Suhu global bakal ningkat ku 3-4 derajat ku 2050

langkung suhu

Perjanjian Paris dimaksudkeun pikeun ngirangan émisi gas rumah kaca ti sadaya nagara anggota pikeun merangan parobihan iklim. Pikeun ieu anjeun kedah ulah nambahan suhu rata-rata planet di luhur 2 ° C.

Tim peneliti ti Departemen Ékonomi Terapan sareng Énergi, Ékonomi sareng Sistem Dinamika Grup Universitas Valladolid (UVa) (Spanyol) parantos nganalisis usulan ti 188 nagara dina Konferensi Iklim Paris anu terakhir (COP21) , ngeunaan réduksi émisi gas rumah kaca. Naha anjeun hoyong terang hasil panyilidikan ieu sareng skénario anu ngantosan kami?

Tujuan tina Pasatujuan Paris

perjanjian paris

Panaliti anu parantos ngaanalisis usulan réduksi émisi parantos ngingetkeun yén, dina skénario anu paling optimis dimana sadaya usulan dicumponan, suhu bakal naék antara 3 sareng 4 derajat ku 2050. Kalayan kecap séjén, usaha tina Parjangjian Paris, sapertos anu ayeuna, henteu cekap pikeun ngeureunkeun parobihan iklim sareng parobihan anu teu tiasa dibalikkeun dina ékosistem planét.

Pikeun komunitas ilmiah, kanaékan dua darajat suhu rata-rata global mangrupikeun halangan pikeun parobihan anu paling parah anu tiasa kajantenan. Suhu naék henteu nuturkeun pola linier, tapi éksponénsial sareng tina titik anu tangtu, sababaraha mékanisme bakal diaktipkeun anu bakal memicu kanaékan ieu bahkan langkung luhur. Waktos ieu tiasa nalika és di Kutub Kalér tungtungna lebur, albedo Bumi bakal robih, sareng sagara bakal nyerep langkung panas, nyababkeun suhu naék langkung gancang.

Supados henteu ngahontal kanaékan suhu rata-rata sapertos anu nyababkeun parobihan anu teu tiasa dibalikkeun di planet ieu, sadaya nagara anu dipidangkeun Kontribusi anu Diantisipasi Nasional. Ieu mangrupikeun sababaraha rencana tindakan anu netepkeun jumlah émisi gas anu bakal dikirangan unggal nagara sareng kawijakan anu diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan éta.

"Perjanjian Paris nyéépkeun sadayana dina usulan anu dilakukeun ku masing-masing nagara. Éta ti modél pamaréntahan iklim multilateral, sapertos éta Protokol Kyoto, ka hiji dumasar kana unilateralisme sareng sukarela, kusabab masing-masing nagara ngagaduhan kawajiban ngadamel proposal tapi henteu nurut kana éta, ogé teu aya badan luar anu tanggung jawab ngendalikeun kasaluyuanana ", ngagariskeun Jaime Nieto, panaliti di UVa.

Analisis usulan ku nagara

réduksi émisi

Tim panaliti parantos dianalisis usulan réduksi émisi nagara-nagara tina sudut pandang politik sareng pembiayaan. Ku cara kieu aranjeunna tiasa ngitung variasi émisi sacara global anu bakal nyungkeun aplikasi tina usulan ieu sareng kontribusina pikeun merangan parobihan iklim.

Sakali usulna dianalisis, parantos dicindekkeun yén, upami sadayana kacumponan (sanaos henteu ngariung), suhu rata-rata global bakal ningkat antara 3 sareng 4 derajat, paningkatan anu ampir bakal ngadobel target awal dua darajat dianggap "aman."

Di sisi anu sanésna, dina Pasatujuan Paris, usulan anu bénten-bénten transparan henteu merhatoskeun pangaruh anu aya dina pertumbuhan ékonomi nagara. Panaliti ngitung émisi nyata anu bakal dipiboga unggal nagara di 2030, kumargi Perjanjian ieu netepkeun cakrawala pikeun taun ieu. Unggal nagara bakal ngaluarkeun rata-rata 37,8% langkung seueur tibatan dina periode 2005-2015. Cina, ayeuna mangrupikeun émitor GHG utama sareng India, anu aya dina tempat kalima, aranjeunna bakal tanggel waler pikeun ampir 20% émisi ieu.

"Model dinamika sistem ngamungkinkeun kami nganalisis naon anu bakal kajadian di masa hareup dina hal tren sareng nganilai skénario anu béda-béda numutkeun kabijakan anu dikembangkeun. Pikeun urang éta penting pisan pikeun nganalisis perjanjian anu paling penting anu parantos dina hal transisi ka ékonomi karbon handap dina taun-taun ayeuna, Perjanjian Paris ", nyimpulkeun Nieto.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.