dimana alam ngawasa. Urang tiasa ningali rupa-rupa matahari surup ti kota-kota pusat sareng ngararasakeunana sapertos urang ningali panonpoé Tilelep ti gunung. Sadayana ngagaduhan pandangan gumantung kana raos masing-masing jalma.

Kedah diémutan yén matahari terbenam sok sakti, naha éta pikaresepeun dina perusahaan atanapi nyalira. Aya jalma anu resep nonton matahari surup pikeun muhasabah nyalira atanapi aranjeunna nyandak jalma anu aranjeunna sambung pikeun nikmati matahari terbenam. Sababaraha matahari terbenam anu paling dikenal nyaéta jalma-jalma anu ninggalkeun pemandangan anu luar biasa ditingali. Ti Asia ka Amérika, ngaliwatan Éropa sareng Afrika kami mendakan matahari terbenam anu paling sensasional di dunya. Kami bade ningali anu surup utama anu anjeun teu tiasa sono.

Panonpoé Tilelep pangalusna di dunya

surup pangalusna

Taj Mahal

Éta mangrupikeun salah sahiji tina 7 kaajaiban dunya éta sanggup ngagurilep saha waé pelancong anu angkat ka kota Agra. Nalika surup anjeun tiasa nikmati bentang anu luar biasa anu henteu tiasa ditiru dina poto naon waé. Istana ageung ieu ngagabungkeun seni Islam, Persia sareng India sareng janten tempat anu sampurna pikeun surup unik.

Panonpoé Tilelep dina Avenida de los Baobabs

Tangkal baobabs unik pikeun Madagaskar. Ieu mangrupikeun unsur alami anu dijagi lengkep ku alam unik sareng endemikna ka tempat ieu. Éta tangkal anu tiasa salamet langkung ti milénium. Hatur nuhun kana ieu, salah sahiji daérah anu paling sering dikunjungi nyaéta pulau Morondava. Di dieu wisatawan ngantosan bulan naék ningali salah sahiji matahari terbenam anu paling indah anu tiasa dinikmati ti Afrika.

Panonpoé Tilelep di Grand Canyon

Upami urang angkat ka Grand Canyon anu aya di beulah kalér Arizona urang tiasa nyandak poto ti sagala jurang gawir. Wisatawan anu paling nuntut henteu netep kana poto ieu, tapi aranjeunna kedah ngémutan matahari terbenam di jurang ieu anu masihan warna haneut. Jurang ieu diwangun ku érosi Walungan Colorado salaku akibat tina miliaran taun tindakan érosi. Mangrupikeun salah sahiji matahari terbenam anu paling pikaresepeun.

Cala Comte

Sanaos Ibiza dikenal di Spanyol kusabab janten salah sahiji daérah anu ngagaduhan partéy anu pangsaéna, éta henteu ngan ukur milarian artos waé. Sareng éta ngagaduhan pantai sareng coves pangsaéna di sadayana Spanyol. Salaku tambahan kana ieu, éta ngagaduhan matahari terbenam anu paling berkesan di panjuru Éropa. Seueur pangunjung sumping ka teluk Comte pikeun tiasa ningali matahari terbenam dina cakrawala dimana batu alit sareng pulau alit tiasa diapresiasi anu nonjol tina cai.

Oia Yunani

Lokasina di kota leutik di Yunani, urang ningali Oia salaku salah sahiji kota utama anu muncul dina kartu pos usum panas ti Santorini. Upami ieu urang tambahkeun sinar panonpoé minimum tina tihang matahari surup urang tiasa ningali mémori anu spektakuler. Sareng éta sihir tina matahari terbenam dicampur sareng imah-imah bodas tradisional kapuloan Yunani sareng warna anu hirupna leungit dugi ka nawiskeun pinunjul pikeun surup Yunani.

Panonpoé Tilelep pangsaéna di Gunung Fuji

Gunung Fuji aya di Jepang sareng puncak paling luhur. Saprak jaman baheula tempat ieu dianggap daerah suci sareng spiritual. Éta mangrupikeun salah sahiji daérah anu paling dipénta ku anu ngalaksanakeun pagunungan, kumargi seuseueurna seueur anu dugi ka luhur waé anu tiasa ngémutan matahari terbenam sareng matahari terbit. Éta henteu diragukeun salah sahiji tempat anu pangsaéna di dunya anu gaduh panorama langit anu saé sareng sakumna nagara.

Curug Victoria

Lokasina di Zambia sareng Zimbabwé, curug ieu nawiskeun salah sahiji sunsét anu pangsaéna di dunya. Ieu mangrupikeun curug panggedéna sa dunya anu jangkungna 108 méter. Henteu ngan ukur anjeun tiasa nikmati surup sareng sinar panonpoé anu terakhir, tapi anjeun ogé bakal ningali kumaha aranjeunna kagambar dina curug anu masihan jalan ka wengi anu bentang. Éta parantos janten salah sahiji daérah anu paling dituntut, janten juru anu sampurna pikeun salah sahiji pangalaman alam anu paling luar biasa di dunya.

Panonpoé Tilelep pangalusna di Rio de Janeiro

Kami badé ka Brazil pikeun ngaraosan pésta sareng matahari terbenam. Kota ieu ayana langkung ti 700 méter dpl. Ieu ngajantenkeun ngagaduhan titik rujukan supados tiasa ditingali ti mana waé. Aya sababaraha sudut pandang dimana anjeun tiasa ningali sakumna kota sareng ngahargaan salah sahiji matahari terbenam anu pangsaéna di sadayana Amérika Latin.

San Francisco

Kami ngumbara ka Amérika Serikat pikeun ningali salah sahiji kota anu paling terkenal. Kalayan cahaya siang anu minimal tiasa ngageulisan sakabéh bentang sababaraha jam sareng tiasa ditingali tina jembatan gantung anu terkenal.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan matahari terbenam terbaik di dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.