Naha Supermoon nyababkeun tsunami?

supermoon_2016

Hatur nuhun kana satelit kami, wengi ti dinten Minggu dugi ka Senén langkung terang tibatan normal. Acara ieu, kang éta henteu dipasihkeun 70 taun, parantos narik perhatian jutaan jalma, anu henteu ragu-ragu nyandak telepon sélulérna atanapi kaméra digital pikeun néwak momen anu istiméwa.

tapi, Naha Supermoon aya hubunganana sareng tsunami? 

Naha pasang aksi kajantenan?

Ombak mangrupikeun ayunan périodik dina permukaan laut anu disababkeun ku daya tarik anu dibebankeun ku bulan dina cai. Nalika satelit ngurilingan Bumi, massa cai diangkat ka arahna ku kakuatan tarik na, Sedengkeun dina waktos anu sami jalma anu aya dina antipoda ogé naék kusabab kakuatan sentrifugal tina rotasi planét urang.

Dina fénoména ieu, panonpoé ogé maénkeun peran anu penting, sareng éta nalika daya tarik bulan sareng surya nuju ka arah anu sami, aranjeunna nimbulkeun pasang pasang surut; Di sisi anu sanésna, nalika panonpoe sareng bulan ngahasilkeun daya tarikna saluyu sareng sudut anu katuhu, pasang pasang pasang surut.

Naha bulan tiasa nyababkeun tsunami?

Gambar - EFE

Gambar - EFE

Nyaho ieu, anjeun panginten panginten yén bulan tiasa nyababkeun tsunami. Tapi… naha leres éta? Satelit kami butuh waktos 28 dugi 30 dinten kanggo ngurilingan Bumi. Salami jaman éta ngalangkungan fase anu béda (énggal, tumuh, ngaleutikan sareng pinuh). Sakumaha anu parantos urang tingali, kakuatan anu pikaresepeun na penting pisan pikeun produksi pasang surut, anu anu pangkuatna nalika pinuh pikeun leuwih deukeut ka planét.

tapi teu aya hubungan antara bulan sareng tsunami, kumargi ieu mangrupikeun fénoména anu kajadian akibat tina gempa bumi atanapi pangaruh tina astéroid.

Poto ti Superluna 2016

Pikeun ngarengsekeun, kami ngantunkeun anjeun séri foto Supermoon 2016. Ngarasakeun éta.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jazumi cenahna

    Kuring mendakan topik éta pikaresepeun sareng gambar na saé pisan kanggo diajar

    1.    Monica sanchez cenahna

      Abdi resep anjeun mendakan éta pikaresepeun, Jazumy.