Suhu tinggi sareng usum garing janten langkung sering

halodo akibat perubahan iklim ngagaringkeun walungan ebro

Planét urang nuju katarajang sajumlah ageung kajadian cuaca ekstrem. Ayeuna dina usum panas, ku kanaékan suhu sareng turunna curah hujan, usum garing dimimitian. Halodo pisan ngabahayakeun pikeun manusa boh pikeun spésiés flora sareng fauna.

Cai sinonim sareng kahirupan sareng usum hujan anu sering, kuat sareng awét tahan ngancurkeun kasaimbangan seueur ékosistem. Halodo ieu beuki parah ku akibat tina parobihan iklim global.

Ngaronjat halodo sareng suhu

halodo ngarusak ékosistem

Dina taun-taun ayeuna, puncak sajarah parantos kacatet pikeun sababaraha rupa parameter global kusabab kajadian cuaca anu ekstrim. Suhu anu ekstrem, tingkat hujan anu ekstrim, laju angin anu ekstrim, jst. Salaku conto, April kuno ieu mangrupikeun hal anu paling panas dina 137 taun. Administrasi Samudera Nasional sareng Atmosfir (NOAA) Amérika Serikat nunjukkeun yén dina bulan April 2016 sareng 2017 dua anomali positip suhu laut global anu pangageungna parantos didaptarkeun ti 1880. Ieu gaduh penjelasanana sareng didasarkeun kana paningkatan konséntrasi rumah kaca gas dina atmosfir. Dina 14 Juni 2017, konsentrasi CO2 atmosfir 409,58 bagian per juta (ppm) kacatet, ukuran anu negeskeun kontinuitas kanaékan gas rumah kaca sareng mangrupikeun puncak CO2 atmosfir anu paling luhur anu dideteksi di Bumi salami 800.000 taun.

Kedah diperhatoskeun yén pentingna émisi gas rumah kaca ku tindakan manusa sareng pangaruhna kana iklim teu tiasa ditolak. Aya studi anu nyatakeun yén pemanasan global buatan manusa dinamika atmosfir ngarobah. Ieu nyababkeun frékuénsi sareng intensitas kajadian cuaca ekstrim ogé ningkat. Seueur gelombang panas sareng banjir di Hemisfér Kalér disababkeun ku émisi gas rumah kaca anu nyababkeun perubahan iklim sareng pemanasan global.

Ramalan ka hareup

Émisi gas rumah kaca

Pikeun tiasa ngaduga ogé naon anu bakal kajantenan di pikahareupeun, peryogi pangukuran sareng pangamatan anu saloba-gancangna diperyogikeun. Perlu dipikanyaho, numutkeun kana variabel anu robih ku sababaraha waktos, kumaha planét urang bakal mangaruhan urang langsung sareng henteu langsung. Mangpaat pisan pikeun ngaduga masa depan pikeun nganalisis jaman baheula. Hatur nuhun kana panilitian ngeunaan parobihan iklim di jaman baheula, modél tiasa dihasilkeun pikeun ngabantosan kapayunna. Pasti urang tiasa terang kumaha variabel meteorologi tangtu tiasa robih kusabab kanaékan konsentrasi gas rumah kaca. Ku cara kieu, urang tiasa ngaduga kumaha kalakuanana ayeuna sareng naon anu kedah dilakukeun pikeun nyingkahan karusakan anu paling ageung.

Élmuwan tanggung jawab diajar sabab, akibat, sareng evolusi iklim sapanjang sejarah Bumi sareng ka hareup. Politikus, pikeun bagianna, kedah ngupingkeun spesialis sareng ngadasarkeun kaputusanana dina data ilmiah. Tapi salian ti ngemutan bukti-bukti anu dituduhkeun ku para ilmuwan, penting pikeun kapentingan sadayana, yén naon anu aranjeunna nyarios leres ngartos. Nanging, kabijakan Amérika anu paling jelas nyaéta ngalawan perjuangan pikeun nyegah perubahan iklim Penarikan Donald Trump tina Pasatujuan Paris.

Usaha pikeun ngeureunkeun parobihan iklim henteu cekap

perjanjian paris henteu cekap pikeun ngeureunkeun parobihan iklim

Hanjakal ningali kumaha pangaruh parobihan iklim janten langkung jelas unggal dinten sareng musibah anu nungtut rébuan nyawa sataun tapi usaha pikeun ngeureunkeun pemanasan global henteu cekap. Sanaos sadaya nagara di dunya patuh kana Pasatujuan Paris kana milimeter, suhu rata-rata bakal naék di luhur 2 darajat yén masarakat ilmiah netepkeun salaku wates.

Tangtangan anu ditimbulkeun ku parobihan iklim penting sareng mendesak. Solusi na rumit, diantarana, sabab meryogikeun perjanjian multinasional, tindakan jangka panjang sareng jangka panjang, sareng polah berehan. Nyanghareupan masalah anu saageung sapertos kitu sareng pentingna global, partisipasi sadayana diperyogikeun, khususna anu ngagaduhan langkung kapasitas sareng tiasa masihan sumbangan langkung seueur.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.