Panonpoé Tilelep

sunrises éndah

Seueur jalma ngumbara ka sababaraha penjuru dunya pikeun ningali matahari terbenam anu paling saé sunrises. Nalika nyobian milih anu surup atanapi matahari terbit anu paling saé, sesah milih sabab seueur rasa sareng pikiran ngeunaan éta. Aya sababaraha anu dipilih ampir sacara bulat, anu séjén nyaéta anu seuseueurna aya dina jaringan sosial sareng aya deui anu langkung istiméwa. Spésial ieu mangrupikeun anu ngingetkeun urang ngeunaan tali jalmi anu ku urang parantos ningali matahari terbit ieu.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun mana anu sunrises anu pangsaéna sareng naon pilihan anjeun dumasar.

Panonpoé Tilelep hadé

matahari terbit di tenerife

Panonpoé Tilelep mangrupikeun salah sahiji momen anu seueur jalma katarik ku kageulisanana anu teu kaitung. Tarung teras-terasan sareng matahari surup dina hal kaéndahan sareng rasa. Aya seueur jalma anu biasana henteu bobo-bobo, janten matahari terbit henteu pati relevan. Ogé sareng ngémutan yén jam-jam anu biasana urang ngeunteung ku cara anu langkung jero condong hirup dina jam-jam engké. Normal yén urang ngagaduhan langkung réfléksi nalika wengi sareng urang langkung jero. Ieu kusabab urang langkung dagang sacara psikologis sareng urang tiasa naroskeun langkung seueur hal. Kukituna, Panonpoé Tilelep ngagaduhan titik tambah tina sunrises.

Nanging, henteu hartosna yén matahari terbit ogé ngagaduhan kaéndahan anu hébat sareng didasarkeun kana sababaraha aspek. Hal pangpayunna pikeun milih matahari terbit anu saé atanapi pendapat ti sadayana mangrupikeun anu paling saé. Langkung seueur jalma milih matahari terbit anu saé, beuki seueur kamashuran anjeun. Anu kadua nyaéta sabaraha kali matahari terbit tempat tangtu némbongan dina média sosial. Aya seueur jalma anu ngamangpaatkeun perjalanan pikeun nyandak poto nalika matahari terbit. Tungtungna, aya sababaraha sunrises anu sacara total dikaitkeun sareng kenangan sareng hal anu khusus pikeun unggal jalma. Nyaéta, matahari terbit tiasa spektakuler pikeun jalma anu khusus atanapi anu parantos cicing dina waktos anu khusus sareng hiji jalma. Nanging, matahari terbit éta tiasa janten hal anu normal pikeun batur.

Daptar sunrises pangalusna

sunrises

Gunung Kilimanjaro

Gunung Kilimanjaro aya di Tanzania sareng sana ayana di caket Equator sareng pemanasan global, sigana masih katutup ku salju anu salamina. Ieu mangrupikeun pagunungan anu paling luhur di buana Afrika sareng biasana narik ati saha waé anu caket ka dinya. Upami kunjungan ka tempat ieu ogé ngémutan matahari terbit, anjeun pasti bakal gaduh mémori anu hébat. Sareng panonpoé sakedik-sakedik nyorot dataran Afrika sareng anjeun kamungkinan ningali jalan manuk suimangas sareng monyét colobus nalika panonpoe maju.

Nalika matahari terbit, anjeun ngalangkungan lahan pertanian, leuweung gelisah, lanskap bulan anu luhur tina luhurna, sareng padang rumput hejo.

Aurora sareng surup di Angkor Wat

Di tempat ieu duanana matahari terbit sareng matahari terbenam terkenal. Tempatna di Kamboja sareng mangrupikeun salah sahiji anu paling dipuji sareng diinget ku sadaya wisatawan. Masalah nalika ningali matahari terbit ieu nyaéta ramé jalma-jalma anu rame di lawang panto na pikeun resep acara seueur teuing. Panonpoé Tilelep ieu istimewa kumargi langit sareng menara bentukna teratai diukir ku limfa langit anu tanggel walerna di danau anu aya payuneun payun biasana dicampur.

Panonpoé Tilelep netepkeun sareng langit sareng candi Hindu jantenkeun matahari terbit ieu salah sahiji anu pang nuntut di dunya.

Acara milénium Stonehenge

Lokasina di Inggris éta mangrupikeun kompléks néolitikum anu naékkeun dataran Salisbury. Daya tarik anu kuat tiasa mancarkeun di dieu, ngagambar seueur jalma ampir unggal dinten dina sataun. Teu aya anu terang pasti anu mindahkeun sadaya batu ieu beuratna dugi ka 50 ton ti Wales Kulon ka juru Inggris kidul ieu. Henteu dipikaterang pisan sabaraha urang anu tiasa mindahkeun sadaya batu ieu atanapi sabaraha lami. Ogé henteu dipikaterang naon sababna pikeun pamindahan ieu. Menhir anu kawéntar anu disimpen dina silih sareng anu ngawangun bunderan sareng tapal kuda di jero matak pikaresepeun nalika panonpoé mimiti naék. Sanaos kanyataanna seueur jalma, usum panas solstis mangrupikeun waktos anu paling istiméwa ningali matahari terbit.

Wadi rum

matahari terbit di ibiza

Tempatna di Yordania sareng disebut Lebak Bulan. Éta mangrupikeun daérah anu dijagaan anu legana 450 kilométer pasagi. Mangrupikeun lanskap anu diwangun ku bukit pasir anu gersang sareng formasi batuan anu ngahipnotis sadayana anu niténanana. Tempat-tempat ieu parantos dijantenkeun seueur bentang pilem sareng parantos didominasi ku gunung batu pasir anu luhur. Mangrupikeun setting anu sesah tapi luhur pikeun tiasa niténan parobihan cahaya subuh sareng magrib. Panonpoé Tilelep di dieu parantos didadarkeun salaku tetempoan anu lengkep berkesan.

Panonpoé Tilelep dina Machu Picchu

Machu Picchu aya di Andes anu aya di Peru. Ngaliwatan jalan satapak Inca anjeun tiasa angkat 43 kilométer leuweung, halimun sareng seuneu anu ngarah ka tempat anu kasohor ieu. Idéalna nyaéta sumping di bénténg anu pas sareng matahari terbit sareng ngalangkungan Puerta del Sol. Ku cara kieu anjeun tiasa ningali kota anu leungit tina Incas handapeun suku urang sapanjang polos teras héjo. Di dieu cahaya na katingalina langkung kuat sareng tiasa nandeskeun cahaya bentang héjo. Detil kota kalayan matahari terbit katingali luar biasa sareng jumlah pendaki dibatesan tina idin paménta dengue sahenteuna genep bulan sateuacanna.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, sunrises tiasa membangkitkan sababaraha perasaan sareng sensasi anu nyerang urang ku nostalgia sareng perasaan anu sanés. Cara anu pangsaéna pikeun ngamangpaatkeun tempat-tempat ieu nyaéta nyaah ka jalma-jalma anu urang raoseun, sareng éta pasti bakal janten pangalaman anu teu hilap. Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar ngeunaan sunrises anu pangsaéna di dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.