Bumi supervolcanoes di dunya

Supervolcano

Pikeun seueur, aranjeunna mangrupikeun ancaman utama pikeun kamanusaan, bahkan sateuacan parobahan iklim. Sareng kakuatan kerusakan na sapertos anu tiasa dipungkas ... leres-leres sadayana, dina sababaraha dinten. Tapi tong hariwang: sanaos sakitar dua puluh di Bumi, ayeuna teu aya anu kedah merhatoskeun urang, komo anu paling kawéntar kabéh, anu dipikaterang ku ngaran Yellowstone.

Hayu urang ngobrol sakedik ngeunaan supervolcanoes dunya.

Supervolcanoes sok panasaran pisan ka kuring, tapi sanés kusabab kakuatan anu tiasa dipibanda, tapi kusabab sabaraha umur na. Neruskeun Yellowstone, diperkirakeun yén kaajaiban alam anu luar biasa ieu bitu pikeun terakhir kalina kira-kira 640 rebu taun ka pengker, 640 rebu !! Sanés éta angka anu pikasieuneun? Sareng upami kanyataan ieu matak héran, langkung terang éta bituna utama anu pangkolotna nyaéta 2 juta taun ka pengker. Henteu aya nanaon!

Tapi… naon anu urang sebut supervolcano? Ieu gunung seuneuan anu ngagaduhan ruang magma rébuan kali langkung ageung tibatan anu normal dina handapeun kulit., anu hartosna yén upami hudang, éta bakal ngalakukeun langkung telenges, ngirimkeun rébuan batu kubik zat ka atmosfir. Sadaya hal éta nyaéta pikeun ngarobih bentang sakurilingna, sajaba ti iklim. Nyatana, bituna Yellowstone paling anyar diyakini janten nanggung jawab jaman És pamungkas.

Yellowstone

Cicih Yellowstone, aya ogé anu sanés gunung seuneuan di Amérika sareng aya di sagala rupa penjuru dunya, sapertos:

  • Danau Toba (Sumatra)
  • Daérah vulkanik Taupo (Selandia Anyar)
  • Caldera Garita (Colorado, USA)
  • Caldera de La Pacana (Chili)
  • Caldera Aira (Jepang)

Salaku urang nyarios, sanaos aya sababaraha, henteu diantisipasi euweuh ramé utama.

Naon anu anjeun pikirkeun? Naha anjeun terang ngeunaan supervolcanoes anu sanés ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.