Suhu rata-rata global parantos naék 1,31 derajat

ningkat hawa kusabab perubahan iklim

Parobihan iklim sareng tindakan manusa nyababkeun naékna suhu rata-rata global anu caket. Perjanjian Paris sareng komunitas ilmiah disetél salaku wates maksimum konsentrasi CO2 dina atmosfir 400 ppm pikeun nyegah suhu naék di luhur dua darajat.

Dinten, sakumaha diungkabkeun ku profésor Ékologi sareng diréktur Jurusan Élmu Lingkungan Universitas Castilla-La Mancha, Jose Manuel Moreno, dina Kongrés Lingkungan Nasional anu ka 13 (CONAMA), suhu rata-rata global parantos ningkat 1,31 derajat, anu ngeunaan pisan.

Data ieu negeskeun ramalan anu maju ku NASA anu nyatakeun yén taun ayeuna kanaékan suhu rata-rata planét tiasa langkung ti hiji darajat. Ieu henteu kejutan ayeuna, sabab pemanasan global suhu rata-rata parantos ningkat dina sababaraha dasawarsa ayeuna. Unggal dasawarsa langkung panas tibatan panungtung.

Moreno parantos nekenkeun yén perlu analisa hubungan proporsional antara émisi gas rumah kaca anu akumulasi di atmosfir sareng kanaékan suhu global. Ku cara kieu, anjeunna ngajelaskeun adaptasi tina tindakan anu tiasa ngalawan konsekuensi parobihan iklim sareng nyebat "urgent", sabab urang gaduh kirang na kirang waktos pikeun ngahontal ambang maksimum teu tiasa balik dua derajat.

Moreno yakin yén sanaos ancaman parobihan iklim penting, aranjeunna tiasa diperjuangkeun kalayan nyandak tindakan anu pas ngalawan aranjeunna. Pikeun ngagambarkeun argumen anjeun émut gelombang panas anu dialami Perancis di 2003 dimana 6.000 urang maot, sedengkeun dina kajadian anu lumangsung tilu taun ka hareup, dina 2006 "ngan 2.000 anu maot, anu nunjukkeun yén sababaraha pangaruh na tiasa diringankeun."

Naon akibat tina perubahan iklim, jelas yén urang kedah meta kana éta gancang-gancang pikeun mutuskeun masa depan generasi urang.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.